ANALYSE. Jacky Mathijssen: “Genk moet zich nu vol op die vierde plaats richten”

Na een nul op zes tegen Club Brugge lijkt KRC Genk zijn titelambities definitief te mogen opbergen. “De wedstrijd van volgend weekend op Cercle Brugge wordt de belangrijkste voor Genk in deze play-offs”, voorspelt onze huisanalist Jacky Mathijssen.

“Veel valt er Genk niet te verwijten na deze nederlaag. Ik vond dat ze een goede reactie toonden na hun offday in Brugge. Toen werden ze op alle vlakken overtroefd, nu was dat helemaal niet het geval. Ze hebben op hun manier standgehouden en kansen gecreëerd, maar één ongelukkig moment breekt hen zuur op. Bij de 0-1 trekt McKenzie zijn hoofd in op die voorzet van Sabbe, waardoor Vandevoordt natuurlijk verrast is. Hij had nochtans geroepen. Dat zijn van die vermijdbare goals die je duur betaalt op dit niveau. Tot dan had Genk de controle en de betere kansen. Nadien kantelde de wedstrijd en trok Club het na de rust helemaal naar zich toe.”

“Na deze nul op zes moet Genk wel het geweer van schouder veranderen. Het hoofddoel moet nu zijn het verdedigen van die vierde plaats en het verzekeren van dat Europese ticket. In dat opzicht wordt het duel van volgend weekend op Cercle Brugge misschien wel de belangrijkste wedstrijd in deze play-offs voor KRC Genk.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer