Tesla wil goedkopere elektrische auto eerder op de markt brengen

Nieuws
Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto’s op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen.
anp
dinsdag 23 april 2024 om 22:49
Afbeelding
beeld anp

Tesla is nu van plan om nog voor medio volgend jaar te beginnen met de productie van een nieuwe elektrische wagen. Eerder had het bedrijf aan leveranciers laten weten dat het betaalbaardere model, waaraan wordt gewerkt onder de codenaam Redwood, in de tweede helft van volgend jaar in productie zou gaan.

Tesla kampt al langer met tegenvallende verkopen, mede door felle concurrentie in China. Daarom heeft Musk onlangs een ontslagronde aangekondigd waarbij meer dan 10 procent van de ruim 140.000 banen wereldwijd verdwijnt.

Tesla houdt voorlopig vast aan zijn groeiverwachtingen voor de korte termijn. ‘In 2024 kan de groei van ons voertuigvolume aanzienlijk lager zijn dan het groeipercentage van 2023, terwijl onze teams werken aan de lancering van de volgende generatie voertuigen en andere producten’, schrijft de onderneming in haar kwartaalbericht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amsterdamse beurs sluit hoger af na banenrapport VS

De aandelenbeurs in Amsterdam heeft de handelsweek hoger afgesloten. Beleggers reageerden vrijdagmiddag opgelucht op een banenrapport uit de Verenigde Staten. Ze hopen dat de Federal Reserve de rente daarom eerder verlaagt.

Afbeelding

'Enorme fraude' accountant die cijfers Trump Media controleerde

Het boekhoudkantoor dat onder andere de cijfers van Donald Trumps socialemediabedrijf Trump Media controleert, wordt verdacht van 'grootschalige fraude'.

Afbeelding

Oekraïners en asielzoekers bij dodenherdenkingen

In meerdere plaatsen worden asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen betrokken bij de dodenherdenkingen zaterdag. Ze dragen gedichten voor, zingen liederen of leggen kransen.

Afbeelding

Israël geeft Hamas week voor wapenstilstand, anders aanval Rafah

Israël heeft Hamas een week de tijd gegeven om in te stemmen met zijn voorwaarden voor een staakt-het-vuren. Doet Hamas dit niet, dan beginnen de Israëli's hun al weken geleden aangekondigde grondoffensief in Rafah.

Afbeelding

Rijkswaterstaat: drukste vrijdagmiddagspits van dit jaar

Op de Nederlandse wegen staat ruim 450 kilometer file, meldt Rijkswaterstaat. Daarmee is het de drukste vrijdagmiddagspits tot nu toe van 2024. 'De fileteller maakt overuren', aldus de verkeersdienst.

Afbeelding

Formerende partijen aan de slag met doorrekening CPB van plannen

PVV, VVD, NSC en BBB hebben vrijdag van het Centraal Planbureau (CPB) de doorrekening ontvangen van de plannen die ze op tafel hebben gelegd tijdens hun onderhandelingen, meldt een woordvoerster van de kabinetsformatie.