© RR

Lammetjesdag van Natuurpunt Kanne trekt heel veel volk

Zondag 28 april was het bijzonder druk bij de Hoeve Caestert op het gelijknamige plateau in Kanne. Honderden belangstellenden trotseerden de felle wind om te genieten van de Lammetjesdag die er door Natuurpunt Riemst samen met LEADER Reconnected Mergellandscha(a)p werd georganiseerd. Vooral voor de kinderen was het een feestdag.

Eddy Vandoren

Centraal op het programma stonden drie wandelingen met herder en schapen die vertrokken aan Natuurhuis Villa Castrum dat sinds vorig jaar de nieuwe naam is voor wat in de volksmond nog steeds Hoeve Caestert genoemd wordt. Daarbij konden de vele bezoekers kennismaken met de prachtige omgeving en de ontwakende natuur, terwijl de kleintjes de benaderbare kleine lammetjes konden aaien en knuffelen.

Bij Villa Castrum waren er schminkstandjes, kon er met wol geknutseld worden, waren er standjes van Natuurmonumenten, Natuurpunt en Ukraïne House, en op de hoeve zelf waren de machines van Natuurpunt te bewonderen, liep er een fototentoonstelling en een expo over de grensoverschrijdende natuurbeheerwerken die in het kader van Life Pays Mosanproject werden uitgevoerd. Ook aan de inwendige mens werd gedacht want er was verse soep, Jekerbrood met siroop, gezonde sapjes en uiteraard Limburgse vlaai.

Heel de organisatie verliep vlekkeloos en was puik georganiseerd. “Deze Lammetjesdag is een initiatief dat beslist voor herhaling vatbaar is. Chapeau voor de vele vrijwilligers die hier hun schouders onder zetten en ook zorgen voor het plaatselijke natuurbeheer”, zei burgemeester Mark Vos van Riemst, die een kijkje kwam nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer