ANALYSE. Jacky Mathijssen: “En toen waren ze nog met drie voor de titel”

Anderlecht, Club Brugge of Union? De titelstrijd is na zes speeldagen een three horse race geworden. Onze huisanalist Jacky Mathijssen schuift alvast op richting het puntje van zijn stoel.

Thomas Standaert

“En toen waren ze nog met drie. De twee wedstrijden tegen Antwerp hebben duidelijk gemaakt dat Union helemaal back on track is. Sterkhouders als Puertas en Amoura hebben hun goede vorm opnieuw te pakken. Ondanks die dramatische start aan de play-offs blijft het een ploeg om rekening mee te houden in de titelstrijd. Straf hoe ze zich hebben kunnen herpakken.”

“Maar dé ploeg van deze play-offs is duidelijk Club Brugge. Ze zitten in een ongelofelijke flow. Hopelijk kunnen ze die doortrekken naar donderdag voor de heenwedstrijd tegen Fiorentina. Zodat ze daar een gunstige uitgangspositie kunnen veroveren. Maar wat er ook gebeurt in Italië, ze hebben nu iets achter de hand. Dit Club Brugge is een volwaardig titelkandidaat. Als je ziet vanwaar ze komen, is dat heel erg knap.”

“Bij Anderlecht had ik het gevoel dat ze het moeilijkste gedaan hadden door eerst op voorsprong te komen op Cercle. Door dan toch die tegengoal te incasseren hebben ze het zichzelf niet makkelijker gemaakt. Maar op zich is er geen man overboord hé. Met een gelijkspel op Cercle Brugge is helemaal niets mis in deze play-offs.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer