BAL-mannen lopen monsternederlaag op in Oostende

Oshean Brathwaite op archiefbeeld tegen Oostende.© Tessa van Gameren

Oostende/Weert -

De mannen van Basketbal Academie Limburg (BAL) werden zaterdagavond in het uitduel tegen Filou Oostende volledig van de mat gespeeld: 112-60. Slechts heel even konden de Weertenaren de Belgische recordkampioen volgen (8-6) waarna BAL niets meer te vertellen had.

Paul Vek

Inside konden de Limburgers zoals verwacht helemaal geen potten breken tegen het team dat in de Elite Gold als enige nog ongeslagen is. De Belgen rondden hun tweepunters tegen een extreem hoog percentage af van 82% en misten slechts zeven van hun veertig pogingen. Ook de rebound ging met 37-22 naar de thuisploeg. Aan de andere zijde viel het Weerter schot nauwelijks waardoor de achterstand al vroeg in het duel snel opliep. Via 19-8, 31-17, 50-28 en 65-28 brak de rust dankzij een driepunter van Milhan Charles aan bij 65-31.

Foutenlast

Mede door een snelle foutenlast bij Oostende liep BAL in een rommelig derde kwart nauwelijks verdere schade op (85-49) maar des te groter werden de problemen in de laatste tien minuten. Omdat er nooit sprake was van een wedstrijd kregen aan beide kanten de jongste talenten hun speeltijd.

Oostende weigerde echter ook in een gewijzigde samenstelling de gaskraan dicht te draaien. Zo liep de marge uiteindelijk heel erg hoog op. Met voor het 2500 koppige publiek het honderdste punt als hoogtepunt (100-58) waardoor iedere toeschouwer een gratis hamburger mocht gaan ophalen.

Bij BAL eindigden alleen Noé Botuli (elf punten) en Neil Masnic (tien punten) in de dubbele cijfers.

@Tessa van Gameren

Gerelateerde artikelen