Bevolking Nederland in eerste kwartaal minder hard gegroeid

Nieuws
In het eerste kwartaal van dit jaar is de bevolking van Nederland met bijna 20.000 mensen gegroeid. Dat zijn er 7600 minder dan dezelfde periode in 2023.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 00:09
Afbeelding
beeld anp

Dat de bevolking minder hard groeide, komt volgens het CBS doordat minder immigranten naar Nederland kwamen en juist meer mensen ons land verlieten. Aan het eind van het eerste kwartaal telde Nederland op een haar na 18 miljoen inwoners.

Er kwamen vooral minder vluchtelingen uit Oekraïne onze kant op, maar ook uit bijna alle andere Europese landen kwamen minder mensen. De meeste migranten uit kwamen per saldo uit Syrië (5700), Oekraïne (3600), Turkije (2300), Polen (1000) en Roemenië (1000).

Van de ruim 47.000 mensen die Nederland verlieten, is van 40.000 bekend waar ze naartoe zijn gegaan. Het leeuwendeel deel van de vertrekkers ging terug naar hun geboorteland.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

WO II-veteranen voorop in Vrijheidsdefilé, ruim 1700 deelnemers

In Wageningen hebben ruim 1700 mensen meegedaan aan het Vrijheidsdefilé. Het traditionele defilé ter ere van de bevrijders en veteranen stond voorheen bekend als het Bevrijdingsdefilé.

Afbeelding

Feest barst los in Eindhoven na zege PSV op Sparta

In Eindhoven is het feest losgebarsten na de 4-2-overwinning van PSV op Sparta. Tienduizenden mensen volgden de wedstrijd in het centrum op schermen op straat en bij cafés.

Afbeelding

Mark Rutte en Wende ontsteken Bevrijdingsvuur in Roermond

Op het feestterrein aan de Maas in Roermond hebben demissionair premier Mark Rutte en Ambassadeur van de Vrijheid Wende zondagmiddag het bevrijdingsvuur ontstoken. Daarmee is de landelijke aftrap van het Bevrijdingsfeest een feit.

Afbeelding

Claude en FLEMMING benadrukken belang van bevrijdingsfestivals

Als Ambassadeurs van de Vrijheid vliegen Claude en FLEMMING zondag door het hele land om op diverse bevrijdingsfestivals op te treden. De artiesten vinden het een voorrecht om dit te doen en zijn blij dat de festivals er ondanks financiële zorgen überhaupt zijn, zeggen ze in ee..

Afbeelding

Verdachte aanval Duitse Europarlementariër meldt zich bij politie

Een Duitse tiener heeft zichzelf aangegeven na de mishandeling van een Europarlementariër. De politie meldt dat de verdachte een 17-jarige jongen is. Zijn verklaring wordt onderzocht.

Afbeelding

Israëlische regering sluit plaatselijke tak Al Jazeera

De Israëlische regering heeft zondag unaniem besloten om de activiteiten van nieuwszender Al Jazeera in Israël te verbieden. Dat staat in een verklaring van de regering. Het is nog onduidelijk wanneer de maatregel van kracht wordt.