Munsterbilzen degradeert naar derde, Lanaken (hier op een onderling archiefbeeld) speelt de dalerseindronde.© Boumediene Belbachir

Plus ArtikelTweede provinciale

TWEEDE PROVINCIALE. Munsterbilzen en Kattenbos degraderen, Turkse FC naar eindronde, driemaal rood voor Hoeselt

Munsterbilzen (2A) en Kattenbos (2B) degradaren naar derde provinciale, Lanaken en KFC Hamont spelen nog tegen mekaar voor het behoud. Turkse FC pakte het laatste eindrondeticket. Kadijk slikte twee rode kaarten, Hoeselt drie! Lees hier alle verslagen van de wedstrijden in tweede provinciale van dit weekend. (matr/gsb) 

TWEEDE PROVINCIALE A

Munsterbilzen zakt, Lanaken krijgt herkansing

Alken-doelman Maarten Dingenen scoorde in zijn laatste match.© rr

Na een felbevochten 2-2 gelijkspel bij DH Jeuk komt Lanaken in extremis op gelijke hoogte van Munsterbilzen, dat met 1-3 de boot inging tegen Diepenbeek. Beide ploegen eindigen op plaats veertien met 22 punten en evenveel gewonnen wedstrijden. Het doelsaldo van Lanaken is echter opmerkelijk beter, waardoor het nog een herkansing krijgt in de dalerseindronde. Munsterbilzen zakt na twee seizoenen tweede provinciale opnieuw een reeks lager. Kampioen Landen kende geen problemen bij rode lantaarn Alken (1-4). Na een nipte zege tegen Kortessem (2-1) wipt Vlijtingen over dat zelfde Kortessem naar plaats twee. HO Heide (3-0 tegen Kolmont) en Hoeselt (1-1 bij Juve) zijn de andere eindrondedeelnemers. (matr)

KAMPIOEN: Landen A.

EINDRONDE: Kortessem, Vlijtingen, HO Heide, Hoeselt.

DEGRADATIE: Alken A, Munsterbilzen. Dalerseindronde: Lanaken.

KMR BIESEN 0 - ‘S HERENELDEREN 2

Het duel tussen KMR Biesen en ’s Herenelderen was een typische eindeseizoenswedstrijd, die op 0-0 leek te gaan uitdraaien, tot de bezoekers in de slotfase plots keihard uithaalden: 0-2. Beide doelmannen kregen bijzonder weinig werk op te knappen in dit duel. In minuut 83 vond een voorzet van Rondags het hoofd van Boelen, die in eigen doel kopte: 0-1. KMR moest risico’s gaan nemen, wat koren op de molen was van ’s Herenelderen. Peeters knalde op de lat, maar toekomstig Torpedo-spits Libotte duwde de rebound tegen de touwen: 0-2. Door deze zege sluit groen-zwart de competitie af op een mooie gedeelde zeven plaats. Neofiet KMR Biesen kon zich probleemloos handhaven. (matr)

KMR BIESEN A: Weyen, Cabistan Slechten (87’ Myny), Rubens, Boelen, Janssen (73’ Diericx), Vandebosch, De Brône, Donné, Vanalken (62’ Jackers), Kobachidze.

‘S HERENELDEREN A: Spobeck, Vranken, Vanormelingen (46’ Warnots), Scialdone, Godin, Libotte, Dal Pozzo, Yosuf, Peeters, Coenegrachts (76’ Vaelen), Rondags.

DOELPUNTEN: 83’ Boelen (own) 0-1, 88’ Libotte 0-2.

GELE KAARTEN: De Brône, Rondags.

SCHEIDSRECHTER: Jennart.

TOESCHOUWERS: 90. (matr)

MUNSTERBILZEN 1 - DIEPENBEEK 3

Na de verdiende 1-3-nederlaag tegen Diepenbeek zakt Munsterbilzen volgend seizoen naar derde provinciale. De misser van Wynants halverwege de eerste helft was symptomatisch voor het seizoen van de thuisploeg, die met 33 doelpunten over de zwakste aanval van de reeks beschikt. Aanvoerder Merken toonde aan de overzijde hoe het wel moest. Diepenbeek bleef ook na de pauze de wedstrijd controleren. Met een assist voor Sabbadini en een strafschopdoelpunt zette ouderdomsdeken Michiel Goyvaerts (35) de kers op de taart voor de bezoekers, die net naast een eindrondeticket grijpen. (matr) 

MUNSTERBILZEN: Aerts, J. Hansen, Leroi, Rondags, Meuwis, Doomen, M. Nelissen, Wynants (87’ Berghs), Vanhoof (81’ Vanhees), Coen (87’ Hardy), L. Nelissen (61’ Donné).

DIEPENBEEK: Vandenbosch, Thomis, Merken, Sabbadini (87’ Verjans), Goyvaerts (90’ Remans), Lacroix, Bynens (68’ Huygen), Waelbers, Market, Vandebroek, Vanderheyden.

DOELPUNTEN: 27’ Merken 0-1, 68’ Sabbadini 0-2, 71’ Donné 1-2, 78’ Goyvaerts (strafschop) 1-3.

STRAFSCHOP: 78’ Goyvaerts (Diepenbeek, omgezet).

GELE KAARTEN: Coen, Waelbers, Vandenbosch.

SCHEIDSRECHTER: Bemelmans.

TOESCHOUWERS: 110. (matr)

VLIJTINGEN 2 - KORTESSEM 1

De topper Vlijtingen-Kortessem leek lange tijd op een gelijkspel te gaan eindigen, maar dat was zonder Sven Bollen gerekend, die Vlijtingen in de slotfase over de streep trok.

Kortessem had voor de pauze het beste van het spel. Op het halfuur deed ex-Vlijtingen-speler Shehu een Arjen Robben-actie en knalde aan de verste paal binnen. In de tweede helft blies de wind in het voordeel van de thuisploeg en dat resulteerde al vlug in de gelijkmaker via Sven Bollen: 1-1. In de slotfase was het opnieuw Bollen, die op de rand van de zestien Vlijtingen op voorsprong trapte. Door deze zege wipt Vlijtingen over Kortessem naar de tweede plaats in de eindrangschikking. (matr) 

VLIJTINGEN: Neven, S. Tans, M. Verjans, America, Wissels, J. Verjans, Vanharen, S. Bollen, V. Meuldermans (91’ S. Shehu), Van Cauter, Kerkhofs.

KORTESSEM: Haspeslagh, Van der Lint, Adjeh, Jeuris, Vinken, Groven, Vanbilsen, G. Shehu, Cosemans, Leysen, Liefsoons.

DOELPUNTEN: 31’ G. Shehu 0-1, 48’ S. Bollen 1-1, 89’ S. Bollen 2-1.

GELE KAARTEN: Kerkhofs, M. Verjans, J. Verjans, Vanbilsen, Jeuris, Groven.

SCHEIDSRECHTER: Claes.

TOESCHOUWERS: 200. (matr)

ALKEN 1 - LANDEN 4

Kersvers kampioen Landen kwam pas onder stoom in de tweede helft en maakte via invallers Prouvé en Strauwen het verschil. Alken-Doelman Maarten Dingen knalde een eerredder lekker in doel: 1-4. Alken hield in de eerste helft nog knap gelijke tred met de kampioen, maar moest in de tweede helft de meerdere erkennen in de bezoekers die op toerental geraakten. Hoogtepunt van de match was wellicht het doelpunt van FC Alken-doelman Maarten Dingenen, die in zijn allerlaatste wedstrijd een vrije trap rechtstreeks binnenschoot, wat als zoethouder gold in de 1-4-nederlaag van de thuisploeg. (gesi)

ALKEN: Dingenen (86’ Bedford), Coenen (77’ Lafosse), Goossens, Schroeder, Muroni, Driesen (73’ Vanelderen), Vanhove, Desautez (69’ Ponsard), Gumus, Herbots, Wouters.

LANDEN: Vossen, Beelen, Knapen, Lambeets (78’ Wanya), Carlens, Abbas (70’ Prouvé), Diederich (58’ Olemans), Valkeneers, Geusens (58’ Strauwen), Decatte, Clerx.

DOELPUNTEN: 35’ Geusens 0-1, 60’ Abbas 0-2, 73’ Prouvé 0-3, 77’ Dingenen 1-3, 83’ Strauwen 1-4.

SCHEIDSRECHTER: J. Boelen.

TOESCHOUWERS: 140. (gesi)

HO HEIDE 3 - KOLMONT 0

Twee perfect uitgespeelde counters van HO Heide lagen zondag aan de basis van de achtste thuiszege van het seizoen: 3-0 tegen Kolmont. Balverlies van één van de Spartanen op het middenveld leidde een snelle lokale counter in, die afgewerkt werd door Roussard. Een vrijschop van Kolmont belandde in de handen van doelman Cops, die meteen een nieuwe tegenaanval opzette, die door Poelmans, na een sprint van 80 meter, afgerond werd. De tweede helft was een maat voor niet. Punie legde wel nog de 3-0-eindstand vast. (gesi)

HO HEIDE: Cops (81’ Cams), Leyssens, M. Neven (74’ Haenen), D. Neven, Bruggen, Valvekens (63’ Knapen), Poelmans, Reymen (63’ Maris), Punie, Hadouchi, Roussard.

KOLMONT: Schoubben, Proesmans, M. Neven, Lantmeeters, Martin, D. Weeghmans (9’ Wissels (72’ Barée), Kozlowski (60’ Swennen), C. Weeghmans (81’ Vanderheyden), Lowet, Ketelslegers, J. Weeghmans.

DOELPUNTEN: 20’ Roussard 1-0, 30’ Poelmans 2-0, 76’ Punie 3-0.

GELE KAARTEN: Martin, Vanderheyden.

SCHEIDSRECHTER: Sevenants.

TOESCHOUWERS: 160. (gesi)

JUVE HASSELT 1 - HOESELT 1

Hoeselt, dat met z’n gedachten blijkbaar al bij de eindronde zat, liet zich zondag in het slot alsnog ringeloren met een gelijkspel tegen Juve Hasselt. De bezoekers slikten nog driemaal rood. Juve Hasselt posteerde het ondertussen gekende lage blok en prikte herhaaldelijk vervaarlijk tegen, maar het was Vanbilsen, die de bezoekers uit het niets op voorsprong bracht. In de tweede helft gold hetzelfde spelbeeld, totdat invaller Paulissen in het ultieme slot met een zondagsschot uitpakte, dat doelman Lambrechts verraste: 1-1. Nadat eerder al Milo Vanbilsen tweemaal geel had geslikt, kregen speler Niels Martens en afgevaardigde Jos Martens van de bezoekers na het laatste fluitsignaal nog allebei rood wegens protest. Juve snoept zo opnieuw een ploeg uit de top vijf punten af. (gesi)

JUVE: Nijsen, Loix, Maes, Vanoppen, Pirotte, Vernijns, Peeters, Knuts, Wolfs, Reekmans (66’ Ballet), Milis (66’ Paulissen).

HOESELT: Lambrechts, L. Appermont, Martens, Schoubs, S. Appermont, de Bock (74’ Berx), K. Appermont, Van Muylder (74’ Craenen), Soubry (90’ Bal), Vanbilsen, Snijkers.

DOELPUNTEN: 38’ Vanbilsen 0-1, 95’ Paulissen 1-1.

GELE KAARTEN: Reekmans, Peeters

RODE KAARTEN: 77’ Vanbilsen (Hoeselt, 2x geel), 95’ N. Martens (Hoeselt), 95’ J. Martens (afgevaardigde Hoeselt).

SCHEIDSRECHTER: Lenaers.

TOESCHOUWERS: 300. (gesi)

DH JEUK 2 - LANAKEN 2

Lanaken VV heeft met een 2-2-gelijkspel op bezoek bij DH Jeuk de laatste strohalm gegrepen in de strijd om het behoud. De bezoekers moeten nu de dalerseindronde spelen, Munsterbilzen degradeert rechtstreeks. De zege, dat was het enige waarvoor Lanaken afgezakt kwam naar Jeuk. Belkassem maakte die ambitie al snel waar en zette na een kwartier de 0-1 op het bord. De thuisploeg schoot wakker en op assist van de 16-jarige debutant Nathan Quintens bracht Pieraerts de bordjes weer in evenwicht. Lanaken trok vol in de aanval, maar raakte er niet door. Tot Belkassem er in minuut 75 genoeg van had. Hij haalde verschroeiend uit van buiten de zestien: 1-2 en Lanaken in extase. De lat voorkwam een grotere voorsprong, en dat strafte Nicolas genadeloos af. Twee minuten voor affluiten trapte hij de gelijkmaker tegen de touwen. Lanaken moet volgende week nog vol aan de bak om zich te verzekeren van het behoud. (dapa)

DH JEUK: Haubrechts, Brummans, D’Addazio, Herckens, Quintens N. (78’ Rega N.), Quintens G., Smolders (86’ Vandersmissen), Hendrix, Eloyan (73’ Schoofs), Pieraerts, Nicolas.

LANAKEN: Jeurissen, Beelen, El Idrissi, Özmen (46’ Tollenaers), Pernet (78’ Van Egmond), Keulen, Derin, Belkassem, Geraerts, Akkrum (65’ Gerits), Op De Locht.

DOELPUNTEN: 15’ Belkassem 0-1, 22’ Pieraerts 1-1, 75’ Belkassem 1-2, 88’ Nicolas 2-2.

GELE KAARTEN: Nicolas, Keulen, D’Addazio, Eloyan, Herckens, Van Egmond.

SCHEIDSRECHTER: Theys. (dapa)

BOORSEM 4 - STOKKEM 2

Boorsem Sport nam zondag na acht jaar afscheid van coach Marco Lambrigts. De club deed dat in stijl, Ubachs, Palaia, Kaygan en Schoeters tekenden voor een 4-2-zege tegen Stokkem. Na acht jaar eindigt het tijdperk Marco Lambrigts bij Boorsem. De trainer werd door de club dan ook uitgebreid gevierd en in de bloemetjes gezet. Met een snelle 0-1 verstoorde Saba dat feestje. Ubachs stelde vanaf de stip gelijk. Ook de tweede keer dat de bezoekers aan de goal kwamen, stond het net bol. Schoeters was goed voor de 1-2. Genoeg geweest dacht Boorsem en nu werd het goede spel wel omgezet in doelpunten. Palaia, Kaygan en Schoeters zorgden dat het feest ook na het laatste fluitsignaal kon verder gezet worden. (bs)

BOORSEM A: Brecht Maes, Davy Maes, Gielen, Kaygan (73’ Witters), Sponga, Janssen (82’ Yalcin), Kortleven (82’ Vranken), Ubachs, Palaia, Honhon (73’ Spiga), Hauben.

STOKKEM: Berben, Schoeters, Verkissen, Pilice, Beuten (73’ Ciarlo), Bosmans (78’ Vanhoof), Dewael, Krakowinski, Wevers (55’ Hoebers), Peters, Saba (86’ Gielen).

DOELPUNTEN: 2’ Saba 0-1, 28’ Ubachs (strafschop) 1-1, 57’ Schoeters 1-2, 67’ Palaia 2-2, 68’ Kaygan 3-2, 82’ Kortleven 4-2.

STRAFSCHOP: 28’ Ubachs (omgezet).

GELE KAART: Peters.

SCHEIDSRECHTER: Oosterbosch.

TOESCHOUWERS: 100. (bs)

TWEEDE PROVINCIALE B

Kattenbos degradeert, KFC Hamont moet testen

Dierckx maakte een wereldgoal voor Kadijk.© rr

De teerling is geworpen. Vooral de wedstrijd KFC Hamont - Kadijk (1-1) laat sporen na. KFC Hamont moet testen om het behoud en Kadijk gaat met twee keer rood gehavend de eindronde in. Het eindverdict: Kampioen: Lindelhoeven. Eindronde: Kadijk, RC Peer, Anadol, Turkse FC. Testen voor behoud: KFC Hamont. Degradatie: Kattenbos Sport en Leopoldsburg. (gsb )

ANADOL 1 - THES B 3

THES B verzekerde zich van een verlengd verblijf in tweede provinciale dankzij een 1-3-overwinning op het veld van Anadol. De Looise intentie was meteen duidelijk, maar El Faida vergat tot twee keer toe te scoren. Vlak voor de pauze was het alsnog raak. Mats Van Genechten trof raak na een collectieve aanval: 0-1. De thuisploeg gaf zich niet gewonnen. Ulupinar draaide een verre vrije trap over doelman Juressen binnen en nadat Öztürk doorstoomde verdiende de thuisploeg een strafschop. Die kwam er niet en aan de overzijde zorgden Van Genechten (met het hoofd) en Toon De Wit voor de ruime 1-3. De jonge garde van THES B vezekerde zich zo van het behoud. (gsb)

ANADOL: Baeten, H. Bayraktar, Senol, Turan (46’ Yavuz), Yazgan (46’ Kinik), Öztürk (78’ Demirel), Aydemir, Karatoprak (74’ Ilhan), Ouzahim, Ulupinar, Bilican.

THES B: Se. Juressen, Volders, Meelberghs, Moons, El Faida, De Wit, Coenen, Van Elsen, Van Genechten (85’ Latet), Veraghtert (87’ Ceunen), Karremans (64’ T. Binnemans).

DOELPUNTEN: 41’ Van Genechten 0-1, 68’ Ulupinar 1-1, 84’ Van Genechten 1-2, 90’ T. De Wit 1-3.

SCHEIDSRECHTER: Coenen.

TOESCHOUWERS: 110.

KFC HAMONT 1 - KADIJK 1

KFC Hamont speelt een testmatch voor het behoud door een 1-1-gelijkspel tegen Kadijk, dat door tweemaal rood gehavend is in de eindronde. Na een sterke opening met een doelpunt van kapitein Ferren Peeters, toonde KFC Hamont te weinig. In de slotfase kreeg het nog het deksel op de neus door een wereldtreffer van Dierckx, die de 1-1 nette. Met tien gele en twee rode kaarten voor Kadijk, dat zo gehavend is voor de promotie-eindronde, eiste ref Andries overigens een hoofdrol op in een wedstrijd die bij momenten veel weg had van een slecht theaterstuk.  (gsb)

KFC HAMONT A: Emmers, Looijmans, Reyskens, Goossens, F. Peeters, Meli (80’ T. Doms), Damen, Van Vlierden, X. Croymans, Si. Schouteden, Schetz (63’ L. Peeters).

KADIJK A: Clerix, J. Thys, Vankemenade (77’ Hendriks), Dewit (70’ Ulenaers), Janssen, Molenberghs, Dierckx, Goossens, Creyns, Jarju, Rombouts.

DOELPUNTEN: 5’ F. Peeters 1-0, 88’ Dierckx 1-1.

RODE KAART: 81’ Jarju (Kadijk, 2x geel), 82’ Ulenaers (Kadijk).

GELE KAARTEN: Goossens, Schetz, Jarju, F. Peeters, Meli, Dierckx, Creyns, Si. Schouteden, Molenberghs, Looijmans.

SCHEIDSRECHTER: Andries.

TOESCHOUWERS: 150.

HEUSDEN-ZOLDER 3 - MAASLAND NO 2

Heusden-Zolder had één punt nodig voor het behoud in tweede provinciale én pakte er dankzij een hattrick van Geybels drie tegen Maasland NO. De thuisploeg nam afscheid van Ward De Leger en Gwen Vaes (foto), die met een applausvervanging afscheid namen van het actieve voetbal. Op assist van Pareijn scoorde Vanaken de 0-1 voor Maasland NO. Nog voor de pauze trapte Geybels raak na een voorzet over rechts. Na de pauze scoorde Mike Geybels twee keer met een afstandsschot na makkelijk wegdraaien buiten de zestien. Tussen die twee goals van Geybels scoorde bezoeker Brouns na een knappe individuele actie. Eindstand: 3-2.  Heusden-Zolder redde zich, waardoor het in stijl afscheid nam van Ward De Leger en Gwen Vaes. Maasland NO draaide als promovendus een behoorlijk seizoen met vooral een sterke heenronde.  (gsb)

HEUSDEN-ZOLDER: Girardi, Lemmens, Jannes, Cuypers (73’ Wemimo), Baeten, Renders, De Leger (90’ Viallatte), Vanderbiesen, Vaes (90’ Casas-Trobbiani), Schuyten, Geybels.

MAASLAND NO: Scheepers, Stevens, Vanfloorop, Pareijn (60’ Brouns), Vanaken (72’ Schetz), Chadli (83’ Breukers), R. Peeters (72’ Daelmans), J. Peeters, Kuypers, Vandeberg, Prevost.

DOELPUNTEN: 25’ Vanaken 1-0, 41’ Geybels 1-1, 62’ Geybels 2-1, 64’ Brouns 2-2, 80’ Geybels 3-2.

GELE KAARTEN: De Leger, Schuyten, Jannes, Geybels.

SCHEIDSRECHTER: Koseoglu.

TOESCHOUWERS: 100.

LEOPOLDSBURG 0 - AS-NIEL 5

As-Niel verzekerde zondag het behoud door ruim te winnen op het veld van rode lantaarn Leopoldsburg: 0-5. De bezoekers deden wat ze moesten doen. As-Niel bouwde al voor de pauze een ruime 0-3-voorsprong uit. Daarna was het met één oor luisteren naar de scores op andere velden. Omdat KFC Hamont 99 niet verder kwam dan 1-1 tegen Kadijk betekende de zege in Leopoldsburg meteen het behoud voor As-Niel, dat uiteindelijk met 0-5 won. (gsb)

LEOPOLDSBURG: Lambrechts (83’ Gielen), Üstün, Dufrane, Reumers, Swolfs, Yücel, Dewulf (76’ Moreas), Van Broekhoven (69’ Reynders), Geys (69’ Aouade), Demirci, E. Canakgun.

AS-NIEL: Jorne Neyens, Weckx (78’ Bisschops), B. Vanhees, T. Vanhees (61’ Mingolla), Janssens, Maassen, De. Maes, Gulix (75’ Lowie), Van Helden (75’ Bloemen), Grochowczak, Moors.

DOELPUNTEN: 10’ Moors 0-1, 21’ Maassen 0-2, 36’ Maassen 0-3 (strafschop), 74’ Mingolla 0-4, De. Maes 0-5.

STRAFSCHOP: 36’ Maassen (omgezet).

SCHEIDSRECHTER: Cillen.

TOESCHOUWERS: 90.

LINDELHOEVEN 7 - HOUTHALEN VV 0

Kampioen Lindelhoeven wuift tweede provinciale uit met brio. Het won met 7-0 van Houthalen VV. Monsterzege voor kampioen Lindelhoeven, dat geen kind had aan Houthalen VV. Belangrijkste feit: Jonas Meeus scoorde vier keer, waardoor zijn seizoenstotaal 29 bedraagt. (gsb)

LINDELHOEVEN: Burhan, Pellens, Geunens, Catteeuw, Maes (78’ Vanbuel), Wielockx (72’ Pellens), Meus (90’ Van De Kerkhof), Goutsmet (68’ Daerden), Claeys, Meeus, Vandebriel.

HOUTHALEN VV: D. Coyette, Pinna, Hoeven, K. Coyette (74’ Parisi), Rmini, Paredis, Visovisek, Di Lernia (56’ Naït Chrif), Pellegriti, Farroni (46’ Falkou), Kaddouri (46’ D. Coyette).

DOELPUNTEN: 9’ Meeus 1-0, 23’ Wielockx 2-0, 38’ Meeus 3-0, 41’ Mues 4-0, 48’ Mues 5-0, 50’ Meeus 6-0, 90’ Meeus 7-0.

SCHEIDSRECHTER: Biesmans.

TOESCHOUWERS: 130.

PAAL-TERVANT 0 - ELEN 5

Forfaitzege voor Elen op het veld van Paal-Tervant. Peeters en Avci waren de uitblinkers in de 0-5-zege. Standard Elen mocht nog hopen op de eindronde, maar daarvan kwam niets in huis door de zege van Turkse FC tegen RC Peer. Zelf kwijtte Elen zich nochtans perfect van de taak. Het won met een 0-5 op het veld van Paal-Tervant. Op ruim een uur tijd stond de eindscore op het bord. Elen begon op speeldag negen aan een heuse inhaalrace. Onder de nieuwe T1 Frank Wojciechowki behaalde het 41 op 66. Het heeft uiteindelijk drie punten te weinig voor deelname aan de eindtonde.(gsb)

PAAL-TERVANT: David, Goor, Thoelen, Reynders, Hayen, Philips, Strijbosch (46’ Doumkos), Ceunen (46’ Boufous), Maes, Eyckmans (46’ Rutten), Tsolakidis.

ELEN A: Celis, Manguilin, Schoeters, Ramaekers, El Idrissi (61’ Saba), D. Opdekamp, Urlings, Denguir, Lamberigts, Peeters (75’ El Kasmioui), Avci (69’ Geelen).

DOELPUNTEN: 15’ Lamberigts 1-0, 27’ Peeters 2-0, 40’ Lamberigts 3-0, 51’ Peeters 4-0, 66’ Avci 5-0.

GELE KAARTEN: El Idrissi, David, Reynders, El Kasmioui, Maes.

RODE KAART: 90’ Maes (Paal-Tervant, 2x geel).

SCHEIDSRECHTER: Pinxten.

TOESCHOUWERS: 100.

TURKSE FC 3 - RC PEER 0

Droge 3-0-zege van Turkse FC, dat zich zo verzekerde van een stek in de eindronde. RC Peer was al zeker van deelname. Huseyin Bilican was de grote man bij Turkse FC door te scoren vanaf een flankvoorzet en na een indivduele actie. Tussenin pikte ook Kislali een goaltje mee in de 3-0-zege van de Beringse club. Turkse FC plaatste zich zo voor de promotie-eindronde. (gsb)

TURKSE FC: Belkheir, Kürkan (86’ S. Kaya), Öztürk, Bilican (80’ Kandemir), Kislali, Taspinar, F. Teker (72’ B. Kaya), Kilic, Aydin, Can (52’ Caliskan), Güvercin.

RC PEER: Jens Geraerts, Konings (46’ Jo. Bleyen), Ja. Bleyen, Swerts, Vaesen, Gijbels (46’ Luijs), Mennes (66’ Schrijvers), De Poorter, Buntinx, M. Snoeks (Jelle Geraerts), Coenen.

DOELPUNTEN: 25’ Bilican 1-0, 48’ Kislali 2-0, 79’ Bilican 3-0.

SCHEIDSRECHTER: Acikgoz.

TOESCHOUWERS: 150.

HECHTEL 1 - KATTENBOS 3

Kattenbos Sport won zondag met 1-3 op het veld van Hechtel, maar degradeert na één seizoen toch terug naar derde provinciale. Hechtel dwong in het eerste half uur steriel veldoverwicht af, maar kreeg nauwelijks kansen. Van Casand (vrijschop) een Hoes (heerlijke bal in de kruising) zorgden dan voor een overdreven 0-2-ruststand. Prenen bracht een kwartier voor tijd met een rake kopbal weer spanning in de wedstrijd, maar een slippertje van doelman Eyckens op een poging van Van Casand luidde de 1-3 in. Toch volstond die zege niet voor het behoud van Kattenbos. (dg)

HECHTEL: Eyckens, Prenen, Vranken (75’ Put), Kozulu, Clerix (89’ Almeida Da Silva), Kenens, Wouters, Wauters (89’ Hanssen), Martens, Mrgole, Elia (67’ Gesquiere).

KATTENBOS SPORT: Mannaerts, Pauwels (65’ Caerts), Schoonheijm, Dirx (67’ Kuijlaars), Timmermans, Vandenberk (87’ Burhan), Goossens, Vreysen, Hoes (75’ Ten Hoeve), Achenteh, Van Casand.

DOELPUNTEN: 31’ Van Casand 0-1, 45’+2’ Hoes 0-2, 74’ Prenen 1-2, 85’ Van Casand 1-3

GELE KAARTEN: Clerix, Kozulu, Wouters, Pauwels, Schoonheijm, Achenteh, Kenens.

RODE KAART: 51’ Kenens (Hechtel, 2x geel).

SCHEIDSRECHTER: Van De Putte.

TOESCHOUWERS: 130.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer