De dames van Olympia pakten een tweede opeenvolgende landstitel.© Bart Borgerhoff

Olympiadames pakken landstitel squash, heren verrassend onderuit

Wisselend succes voor squashclub Olympia Hasselt zaterdag op de eindfase van het BK teams in Hasselt. De dames pakten een tweede opeenvolgende landstitel na een vlotte 3-0 zege tegen De Vaart Leuven. De heren verloren verrassend van Leuven met 1-3. Geen vierde opeenvolgende landstitel dus voor de Hasseltse heren.

Geen spoor van de wereldtoppers Nele en Tine Gilis zaterdag op de slotdag van het BK squash voor teams in Hasselt. Zij verkiezen buitenlandse individuele toernooien boven Belgische clubsquash. Olympia heeft met de West-Vlaamse Marie Van Riet wel de op twee na beste Belgische speelster in huis. Samen met de Nederlandse Elfi Markus en de Houthalense Loreline Pira maakte Olympia in sneltempo brandhout van de Leuvense dames in de finale: 3-0 en een setverhouding van 9-0! “Spannend was het niet. Maar daar kunnen wij niets aan doen”, lachte een tevreden Van Riet na afloop.

De heren van Olympia beten in het zand tegen Leuven.© Bart Borgerhoff

Zonder Damming

Verrassing bij de heren waar favoriet Olympia met 1-3 in het zand beet tegen de (niet meer) eeuwige nummer twee De Vaart Leuven. Voor de eerste keer in vier jaar trekt Olympia dus niet aan het langste eind bij de heren. “Onze eerste speler (de Nederlandse ex-wereldkampioen junioren Rowan Damming, red.) heeft ons kort voor de play-offs verlaten door een conflict met een andere speler van ons team. Zij speelden ook samen in de Duitse competitie”, legt verantwoordelijke Jo Severy de vinger op de wonde. “Hierdoor verschenen we minder sterk aan de start van deze finale. Plus Leuven dat met de Italiaanse topper Yuri Farneti en de Spanjaard Iker Pajares sterker voor de dag kwam dan vorig jaar. Helaas. Volgend jaar gaan we opnieuw voor de titel. Ik kan al verklappen dat we met de Colombiaan Vargas dan een stuk sterker zullen staan”, besloot Severy. (frba)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer