seksueel geweld

Politie arresteert vier jongeren voor aanranding van 15-jarig meisje aan station Hasselt

Station van Hasselt.© rr

Aan het station van Hasselt zijn zondagnamiddag vier jongeren, onder wie een 14-jarige, gearresteerd. Ze worden verdacht van de seksuele aanranding van een 15-jarig meisje. “Ze is opgevangen in het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk en krijgt gespecialiseerde zorg”, zegt parketwoordvoerder Pieter Strauven.

Bron: Belang van Limburg

Aan het station van Hasselt zijn zondagnamiddag vier jongeren gearresteerd, onder wie een 14-jarige jongen. De vier worden verdacht van de seksuele aanranding van een 15-jarig meisje. “Ze is opgevangen in het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk en krijgt gespecialiseerde zorg”, zegt de Limburgse parketwoordvoerder Pieter Strauven over het meisje. “Het 15-jarige meisje zou seksueel betast zijn. De politie arresteerde ter plaatse vier jongemannen van 14, 19, 21 en 28 jaar. Verder onderzoek moet uitwijzen wie precies wat heeft gedaan.”

De verdachten zijn overgebracht naar een politiecel en zullen in het commissariaat verhoord worden.

De politiezone Limburg Regio Hoofdstad ontving zondagnamiddag rond 16 uur de melding van een incident vlak bij het station van Hasselt. Verschillende politieploegen rukten uit naar de Spoorwegstraat, aan de achteringang van het station. “Het gaat om de vermoedelijke aantasting van de seksuele integriteit, wat vroeger het misdrijf ‘aanranding van de eerbaarheid’ was”, duidt Strauven. (os, belga)