ANALYSE. Serge Gumienny: “Ook het niveau van de arbitrage ligt hoger in de play-offs”

Weinig discussie over scheidsrechterlijke beslissingen op speeldag zes van de Champions Play-offs. “De twee penaltyfases in Cercle - Anderlecht werden correct beoordeeld”, vindt ook onze huisanalist Serge Gumienny.

“In Cercle - Anderlecht waren er twee vergelijkbare penaltyfases. In beide gevallen ging het om een speler waarbij de bal via een ander lichaamsdeel tegen de hand kwam. Erik Lambrechts heeft die fases volgens mij correct beoordeeld. Zowel aan de ene als aan de andere kant floot hij geen strafschop. Slim en consequent gearbitreerd, maar ook gewoon een correcte toepassing van het reglement.”

“Voor die tweede fase wil ik ook een pluim geven aan de VAR (Lothar D’Hondt, red.). Het is pas na een aantal herhalingen en in close-up dat je ziet dat die bal via Daland zijn dij tegen zijn hand vloog. Dit vind ik nu eens een mooi voorbeeld van een fase waarin er goed wordt samengewerkt tussen scheidsrechter en VAR.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Net als vorig jaar ligt het niveau van de arbitrage hoger in de play-offs dan in de reguliere competitie. Dat heeft deels te maken met het hogere niveau van het voetbal, maar toch ook met een grotere motivatie en concentratie bij de scheidsrechters zelf. Over het algemeen doen ze het goed. Gelukkig maar, want dit is ook het moment van de waarheid.” 

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer