© rr

Plus ArtikelVoetbal Limburgse reeksen

CLUBNIEUWS APRIL. De belangrijkste nieuwtjes over de Limburgse voetbalclubs

Naast KRC Genk, STVV, Lommel SK, Patro en Jong Genk telt Limburg ook een heleboel clubs die in de amateur- en provinciale reeksen actief zijn. Ook daar valt heel wat nieuws te rapen. In deze rubriek bundelen we de belangrijkste nieuwtjes uit de lagere voetbalreeksen uit de maand april.

Arno Schepers/Rob Mertens

LEES OOK. CLUBNIEUWS MAART. De belangrijkste nieuwtjes over de Limburgse voetbalclubs

DINSDAG 30 APRIL

HERKOL: Bij SV Herkol hingen Sander Plessers (34) en Sander Thijs (35) de voetbalschoenen vorig weekend aan de haak. Beiden tekenden op 7-jarige leeftijd hun aansluitingskaart bij Herkol en speelden er samen 55 seizoenen. Thijs (35) speelde alleen voor Herkol, Plessers maakte tussendoor een overstapje naar Lindelhoeven en Esp. Pelt. Als herinnering kregen zij ‘hun’ voetbalshirt ingekaderd cadeau. (path)/foto rr

PAAL-TERVANT: Met doelman Yenthe Vanchaze (Olmen), verdediger Tristan Volders (THES B) en middenvelder Danio Frederix (Herkol) heeft Paal-Tervant (2B) drie aanwinsten beet. (gsb)

MAANDAG 29 APRIL

VOETBAL VLAANDEREN: Vierdeprovincialer Torpedo Hasselt B (4A) heeft bij Voetbal Vlaanderen melding gemaakt van een verdacht telefoontje, dat iemand van de club kreeg in de aanloop naar de match van afgelopen zondag tegen leider Herk FC B. “We hebben een anonieme telefoon gekregen met het voorstel om te verliezen (in dat geval zou Herk FC kampioen zijn, red.), maar we weten absoluut niet of het effectief van iemand van de bezoekers komt”, reageert Torpedo B-secretaris Jean Dubois. “We willen dus zeker niemand beschuldigen, maar vonden het wel onze plicht om de bond hiervan op de hoogte te brengen.” Vorige week raakte nog bekend dat het bondsparket strenge straffen eiste voor clubbestuurders van zowel Koersel B als Kadijk B, omdat die de bond niet op de hoogte hadden gebracht van een mogelijke poging tot omkoping van de Peltse doelman. Torpedo B won de wedstrijd overigens, waardoor Herk FC B naast de titel en promotie greep. Vermits het telefoontje anoniem was, bestaat de kans dat het om een flauwe grappenmaker ging. “Het klopt dat we melding hebben gekregen, het bondsparket en de onderzoekscommissie zijn ermee bezig”, zegt Nand De Klerck, woordvoerder van Voetbal Vlaanderen. “Het is prima dat dit gemeld wordt, ook als het anoniem is. Het spreekt voor zich dat een veroordeling moeilijker is als er geen tastbaar bewijs is wie de schuldige is, maar het bondsparket onderzoekt de zaak.” Bij Herk FC B vallen ze uit de lucht. “Met de hand op het hart, ik weet hier niks van”, zegt secretaris Jimmy Graulus. “Een anoniem telefoontje plegen om een match te verkopen? Dat komt zeker niet van onze club, want zo zitten wij niet in elkaar. Het zou zelfs oliedom zijn, met de recentelijke berichten over Koersel in de krant.” (kj)

KMR BIESEN A: Biesen A (2A) heeft de 18-jarige aanvaller Luca Hansen van Belisia kunnen strikken voor volgend seizoen. (matr)

AS-NIEL: Spits Dennis Haesen (Opglabbeek) en verdediger Dario Terrasi (Wijchmaal) trekken naar As-Niel (2B). (gsb)

‘S HERENELDEREN A: ‘s Herenelderen A (2A) heeft twee 17-jarige talenten aangetrokken: Edisoon Dreshaj (beloften SK Tongeren) en Tijmen Caelen (beloften Belisia). (matr)

REKEM: Glenn Vuerstaek van Rekem (4C) werd na een half uur vervangen met last aan de adductoren. (ms)

RIEMST: Topschutter Jens Cilissen maakte vijf van de acht goals van Riemst (4C) tegen SK Tongeren B. (ms)

FUTURE WINTERSLAG B: Future Winterslag B (4C) slikte twee rode kaarten en besloot de wedstrijd tegen Schoonbeek-Beverst B te stoppen aan het begin van de tweede helft. (ms)

EIGENBILZEN: De 17-jarige Rune Vangronsveld van Eigenbilzen (4C) scoorde na nog geen minuut spelen de openingstreffer in de kampioenenmatch tegen Boorsem B. Kapitein Johan Christoffels werd na 35 minuten gewisseld wegens een knieblessure. (ms)

ZONDAG 28 APRIL

SCH.-BEVERST: Invallers Dylan Put én Geert Berben, in zijn afscheidsmatch voor Sch.-Beverst, smukten hun invalbeurt op met een doelpunt. (gesi)

ZEP.-BRUSTEM: In zijn wellicht laatste wedstrijd voor Zep.-Brustem opende Giel Deferm met een streep in de winkelhaak zijn rekening. Brecht Manshoven moest zich voor de rust al laten vervangen na een tik op de enkel. William Vanvoorden gaf in extremis forfait wegens een keelontsteking. Gilles Nyns stond voor het eerst in de basis en met een korte invalbeurt pakte Andy Okundji zijn eerste minuten mee. Zep.-Brustem zal in zijn eerste eindrondewedstrijd geen beroep kunnen doen op Giel Deferm (communiefeest) en Jens Lowies (voetbaltrip naar Liverpool). (gesi)

HELSON: Voor de wedstrijd tegen Koersel (1 prov.) werd Helson-verdediger Ben Lenaerts (die de voetbalschoenen aan de haak hangt) in de bloemetjes gezet. Ben kreeg bij zijn afscheid ook de aanvoerdersband die hij bij zijn applausvervanging doorgaf aan Thomas Brullot. De wedstrijd werd heel kort onderbroken wegens een rookbom op het veld. (divu)

FC ALKEN A: In zijn allerlaatste wedstrijd tout court na 30 jaar gevoetbald te hebben, beloonde FC Alken-doelman Maarten Dingenen zichzelf met een rake vrije trap. Dingenen werd in het slot nog een applausvervanging gegund en werd vervangen door … T1 Kevin Bedford omdat tweede doelman Kobe Damen er de voorkeur aan gaf om aanwezig te zijn op de wedstrijd tussen KRC Genk en Club Brugge. (gesi)

FC LANDEN A: In hun invalbeurt pikten Seppe Prouvé en Jasper Strauwen bij FC Landen A (2A) hun doelpuntje mee. (gesi)

HO HEIDE: Doelman Ruben Cams van HO Heide (2A), die in de eerste wedstrijd uitviel met een ernstige blessure, werd een korte invalbeurt en zijn afscheid gegund in de slotwedstrijd. De doelman hangt de (hand)schoenen in de wilgen wegens te veel last van blessureleed. (gesi)

KOLMONT: Bij Kolmont (2A) viel Daan Weeghmans (adductoren) al vroeg uit. Hij werd gewisseld voor Jonas Wissels, die op zijn beurt vervangen werd omdat hij door zijn beste krachten heen zat. Zijn vervanger was doelman Joren Barée die omwille van een schouderletsel nog niet onder de lat mag staan. (gesi)

KVV HOESELT: KVV Hoeselt (2A) beleefde een rode zondag met drie uitsluitingen. Milo Vanbilsen kreeg binnen vijf minuten twee gele kaarten (protest en fout) op een kwartier voor het einde. Na het laatste fluitsignaal en de ultieme gelijkmaker van Juve Hasselt gingen de poppen bij de bezoekers helemaal aan het dansen. Speler Niels Martens en afgevaardigde Jos Martens kregen allebei rood wegens protest.

MUNSTERBILZEN: Munsterbilzen (2A) heeft de volgende spelers aangetrokken: Huysmans (Smeermaas), Nijst (STA Genk), Slechten (Biesen A), Huybrechts en Mazzei (beiden Belisia U19), Bollen (Schoonbeek-Beverst U19), Akkrum (Lanaken), Marijn Neven en Boelen (beiden Vlijtingen) en Sikivie (Bokrijk). Verlaten de club: Aerts (’s Herenelderen), M. Nelissen en Coen (beiden Hoeselt), Rondags (Kesselt), Vanoppen (Vliermaal), Hanssen (Schoonbeek-Beverst B), Staeren (?) en Vossen (?). (matr)

BOORSEM: Bij Boorsem (2A) wordt vandaag afscheid genomen van Marco Lambrigts. De coach zat liefst acht (!) jaar of ruim 240 wedstrijden in de dug-out van de Maaslandse club. (matr/bs)

RC PEER: Laatste wedstrijd voor Peer-verdediger (2B) Jordi Vaesen, die op zijn 33ste stopt met voetballen. (gsb)

HECHTEL: Hechtel (2B) wuifde het trio Daniels-Mrgole-Hendriks uit. De drie sterkhouders hangen de schoenen aan de haak. (gsb)

LINDELHOEVEN: Kampioen Lindelhoeven (2B) huldigde Andries Maes, die na 26 seizoenen bij de club de schoenen aan de haak hangt. (gsb)

KFC HAMONT: Spits Ilario Meli (enkel) werd noodgedwongen vervangen bij Hamont (2B). (gsb)

TURKSE FC: Kapitein Ferhat Teker van Turkse FC (2B) moest vroeger naar de kant met een armblessure. (gsb)

THES B: Toon Binnemans maakte zijn rentree bij THES B. Hij kwam in voor Karremans (krampen). (gsb)

KADIJK: Bij Noah Vankemenade van Kadijk (2B) speelde de rug weer op waardoor een vervanging zich opdrong. (gsb)

HABO: Habo (3A) draaide in de slotfase tegen Bolderberg een verloren situatie helemaal om. Ze kwamen terug van 0-2 en wonnen uiteindelijk nog met 3-2. Mustafa Akdogan scoorde tweemaal. (fava)

HW ZONHOVEN: Arne Stesmans scoorde tweemaal voor HW Zonhoven in de overwinning tegen Borgloon. (fava)

GODSHEIDE: Bij Godsheide (3A) viel Alessandro De Nicolo nog voor de rust uit met een enkelblessure. (fava)

HERK SPORT: Maarten Hemelaer scoorde al na twee minuten de openingstreffer voor Herk Sport (3A) tegen Lummen, de ploeg waar hij volgend seizoen aan de slag gaat. (fava)

VELM: Bij Velm (3A) stond verdediger Joost Bronckaerts in de schijnwerpers. Hij speelde dit seizoen iedere seconde voor de kampioenenploeg. (fava)

UNICO A: Bij Unico A (3A) mochten met Sander Bouchet, Milan Somers en Rens Van De Beek drie jongelingen hun debuut maken bij de eerste ploeg. (fava)

LOUWEL: Doelman Laureyn blesseerde zich aan het scheenbeen. Bij gebrek aan een reservedoelman moest Dylan Heynen noodgedwongen onder de lat plaatsnemen. Gelukkig had hij een verleden als doelman bij onder andere Koersel. (krth)

GRIMBIE 69: De topper tegen Umitspor (3C) werd door een 500-tal toeschouwers – vooral bezoekende – bijgewoond die achteraf in de kantine een heus feestje organiseerden. Axel Scheepers hangt de schoenen aan de haak. (edst)

WIEMISMEER: Ruben Cops (schouderletsel) raakt mogelijk nog speelklaar voor de eindronde. Ploegmaat Glenn Geraerts pikte vier van de elf doelpunten mee. (edst)

GENK VV A: Semmi Ezaitouni moest al vroeg naar de kant. (edst)

FUT. WINTERSLAG A: Glenn Meuwis, in het verleden actief bij de beloften van Torpedo Hasselt en als T1 van HW Zonhoven, is bij Fut. Winterslag A de opvolger van Adil Yilmaz. (edst)

MELDERT: Jarne Schepers, keeper van SK Meldert (4A), miste de babyborrel van zijn petekindje Georges om op de laatste speeldag alsnog de titel in 4A te pakken met Meldert. (kj)

LEUT: Federico Fioravante nam vier van de acht doelpunten van Leut (4D) tegen Louwel voor zijn rekening. *** Jorn Vankevelaer van Leut viel vlak voor rust uit wegens een verrekking, hij werd vervangen door Lars Thora. (bs)

MOLENBEERSEL: Molenbeersel (4D) boekte tegen kampioen Opglabbeek B een vijfde overwinning op rij. In 2024 werd er vijf keer gewonnen, vijf keer gelijk gespeeld en twee keer verloren hetgeen 20 punten opleverden. (bs)

OPGLABBEEK B: Bij Opglabbeek B (4D) stonden met doelman Johnny, Bern en Jorn Rouffa, Oumensour en Castagna tegen Molenbeersel ten opzichte van vorige week maar liefst vijf nieuwe spelers in de basiself. (bs)

LANKLAAR: Bij Lanklaar (4D) nam voorzitter Bono de coaching over van trainer Pizzuto die ontslag had genomen. Bono leidde Lanklaar tegen Elen B (2-2) naar een tweede puntengewin dit seizoen. (bs)

STA GENK: Met een mooie 6-0-overwinning nam STA Genk tegen Neeroeteren in stijl afscheid van het seizoen 2023-2024. (bs)

ELLIKOM: Ellikom (4D) mag voor het tweede jaar op rij deelnemen aan de stijgerseindronde in vierde provinciale. Tegen WAVO was het nog even bibberen nadat een 2-0-voorsprong in de slotfase nog weggegeven werd (2-2). (bs)

WAVO: Paredis en Vliegen brachten WAVO (4D) van een 2-0-achterstand bij de rust terug naar 2-2. Er was echter een overwinning nodig om aan de eindronde te kunnen deelnemen. (bs)

MAASLAND B: Sportief verantwoordelijke Bjorn Ilsbroux nam de coaching over van trainer Brecht Ceyssens die als begeleider van de eindejaars mee in Berlijn was. *** Pär Henkens ontwrichtte al na 12 minuten zijn knie en moest met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd worden. (bs)

BREE-BEEK B: Bree-Beek B (4D) plaatste zich voor de stijgerseindronde na een 2-2-gelijkspel tegen Maasland B. (bs)

UMITSPOR B: De spelers van Umitspor B (4D) zagen hun clubgenoten van de A-ploeg kampioen worden in derde provinciale C. Ze moesten daarvoor zelf wel forfait geven tegen Jong Meeuwen. (bs)

GENK LADIES: Pia Bosmans scoorde voor de tweede keer tegen AA Gent. Ze is de enige Genkie die met de voet scoorde in de play-offs. De temperamentvolle verdediger Camps pakte na affluiten een tweede geeltje en dus het daarbij horende rood en een week schorsing. (gsb)

DONDERDAG 25 APRIL

VIERDE PROVINCIALE A: Velm B en Diepenbeek B spelen vrijdagavond (20uur) hun vooruitgeschoven wedstrijd van de slotspeeldag. Vandenbussche (stopt) en de afscheidnemende Sidi Reynders (naar Godsheide) spelen hun laatste match voor Diepenbeek B, J. Kockaerts ontbreekt. Bij Velm B is iedereen beschikbaar. (kj)

JONG MEEUWEN/LANKLAAR: Het Disciplinair comité van de voetbalbond heeft beslist dat de uitslag (8-1) van de stopgezette wedstrijd Jong Meeuwen - Lanklaar in 4D behouden blijft. Lanklaar krijgt ook nog een boete van € 100. Ten opzichte van Meeuwen wordt niets weerhouden. (bs)

UMITSPOR B: Umitspor B (4D) geeft zondag forfait voor de wedstrijd tegen Jong Meeuwen. Omdat in die wedstrijd voor beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen valt, kiest de spelerskern van Umitspor B ervoor de A-ploeg in derde provinciale C te gaan aanmoedigen in hun titelmatch in Opgrimbie. (bs)

WOENSDAG 24 APRIL

WELLEN: Wellen heeft de Zonhovense aanvaller Alessio Allegria (28), momenteel actief bij tweede amateurclub Houtvenne, aangetrokken. (gesi)

HAM UNITED: Volgend seizoen wordt Erhan Ozturk T1 bij Ham United (3B). (krth)

FUT. WINTERSLAG: De rode kaart die invaller Ouassim Aboumadien in de match tegen Membruggen kreeg na een contact met de ref, heeft nare gevolgen voor de speler van Fut. Winterslag A (3C). Ondanks een aantal verzachtende omstandigheden schorste het Disciplinair Comité hem toch tot 30-09-24. (edst)

SMEERMAAS: Fort. Smeermaas (3C) heeft officieel klacht ingediend tegen de beslissing van het Disciplinair Comité van Voetbal Vlaanderen. Dat bepaalde de uitslag van de gestaakte partij Umitspor A-Smeermaas op 4-0 en beboette haar club ook nog met 200€. “Een te eenzijdige beslissing waarmee men de grond van alle ellende ongemoeid laat”, heette het. (edst)

DINSDAG 23 APRIL

TONGEREN: Timoty Lazzari maakt in de zomer de oversteek van Kelmis, de ex-club van T1 Di Gregorio naar Tongeren. De 21-jarige rechtsback genoot zijn jeugdopleiding bij Standard en Seraing. (matr)

KATTENBOS: Kattenbos (2B) nam afgelopen weekend afscheid van vier spelers die de schoenen aan de wilgen hangen: Mike Dierick, Gert Vandenboer, Thomas Mannaerts en clublegende Beau Vandenberk. (gsb)

AS-NIEL: Van Bart Vanhees (foto) werd met sier afscheid genomen bij As-Niel (2B). Vanhees wordt T2. (gsb)

© rr

HERK B: Herk B (4A) heeft zich versterkt met Seppe Berrevoets (Gruitrode), Wanne van Bael (Linkhout) en Jonas Boiten (Herk A). (kj)

MAANDAG 22 APRIL

E. PELT: Maico Gerritsen kwam na 20’ naar de kant met een hamstringblessure. (krth)

STOKKEM: Voor Niels Prouvost van Stokkem (2A) zit het seizoen erop wegens een enkelblessure. (bs)

HOUTHALEN VV: Tweedeprovincialer Houthalen VV trok met Fabio Lardenoije (RC Genk Futsel en Mechelen a/d Maas) een goaltjesdief aan. (gsb)

HECHTEL: Jente Daniels van Hechtel (2B) moest tegen As-Niel geblesseerd naar de kant, Gijs Hendriks ziet zijn afscheidsmatch door de neus geboord door twee keer geel te pakken in Niel. (gsb)

STEVOORT: Bij Stevoort maakte de 17-jarige Robin Marechal zijn debuut. Voor volgend seizoen heeft de club volgende spelers binnengehaald: Kenneth Swinnen (Zonhoven United), Idris Schellen en Tom Tournelle (beiden Zepperen-Brustem). (fava)

BOCHOLT B: Ook volgend seizoen blijft Roberto Torregiani T1 bij Bocholt B (3B). Seppe Noels (Achel B) en Nick Paesen (Hamont 99) komen de rangen versterken. (krth)

ZONDAG 21 APRIL

BOCHOLT: Het blessureleed bij Bocholt blijft maar aangroeien. Tegen Londerzeel viel nu ook centrale verdediger Toon Lenaerts uit. Ook Boujemaoui haalde het einde niet. *** Dylan Seys zit momenteel met 19 treffers net voor de magische grens van 20. (edst)

SP. HASSELT: Bij Hasselt kwamen Thomas Van Bommel en Jerome Kroonen weer in de basiself ten nadele van Rune Lenaerts en Jasper Jacobs. Kroonen was nochtans hoogst onzeker met een hamstringblessure maar raakte in extremis toch fit. (frba)

RC HADES: Bij Hades pakten Driek Wevers en Willem Celen een derde gele kaart. Hierdoor missen zij de laatste thuismatch van het seizoen tegen Diegem Sport. Dries Bertrands maakte zijn eerste minuten bij de beloften na een lange inactiviteit door een kruisbandletsel. (frba)

TONGEREN: Adel Bourard verhuist volgend seizoen naar Schoonbeek-Beverst. Natan Frenoy en Romain Spailier missen volgende week de verplaatsing naar Lebbeke wegens een schorsing. (matr)

TERMIEN: Vertrekkers Opdekamp, Janssen, Baerts en Jeunen kregen een applauswissel. Ook de vertrekkende Vanoppen kreeg speelminuten. Eendracht Termien bleef dit seizoen een 24ste opeenvolgende keer zonder nederlaag door de winst tegen Zwarte Leeuw. Indien Termien ook in de laatste match overeind blijft, dan evenaart het La Louviere, dat als enige ploeg in de nationale reeksen 25 keer na elkaar niet verloor. (gsb)

WELLEN: Kapitein Barend Winkels van Wellen pakte zijn derde gele kaart en mist volgende week het duel tegen Termien wegens schorsing. Met het 2-0-verlies tegen Pelt komt er een einde aan de reeks van negen ongeslagen speeldagen op rij. (gesi)

SCH.-BEVERST: Met zijn openingstreffer in de 2-1-zege tegen Diest zit Jamal Aabbou met tien doelpunten in de dubbele cijfers. Zijn kompaan in de aanvalslinie Tom Roland pikte ook zijn goaltje mee en zit aan negen stuks. (gesi)

ZEP.-BRUSTEM: Met een korte invalbeurt van zes minuten pakte bij Zepperen-Brustem doelman Martijn Lenaers zijn eerste speelminuten van het seizoen. Door deze wissel speelde eerste goalie Yanno Vanwelkenhuysen het maximum aan speelminuten kwijt. (gesi)

BREE-BEEK: Minister Jo Brouns en burgemeesters Liesbeth Van Der Auwera van Bree en Marco Goossens van Oudsbergen gaven de aftrap van de wedstrijd Bree-Beek - Gruitrode. Seppe Janssen (ribben) werd bij de rust naar de kant gehaald bij Bree-Beek (1 prov.) (gsb)

GRUITRODE: Bernd Geelen van Gruitrode (1 prov.) werd vervangen omwille van een enkelblessure. (gsb)

KVK BERINGEN: Tom Vandervee heeft voor twee seizoenen bijgetekend bij KVK Beringen (1 prov.) net als zijn hulptrainer Niels Houben. “Omdat ik geloof in het project van de club,” zei hij na afloop. Hij zag Thomas Driessen na een half uur uitvallen. Bas Wouters trekt naar reeksgenoot Herk-de-Stad. (jmu)

ACHEL VV: Bij Achel VV moest Paulino Rosario al negen minuten naar de kant met een kwetsuur. “Wij hebben enkel op donderdag een beetje getraind deze week,” aldus coach Bart Vandewalle. (jmu)

ZONHOVEN UTD: Bij Zonhoven United A (1 prov.) stond Michaël Stappers voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Michaël dankte de coach voor het vertrouwen en maakte de openingstreffer. Hiermee zette hij Zonhoven United, voor het eerst dit seizoen, op weg naar drie overwinningen op rij. (divu)

E. MAASMECHELEN: Bij Eendracht Maasmechelen (1 prov.) maakte de zestienjarige doelman Robbe De Raeve zijn debuut in de wedstrijdselectie. (divu)

MEEUWEN: Bij Meeuwen (1 prov.) kregen vertrekker Stijn Segers (stopt), Gust Gabriëls en Lennert Rogiers allemaal een applauswissel. Jenne Goossens mocht ondanks een blessure kort voor tijd nog even invallen. (frba)

DIEPENBEEK: Voor de tweede speeldag op rij tekende Michiel Goyvaerts van Diepenbeek A (2A) voor een hattrick. Na zijn vier doelpunten tegen FC Alken A maakte de spits nu alle drie de doelpunten in de 3-1-zege tegen Juve Hasselt. (gesi)

MUNSTERBILZEN: Steve Wynants (kniestoot) en Seppe Hansen (krampen) haalden bij Munsterbilzen (2A) het einde van de wedstrijd niet. (gesi)

STOKKEM: Als vervanger voor Robin Fincken die naar Elen vertrekt, heeft Stokkem (2A) voor volgend seizoen Rosario Ferro van Eendracht Maasmechelen aangetrokken. *** Tegen HO Heide Hasselt maakten Axel Lucas en Kian Hoebers hun debuut. (bs)

AS-NIEL: As-Niel (2B) hield een geslaagd jeugdevenement voor de wedstrijd tegen Hechtel. De allerkleinsten mochten zelfs met de eerste ploeg de overwinning gaan meevieren in de kleedkamer. (bs)

LINDELHOEVEN: Dubbel feest in Lindelhoeven want na het eerste elftal speelden ook de A-reserven kampioen. (gsb)

HEUSDEN-ZOLDER: Bij Heusden-Zolder (2B) werden Tommy Ketels (lies) en Arne Pallen (na botsing) noodgedwongen vervangen. Ricardo Casas-Trobbiani, net als Vaes, speler-trainer bij Heusden-Zolder, trekt naar Bolderberg. (gsb)

KADIJK: Kapitein Roy Van Chaze van Kadijk (2B) brak zijn oogkas bij een onschuldig duel. De lager koppende Van Chaze kreeg een knie in het gezicht waardoor zijn oogkas werd ingedeukt. Een ziekenwagen bracht de Kadijk-speler naar de spoeddienst. Van Chaze werd vervangen door invallersdoelman Jonas Clerix, die als rechtsvoor speelde. (gsb)

MAASLAND NO: Siebe Vanaken (bovenbeen) kon niet verder bij Maasland NO (2B). (gsb)

KATTENBOS: Deon Ten Hoeve haakte ziek af bij Kattenbos (2B). (gsb)

RC PEER: Jordi Vaesen, die stopt met voetbal, kreeg een applausvervanging bij RC Peer (2B). (gsb)

LINKHOUT: Bij Linkhout (3A) schoot Kenneth Vanderheyden weer met scherp, hij scoorde viermaal tegen Bolderberg waaronder de winning goal vanop de stip in blessuretijd. (fava)

VELM: Bij Velm (3A) maakte Tristan Flas zijn debuut bij de grote jongens. (fava)

LUMMEN: Na Bjarne Put maakt ook Danté Lammens volgend seizoen de sprong van de beloften van Sporting Hasselt naar Lummen (3A). (fava)

GROTE HEIDE: Na de wedstrijd van Grote Heide (3B) werd Elias Cloots in de bloemetjes gezet. Hij speelde zes seizoenen en ongeveer 250 wedstrijden voor het eerste elftal van Grote Heide. De combinatie voetbal met werk en privé werd te moeilijk en daarom besliste hij de schoenen aan de haak te hangen. (krth)

© rr

BIESEN B: Lowie Conings moest passen met een verrekking. (edst)

VLIERMAAL: Jan Vanrusselt moest geblesseerd naar de kant. (edst)

MEMBRUGGEN: Trainer Bosch moest al vroeg de geblesseerde Rigo vervangen. (edst)

MOELINGEN: Bart Van den Boorn moest met een hamstringblessure naar de kant. (edst)

E. MECHELEN A/D MAAS B: Yannick Bisschops moest even voor het uur vervangen worden. (edst)

SMEERMAAS: Na de uitsluiting van doelman Schoubs werd veldspeler Simos Kourtakis ‘opgeofferd’ voor tweede keeper Bjorn Meyers. (edst)

GENK VV: Doelman Michel Vercruysse die op 44-jarige leeftijd de schoenen aan de haak hangt, werd vlak voor de wedstrijd uitgewuifd midden een erehaag van spelers. (edst)

ZUTENDAAL B: Andreas Van Den Eynde en Yenthe Bollen werden beiden in de eerste helft gewisseld omwille van verrekkingen aan de hamstrings. (ms)

BOORSEM B: Arne Engelen werd in minuut 30 gewisseld omwille van een verrekking aan de kuit. (ms)

BOKRIJK SPORT: Arno Philtjens kreeg op vijf minuten tijd twee gele kaarten na stevige overtredingen. (ms)

MOLENBEERSEL: Tegen Wijshagen (0-3) boekte Molenbeersel (4D) een vierde overwinning op rij. (bs)

OPGLABBEEK B: Toon Berghs lukte een olympisch doelpunt (corner rechtstreeks in doel) tijdens de kampioenenmatch van Opglabbeek B (4D). (bs)

UMITSPOR B: Bij Umitspor B (4D) maakte de 16-jarige Berat Karaman zijn debuut. (bs)

ELLIKOM: Voor Ellikom (4D) scoorden tegen Neeroeteren maar liefst zeven verschillende spelers. Opvallend was wel dat topschutter Jordi Di Sancarlo daar niet bij was. Ellikom speelt de eindronde als het volgende week minstens gelijk speelt tegen WAVO of als Maasland B wint tegen Bree-Beek B. (bs)

LEUT: Bij Leut (4D) nam Steve Limberg, die naar Neeroeteren trekt, afscheid van het thuispubliek met een doelpunt. (bs)

MAASLAND B: Maasland B (4D) moet in de laatste wedstrijd winnen tegen Bree-Beek B en rekenen dat WAVO niet wint bij Ellikom om zeker te zijn van een eindrondeticket. (bs)

WAVO: Dankzij 2-0-winst tegen STA Genk behoudt WAVO (4D) nog de kans op een eindrondeticket. Het moet dan volgende week wel winnen bij Ellikom. (bs)

BREE-BEEK B: Bree-Beek B (4D) kan zich in de laatste wedstrijd tegen Maasland B met een gelijkspel verzekeren van een eindrondeticket. (bs)

LANKLAAR: De wedstrijd van Lanklaar (4D) bij Jong Meeuwen werd tien minuten voor tijd stopgezet nadat de spelers onderling in discussie geraakten. Ook na verwittiging van de scheidsrechter wist men niet van ophouden en kon scheidsrechter Van Gompel niet anders doen dan de wedstrijd staken. (bs)

GENK LADIES: Genk Ladies legde verdedigende middenvelder Chelsea Godier (19) van KV Mechelen vast. Luna Vanzeir bezocht afgelopen week het Futbalista festival van Paal-Tervant, waar ze begon met voetballen. Vanzeir werd vergezeld door ploeggenotes Anissa Giuga, Thirsa De Meester en Pia Bosmans. (gsb)

DONDERDAG 18 APRIL

WELLEN: Wellen heeft Truienaar Quinten Creemers (19) een aanvallende middenvelder, die momenteel actief is bij de beloften van STVV én bezig is aan zijn dertiende seizoen bij de Kanaries, aangeworven. (gesi)

ZONHOVEN UNITED: Zonhoven United heeft als eerste Limburgse club een afdeling Footgolf opgericht. Gesprekken om vaste holes te installeren op de Basvelden worden met de gemeente opgestart. (jc)

MEMBRUGGEN: Semir Duric (Vechmaal), Cas Lambregs (Hoeselt), Michael Mbunya (vrij), Jamal Ouzahim (Turkse Rangers), Yassine Ouzahim (vrij), David Ruth (Vliermaal) en Mathijs Withofs (Schoonbeek-B) spelen volgend seizoen voor Membruggen. Franco Manca wordt T2, Rudi Lambrix traint de keepers. (edst)

NEEROETEREN: Voor volgend seizoen heeft Neeroeteren (4D) de kern versterkt met Bram Bolle (Opoeteren), Christian Cetani (E. Termien), Vito Di Benedetto (Leut), Jeffrey Erkens (vrije speler), Yannick Gielen (K. Opglabbeek), Milan Jame (vrije speler), Steve Limberg (Leut), Jonas Meylaerts (Molenbeersel), Sander Meylaerts (Opitter)Jochen Schlierer (vrije speler), Brian Tamboers (Ellikom), Mick Van Geenen (SLW Maaseik), Bob Vansloen (vrije speler), Sander Willems (vrije speler), Kjelle Ramaekers (Opgrimbie), Justin Bodson (Opgrimbie). (bs)

VROUWEN FC ALKEN: Eerstenationaler FC Alken won de belangrijke inhaalwedstrijd van Moldavo met 5-4. Buntinx schoot de thuisploeg al vroeg op voorsprong maar Moldavo ging erop en erover. Herbots stelde op slag van rust gelijk. Na de koffie troffen Speelmans en Jermei raak voor Alken, maar Moldavo kwam weer langszij: 4-4. Uiteindelijk werd de inzet van Alken beloond door invalster Put. Door het stoppen van drie ploegen in de Super League is het mogelijk dat er vijf dalers zijn in eerste nationale, waar het er aanvankelijk maar drie waren. (erma)

VROUWEN BOCHOLT B: De B-ploeg van Bocholt is drie punten rijker. De voetbalbond verklaarde de Bocholtse klacht tegen Diepenbeek ontvankelijk en gegrond. De 1-2-nederlaag wordt omgezet in 5-0 winst, Diepenbeek krijgt een boete van 100 euro. (erma)

WOENSDAG 17 APRIL

STOKKEM: Stokkem VV (2A) heeft met Tom Leenaers (momenteel T1 bij Genk VV) voor volgend seizoen een opvolger voor Davy Schetz gevonden. (bs)

VELM: Velm (3A) trok voor volgend seizoen deze aanwinsten aan: Tim Christiaens (Hoepertingen), Jonas Vreys (Habo), Eddy-Tim Verjans, Milan America, Jens Palms (allen Zepperen-Brustem), Tom Carlens (Landen), Tuur Vanhove (Alken), Marios Evripidis (Tienen). Verlaten de club: Dieter America (stopt), Glenn Hoebrechts (stopt) en Pelle Priemen (Gravelo). Joeri Koziel (T1) en Rien Francois (T2) vormen de technische staf. (fava)

3C: BELISIA B 2 - VLIERMAAL 1

BELISIA B: Kuypers, Gulix, Vrancken, Nassen, Voets (67’ Kakoudakis), Kanca, Da Silva (85’ Gregoor), Claesen, E. Kuijpers, R. Speckens (82’ Duchateau), T. Speckens.

VLIERMAAL: Salmon, Vandebosch, Jans (79’ Gérimont), Alders, Vanrusselt, Knapen, Nijs (67’ De Schaetzen), Vissers (87’ Swennen), Pauls, Bynens (87’ Voets), Henkens.

DOELPUNTEN: 26’ Kanca (strafschop) 1-0, 90’ Duchateau 2-0, 91’ De Schaetzen 2-1.

STRAFSCHOP: 26’ Kanca (Belisia B, omgezet).

GELE KAARTEN: Jans, Alders.

SCHEIDSRECHTER: Jacobs.

TOESCHOUWERS: 60. (edst)

DINSDAG 16 APRIL

KOERSEL B: Donderdag moet een speler van Koersel B (4B) zich in de bondsgebouwen in Tubeke verantwoorden voor een mogelijke poging tot omkoping. In aanloop naar de topper tegen Kadijk B deed de voetballer in kwestie een verdacht telefoontje naar Kadijk-Doelman Dennis Snoekx, die het gesprek opnam. Koersel-voorzitter Jos Haegdorens onthoudt zich van commentaar omdat de club hierin geen partij is. “Ik wil benadrukken dat de speler zich volledig terugtrok en dus niet meer traint of speelt bij Koersel”, vertelt de voorzitter.(gsb)

AS-NIEL UNITED: As-Niel United (2B) trok de broers Lennert Rogiers en Kane Rogiers van Meeuwen aan. Niels Grochowczak (Opglabbeek) en Leandro Battista (Houthalen VV) vertrekken. Sarcinella en A. Battista stoppen en Bart Vanhees wordt T2. (gsb)

THES: In eerste nationale staat woensdagavond de wedstrijd THES-AA GENT U23 geprogrammeerd. Die match werd eerder uitgesteld, omdat de bezoekers te veel spelers moesten missen wegens interlandverplichtingen. Bij THES zijn Mele (geschorst) en Bilgin (operatie nieren) er woensdagavond niet bij, Boets (last adductoren) is nog twijfelachtig. (kj)

De kern: Roeckaerts, Boets (?), Vanaken, M. Vermijl, Hulsmans, Keulen, Kerckhofs, Jeunen, Swinnen, Voca, Naqqadi, Symons, Vanhaeren, L. Vermijl, De Wit, Van Genechten, Van Elsen, x.

BREGEL/HADES: Samih Belfaqir, de talentvolle spits van Bregel, speelt volgend seizoen bij Hades. (jc)

BOCHOLT: Na doelman Giel Kolen verlengde ook aanvaller Rik Jacobs zijn overeenkomst met Bocholt voor één seizoen. (edst)

WELLEN: KVK Wellen blijft de kaart van de eigen jeugd trekken. Aanvaller Robrecht Orye (19), goed voor één basisplaats en verschillende invalbeurten, maakt de overstap van de beloften naar de A-kern. Noah Kelchtermans (17), actief bij U19, wordt als derde doelman doorgeschoven. (gesi)

BELISIA B/VLIERMAAL: In 3C wordt woensdagavond (20.00u) de wedstrijd Belisia B-Vliermaal geprogrammeerd. Bij de thuisploeg komt Luca Pieters (lies) dit seizoen niet meer in actie, bij Vliermaal is iedereen fit voor de operatie redding. (edst)

GENK VV: Aanvaller Céderic Kochen van Genk VV (3C) is met gescheurde enkelbanden out voor de rest van het seizoen. (edst)

MAANDAG 15 APRIL

HERKOL: Ozan Guler (doelman Unitas 59 Eindhoven) speelt volgend seizoen bij Herkol. (jc)

STOKKEM: Bij Stokkem (2A) moest Jelte Wevers bij de rust vervangen worden wegens een scheenbeenblessure. (bs)

HW ZONHOVEN: Bij HW Zonhoven (3A) moest Kai Bosmans het veld verlaten met een hoofdwonde na een kopduel. Volgend seizoen versterkt de ploeg zich met Jesse Bosmans (Zonhoven Utd A) en Vic Olaerts (Torpedo Hasselt A). (fava)

BOKRIJK: Voor Jente Meubis van Bokrijk (4C) zit het seizoen er vroegtijdig op door een spierscheur. (ms)

BOORSEM: Loris Cardito van Boorsem (4C) scheurde zijn kruisbanden. (ms)

REKEM: Dries Machon van Rekem (4C) scoorde een hattrick tegen Vroenhoven. (ms)

’S HERENELDEREN B: Geoffrey Jacobs van ’s Herenelderen (4C) kon door een verrekking niet meer verder spelen. Doelman Tristan Swendrowski moest na een botsing tegen zijn slaap vervangen worden, Bryan Felix nam als speler de plaats van doelman in. (ms)

UNICO TONGEREN B: Lance Liesens van Unico Tongeren B (4C) maakte vier doelpunten tegen Boorsem B. (ms)

RIEMST: Jens Cilissen van Riemst (4C) scoorde een hattrick tegen Zutendaal B. (ms)

LOUWEL: Bij Louwel B (4D) kregen met War Stulens en Yben Knevels opnieuw twee spelers van de U17 speelminuten tegen WAVO. (bs)

WAVO: Trainer Siebe Muyshondt van WAVO kreeg wegens protest een gele kaart onder de neus geduwd. (bs)

OPGLABBEEK B: Toon Berghs van Opglabbeek B (4D) zorgde met zijn zevende doelpunt van het seizoen voor winst bij Maasland B. (bs)

JONG MEEUWEN: Omwille van de onderlinge duels Maasland B (5) - Bree-Beek B (6) en Ellikom (4) - WAVO (7) op de laatste speeldag is Jong Meeuwen (4D) nu al mathematisch zeker van een eindrondeticket. (bs)

WIJSHAGEN: Bij Wijshagen (4D) maakte Hans Trines, die dit seizoen alle wedstrijden speelde, zijn eerste doelpunt van het seizoen. (bs)

LEUT: LS Leut (4D) ziet op het einde van het seizoen Giovanni Piccigallo naar Lanklaar overstappen, waar zijn vader de nieuwe trainer wordt. (bs)

ZONDAG 14 APRIL

THES: Bij THES moest M. Vermijl al na 13 minuten naar de kant met een hersenschudding.(kj)

HADES: Bang moment bij Hades, toen doelman Dries Gijbels in de tweede helft een appelflauwte kreeg. Gijbels had last van een suikertekort. De doelman kreeg een energiedrankje toegestopt en kon na een korte onderbreking de partij afwerken. Voor Vanratingen (pubalgie) zit het seizoen erop. Hades recupereert volgende week in Berchem wel Jordy Elens (na schorsing.) (frba)

SP. HASSELT: Bij Hasselt kwamen Gio La Mantia en Jasper Jacobs in de basis voor de geschorste Thomas Van Bommel en de geblesseerde Jerome Kroonen. Kroonen sukkelt met een hamstringblessure, maar zou deze week wel al de looptraining hervatten. Van Bommel op zijn beurt is opnieuw beschikbaar voor de topper tegen Houtvenne van komend weekend. (frba)

BOCHOLT: Youngsters Liam Bollen en Berre Peeters mochten bij Lille andermaal enkele speelminuten maken. (edst)

TERMIEN: Na een korte titelviering kwamen de spelers in een open bus aan in Termien om daar de feestnacht in te zetten. Sportief nieuws: Termien is kampioen na de 0-3-zege in Turnhout. Stef Heeren van Termien raakte speelklaar voor de wedstrijd in Turnhout. Door het achttiende doelpunt van Martijn Stefani is hij momenteel medetopschutter met Gabi Carvalho van Termien. (gsb)

WELLEN: Dankzij zijn drie doelpunten tegen Geel neemt Bram Poell bij Wellen de leiding met twaalf stuks in de clubtopschuttersstand over van Jens Meeus. Jeroen Vanderheiden stond, na zijn handoperatie, voor het eerst in 2024 in de basis en opende met een kopbaldoelpunt zijn rekening bij Wellen. Marlo Cuypers (19) pakte met een invalbeurt zijn eerste speelminuten mee. Wellen is aan een aardig reeksje bezig: het verloor al negen wedstrijden op rij niet meer. De Zuid-Limburgers werden tijdens deze match, tot in de kleedkamer toe, gevolgd door een cameraploeg van Eleven in kader van het voetbalprogramma Tournée Générale. (gesi)

ESP. PELT: Jarne Mols van Pelt werd vlak voor rust vervangen met een hamstringblessure. Mits enkele weken rust hoopt hij speelklaar te zijn tegen de start van de eindronde. (krth)

ZEP.-BRUSTEM: Giel Deferm van Zep.-Brustem pakte zijn derde gele kaart en mist volgende week het duel tegen Nijlen wegens schorsing. Senne Brugmans komt dan uit schorsing. Met het openingsdoelpunt in de 1-2-zege tegen Beerschot U23 opende verdediger Koen Wijnrocx alsnog zijn rekening.(gesi)

HERK FC: Niet alleen de knappe zege bij Park Houthalen maakte indruk. Ook het feit dat Herk FC (1prov.) met Sib Vanhille, Lars Derison en Jitse Berben drie jonkies voor de eerste keer dit seizoen liet proeven van competitieminuten bij de A-ploeg, was een grote opsteker voor de Herkse jeugdwerking. Bovendien waren negen van de vijftien spelers op het wedstrijdblad 21 jaar of jonger. (frba)

HERKOL: Aanvoerder Sander Plessers van Herkol (1prov.) viel uit met een blessure aan de rug. Zijn vervanger Vincent Beyen (17) maakte zijn debuut bij het eerste elftal. (krth)

TORPEDO: Cas Ceyssens van Torpedo (1prov.) kende een ongelukkige invalbeurt, want hij moest vervangen worden met een knieblessure. (gesi)

JUVE HASSELT: Net als vorige week pakten de jongeren Toon Wolfs (16) en Noah Lambrecks (18) met een invalbeurt speelminuten bij Juve Hasselt (2A). Darren Ofori bleef tijdens de pauze in de kleedkamer wegens een liesblessure. Tegen de kopploegen kan Juve Hasselt blijkbaar altijd iets meer, want zo werd er tegen Landen gewonnen en snoepten de Hasselaren punten af van HO Hasselt en Kortessem met gelijke spelen. (gesi)

JUVE HASSELT/KORTESSEM: Bij zowel Juve Hasselt (2A) met Robin Vanruysseveldt als Kortessem (2A) met Gert Meekers zaten de T1’s wegens schorsing niet in de dug-outs. Jarnick De Buyser bij Juve en Kenny Wagemans bij Kortessem namen hun taken over. (gesi)

KORTESSEM: Verdediger Dieter Jeuris van Kortessem (2A) was mede door een liesblessure niet topfit aan de wedstrijd tegen Juve begonnen en bleef tijdens de rust in de kleedkamer, omdat hij te veel last ondervond. (gesi)

DIEPENBEEK A: Jeugdproduct Siebe Bynens (17) pakte met een invalbeurt zijn eerste minuten mee bij Diepenbeek A (2A). (gesi)

’S HERENELDEREN: Wegens personeelsgebrek bij ’s Herenelderen A (2A) werd met Rob Scheepers een speler van de B-ploeg opgetrommeld om het laatste kwartier als invaller vol te maken. (gesi)

KOLMONT: Kolmont (2A) trok de volgende spelers aan voor volgend seizoen: Giles Lowette, Marten Vanbrabant en Bjorn Vanderheyden (allen Heers), Jarne Vanoppen (Habo), Jeffrey Stas en Michiel Gielen (beiden Kortessem), Ilias Geuens (Sporting Hasselt), Stanley Gielen (Borgloon) en Daan Cuypers (definitieve overgang KSK Tongeren). (matr)

MUNSTERBILZEN: Jolan Berghs (24) kreeg zijn eerste invalbeurt bij Munsterbilzen (2A). (matr)

LANAKEN: Na een akkefietje na de wedstrijd tussen Stijn Smeers en Jeroen Opdenakker kreeg de laatstgenoemde aanvoerder van Lanaken (2A) een rode kaart. Tot ieders verbazing kwam de Landen-speler er vanaf zonder kaart. (matr)

KFC HAMONT: De broers Ferren en Liam Peeters, bij zijn eerste speelminuten van het seizoen, maakten belangrijke goals voor KFC Hamont (2B). Senne Doms sloeg de enkel om en werd vroeg in de wedstrijd vervangen. (gsb)

HOUTHALEN VV: Anthony Parisi (knie) viel uit bij Houthalen VV (2B). (gsb)

AS-NIEL: Doelman Jorne Neyens pakte een eerste basisstek bij As-Niel wegens de onbeschikbaarheid van Buntinx (werk) en Vreven (blessure). Ook Devon Maes (werk) en Leandro Battista (ziek) haakten af. (2B). (gsb)

RC PEER: Ben Swerts van RC Peer (2B) liep een hersenschudding en blauw oog op na een geïncasseerde elleboog. (gsb)

MAASLAND NO: Spits Siebe Vanaken van Maasland NO (2B) scoorde twee keer op het veld van Lindelhoeven, waarmee hij het titelfeest bijna verbrodde. (gsb)

LINDELHOEVEN: Het doelpunt van de titel voor Lindelhoeven (2B) werd gescoord door rechtsachter Jochen Lemmens. (gsb)

TURKSE FC: Yusuf Eren bindt de schoenen opnieuw aan bij Turkse FC (2B). (gsb)

HABO: Bij Habo (3A) wordt ex-Kanarie Peter Voets volgend jaar de nieuwe T1. (fava)

STEVOORT: Tim Henkens scoorde viermaal voor Stevoort (3A) tegen Linkhout. (fava)

V. LOMMEL: Na een eerder akkoord beslisten V. Lommel (3B) en T1 Tom Diepvens de samenwerking te beëindigen. (krth)

BOCHOLT B: Geen Broekx op het wedstrijdblad bij Bocholt B (3B). Hij ondervond tijdens de opwarming te veel last van de rug. (krth)

ZUTENDAAL: Het Zutendaals onderonsje met Wiemismeer (3C), waarvan een groot deel van de aanhang de trip te voet aflegde, lokte 550 toeschouwers. Vuurwerk en zangkoren van beide spionkoppen zorgden voor een gezellige sfeer. De echte leute was er na afloop vooral in het thuiskamp, na de gelijkmaker vlak voor affluiten. (edst)

MOELINGEN: Koen Debougnoux van Moelingen (3C) moest met een hoofdwonde naar de kant. (edst)

GENK VV A: Bij Genk VV (3C) moest Céderic Kochen (enkel) al vroeg vervangen worden. Laurens Driessen (kuit) en Arne Barthels (verrokken ligamenten) zijn enkele weken out. (edst)

SMEERMAAS: Jorgo Merchiers kwam door een kuitletsel niet in actie bij Smeermaas (3C). Met Vanherle en Gerards kregen twee spelers een dubbele gele kaart, waardoor ze de topper tegen Umitspor A missen. (edst)

WIEMISMEER: Ruben Cops, die na een duel naar zijn pijnlijke schouder wees, moest nadien noodgedwongen naar de kant bij Wiemismeer (3C). (edst)

BIESEN B: Lowie Conings van Biesen B (3C) moest al vroeg naar de kant met een verrekking. (edst)

FUT. WINTERSLAG A: Jonas Paulussen viel uit met een schouderletsel. Trainer Adil Yilmaz moest door een spelerstekort noodgedwongen het laatste kwartier in een spelersuitrusting volmaken. (edst)

MEMBRUGGEN: Arne Thoelen moest vlak voor het kwartier geblesseerd naar de kant bij Membruggen (3C). (edst)

TORPEDO B: Horions van Torpedo B (4A) werd bij de rust in de kleedkamer gehouden met een hamstringblessure. (kj)

MELDERT: Door hun gele kaart missen Rayen en Poel van Meldert (4A) de laatste wedstrijd van de competitie. (kj)

BREUGEL: Vierdeprovincialer SV Breugel (4B) heeft met Jordy Vandael (Exc. Hamont) en Ulas Arslanoglu (Achel B) nog twee versterkingen aangeworven voor volgend seizoen. (dg)

EKSEL: Rik Cornelissen speelde zondag tegen SV Breugel zijn 100ste wedstrijd voor Eksel B (4B). (dg)

SPARTA LILLE: Dylan Vankemenade knalde met de opwarming met zijn rug tegen de omheining en ondervond daar tijdens de wedstrijd teveel last van, zodat hij na een half uur noodgedwongen naar de kant moest tegen Kolonie. (dg)

W. KOERSEL: Yves Billiau liep in de partij tegen Zelo Halen A (4B) een hamstringblessure op en werd uit voorzorg naar de kant gehaald na amper 12 minuten. (dg)

PEER SV: Bryan Langens moest in de wedstrijd op Heusden 06 net voor de rust naar de kant met een verrekking/scheur. (dg)

ZATERDAG 13 APRIL

KVK BERINGEN: Bij KVK Beringen zat de 50-jarige keeperstrainer Steve Claes noodgedwongen op de bank omdat Zairo Swerten (out) en Bére Jans (ziek) ontbraken. Van de huidige kern blijven volgend seizoen slechts acht spelers over: Simon Reykers, Arne Bens, Dries Hulsmans, Thomas Driessen, Daniele Zotti, Birger Van Dael, Anouar Ouzahim en Marvin Ofori. Doelman Doran Gilis (Bregel Sport) komt naar Beringen. Erkam Er (Turkse Rangers) en Berkay Demirsoy (Turkse FC) verlaten de club. (jmu)

BREGEL: Bregel Sport (1prov.) heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Axel Maes (Achel). (divu)

HOEPERTINGEN: Bij Hoepertingen moesten Maarten De Coninck (achillespees) en Bo Rochus (hamstringblessure) de strijd vervroegd staken. (divu)

VRIJDAG 12 APRIL

SCH.-BEVERST: Sch.-Beverst (3AMA B) heeft Adel Bourard, momenteel actief bij Tongeren, aangeworven. Middenvelder Bourard (24) speelde in zijn jeugdjaren onder andere voor Anderlecht, Standard, Eupen en Seraing. (gesi)

DONDERDAG 11 APRIL

STOKKEM: Jordy Peeters van Stokkem VV (2A) is voor negen maanden out nadat hij in de wedstrijd tegen ‘s Herenelderen zijn kruisband heeft afgescheurd. De club moet nu dus noodgedwongen op zoek naar een nieuwe spits. (bs)

AS-NIEL/OPGLABBEEK: Verdediger Niels Grochowczak (As Niel United) speelt volgend seizoen voor Opglabbeek (3B). (krth)

KAB. OPGLABBEEK: Kabouters Opglabbeek (3B) organiseert deze week een paasvoetbalkamp. De ongeveer 40 jonge deelnemers tussen 5 en 10 jaar kregen een wel heel onverwacht heuglijk bezoek van enkele sterspelers van KRC Genk. Onder anderen Bilal El Khannous, Anouar Ait El Hadj en Zakaria El Ouahdi, in het bijzijn van Silvio Garcia (voormalig T1 van Opglabbeek en huidig teammanager van KRC Genk), gaven enkele tips en tricks aan hun jonge en opgetogen fans. (gesi)

© rr

LANDEN B: Landen B (4A) geeft forfait voor de wedstrijd van zaterdagavond tegen Herk B. De bezoekers hebben teveel afwezige spelers om een voltallige kern samen te stellen. (kj)

VROUWENVOETBAL: Bilzen Youth heeft zich na een 1-2-zege op het veld van Bocholt geplaatst voor de finale van de Beker van Limburg. Bilzen Youth neemt het daarin op tegen Patro Eisden. Bollen en Dackus scoorden voor Bilzen Youth, Vanbriel was goed voor de enige Bocholtse treffer. (ErMa)

WOENSDAG 10 APRIL

BOCHOLT: Doelman Giel Kolen heeft zijn verblijf bij Bocholt met één seizoen verlengd. ***Het staat nu ook vast dat na Noviello, Azevedo, Cascio en Bussels ook Jamil Takidine out is voor de rest van het seizoen. (edst)

MOELINGEN: Trainer Kris Muermans heeft zij ontslag gegeven bij Moelingen, het nummer 14 in 3C. “Als je het gevoel hebt dat niet alle spelers nog achter je staan, moet je je conclusies trekken”, aldus Muermans die er aan zijn tweede seizoen toe was. (edst)

LANDEN B: Landen B (4A) geeft forfait voor de wedstrijd van zaterdagavond tegen Herk B. De bezoekers hebben teveel afwezige spelers om een voltallige kern samen te stellen. (kj)

VROUWENVOETBAL: De dames van Patro Eisden A kunnen donderdagavond (20.00 uur) bij winst of gelijkspel tegen FUFO Beringen de titel vieren in tweede provinciale. “Als we ons tot kampioen kronen, spelen we volgend seizoen in de interprovinciale reeksen”, aldus coach Ster Habibzadeh. (erma)

VROUWENVOETBAL: Bilzen Youth (1-2) gaat naar de finale van de Beker van Limburg na winst tegen en in Bocholt. Nadat eerder Patro zich al geplaatst had voor de finale was het nu de beurt aan Bilzen Youth. Zij gingen winnen in Bocholt. (erma)

Bocholt 1 - Bilzen Youth 2 Rust: 0-0. Doelpunten: Bollen 0-1, Vanbriel 1-1, Dackus 1-2.

DINSDAG 9 APRIL

VIERDE PROVINCIALE D: Het uitgestelde duel tussen Bree-Beek B en STA Genk gaat woensdagavond niet door. De bezoekers geven forfait.(bs)

MAANDAG 8 APRIL

GRUITRODE: Nevok Gruitrode versterkte zich met Sven Vanoppen (Termien), Rigo Neyens (Mechelen a/d Maas) en Rune Bussels (Bocholt). (gsb/edst)

HERKOL: David Mbabu (Geel) en Jody Spapens (Lutlommel) spelen volgend seizoen bij Herkol. (jc)

ZONDAG 7 APRIL

HADES: Bij Hades moest Jordy Elens op het half uur naar de kant met een kuitblessure. (gesi)

BOCHOLT: Met Arne Bussels is de zoveelste speler wellicht uit tot het einde van het seizoen. *** Rik Jacobs hoopt deze week op gunstig nieuws na een echo van zijn quadriceps. *** Met Vanhaen, Takidine, Bussels, Seys, Doms, Brulmans en Dirkx staan maar liefst zeven spelers op één kaart van een schorsingsdag. (edst)

SCH.-BEVERST: Dylan Put van Sch.-Beverst, die de club verlaat voor Park Houthalen, voelde zich onwel en bleef tijdens de pauze in de kleedkamer. Zijn vervanger Jason Nicolas smukte zijn invalbeurt op met een eer reddend doelpunt in de 1-4-nederlaag tegen Zwarte Leeuw, voor Nicolas was het geleden van zijn hattrick tegen Eksel op de vierde speeldag dat de aanvaller nog eens raak trof. Sch.-Beverst eindigde de wedstrijd met tien spelers omdat Tom Roland uitviel met een enkelblessure en alles wissels opgebruikt waren. Tim Bollen deed het al voor de vierde keer dit seizoen: zonder een minuut te spelen pakte de reservedoelman op de bank een gele kaart voor protest. De kassier van Sch.-Beverst kende door de concurrentie van de kaskraker Belisia - Sp. Hasselt enkele kilometers verderop een rustige avond: er daagden nauwelijks 50 toeschouwers op. (gesi)

E. PELT: Kaan Tanriver viel bij E. Pelt uit met een knieblessure. (krth)

TERMIEN: Stef Heeren van E. Termien (derde afdeling VV B) liep net voor de pauze een zware kneuzing aan de enkel op bij een actie waarmee hij de gelijkmaker van Sint-Lenaarts voorkwam. Er wordt niet gevreesd voor een langdurige blessure. “Ik liet me vervangen in functie van het team, want voluit gaan was niet meer mogelijk. Mijn enkel is dik en blauw. Ik hoop fit te zijn voor de zaterdagmatch in Turnhout waarin we de titel kunnen pakken”, aldus Heeren. (gsb)

ZEP.-BRUSTEM: Kapitein Eddy-Tim Verjans van Zep.-Brustem verlaat de club voor derdeprovincialer Velm. Senne Brugmans pakte zijn derde gele kaart en is volgende speeldag tegen Sint-Lenaarts geschorst. (gesi)

KVK WELLEN: Doelpuntenmaker Ybe Vanderhoeft pakte zijn derde gele kaart en Lennert Vos zijn zesde gele kaart en zullen volgende speeldag tegen Geel ontbreken wegens schorsing. Jens Meeus keert dan wel weer uit schorsing. Middenvelder én Wellenaar Tiebe Huygen (20), die dit seizoen bij Sporting Hasselt zeventien keer in de basis stond en drie invalbeurten kende, werd aangeworven. (gesi)

EKSEL: Bjarne Maes van Eksel moest met een blessure (knie?) voortijdig naar de kant.(gesi)

BREGEL: Bij Bregel (1 prov.) stond Soren Beckers voor het eerst onder de lat van het eerste elftal. De doelman liet zich verrassen bij het olympisch doelpunt van Goulding maar ranselde even later een kopbal van onder de lat en had zo een belangrijk aandeel in de zege van Bregel. (divu)

BREE-BEEK: Pär Janssen maakt de overstap van Mechelen a/d Maas naar Bree-Beek (1prov.). (gsb)

HOEPERTINGEN: Tien van de vijftien spelers die op het wedstrijdblad stonden bij Hoepertingen (1prov.) maakten aan het begin van het seizoen deel uit van het beloftenteam. (matr)

MEEUWEN A: Jorran Thonon liep tijdens de opwarming tegen Park Houthalen een patellapees blessure op en moest zo forfait geven voor de partij. (dg)

GRUITRODE: Thijs Martens (voetblessure) en Willem Hermans (pubalgie) moesten in de partij op Koersel A noodgedwongen vervangen worden. (dg)

KOERSEL: Alessio Del Freo liep in de wedstrijd tegen Gruitrode een enkelblessure op en is onzeker voor de topper van volgende week op Achel. (dg)

MECHELEN A/D MAAS: Nadat Joury Goessens van Mechelen a/d Maas (1prov.) een stud in het linkeroog kreeg, werd hij vervangen omdat zijn zicht vertroebeld was. (gsb)

TORPEDO: Het eerste doelpunt van Torpedo (1prov) was van makelij van de Hermans’ broers: Jordy nam een hoekschop kort waarop Gilles de bal in goal schoot. Noah Campus smukte zijn korte invalbeurt met een doelpunt op. Guy Bodson, die niet topfit aan de wedstrijd startte, haakte definitief af tijdens de pauze. (gesi)

DIEPENBEEK: Huidig T1 Niels Jansen van Diepenbeek (2A) vertoeft momenteel in de Verenigde Staten van Amerika voor een tornooi met de U15 van KRC Genk zodat keeperstrainer David De Vleeschauwer de sportieve leiding in de Diepenbeekse dug-out overnam. Na een botsing met zijn eigen doelman Maxime Vandenbosch verliet Bjarni Trippaers groggy (omwille van een hersenschudding?) het veld. (gesi)

‘s HERENELDEREN A: Na het afmelden van Moermans (buikgriep) in laatste instantie zaten er bij ’s Herenelderen A (2A) slechts twee invallers op de bank: trainer Warnots en tweede doelman Swendrowski. (matr)

DH JEUK: Net als vorige speeldag viel de jonge Nathan Quintens (16) bij DH Jeuk (2A) in. (gesi)

KORTESSEM: Kobe Lormans (één goal en één assist) en Geraldo Shehu (twee assists) van Kortessem (2A) hadden een belangrijk aandeel in de 3-2-zege tegen Lanaken. Jeffrey Stas viel op het half uur uit met een kuitblessure. Zijn vervanger Thimo Liefsoons (17) pakte zijn eerste minuten van het seizoen. (gesi)

STOKKEM: Bij Stokkem (2A) maakten met Tim Rutten, Naud Warsone n Senna Ciarlo drie U17 spelers hun debuut tegen Alken A. Met Ayoub Saba in de basiself zaten uiteindelijk vier U17 spelers bij de selectie. (bs)

AS-NIEL: Voor Bart Vanhees van As-Niel (2B) zit het seizoen na een nieuwe blessure (schouder) erop. Jongelingen Gubbelmans, Janssen en Vranken vielen gretig in. (bs)

LINDELHOEVEN: Doelman Lowiek Huysmans keert na vier seizoenen bij Godsheide terug naar Lindelhoeven. Jente Drieskens debuteerde voor Lindelhoeven (2B) op het veld van Kattenbos. (gsb)

HECHTEL: Jente Daniels van Hechtel (2B) viel in Elen uit met een liesblessure. (gsb)

HOUTHALEN VV/RC PEER: Emre Savas kreeg rood voor een slaande beweging, waardoor Houthalen VV (2B) herleid werd tot tien in de match tegen RC Peer. De club had wegens de vele blessures overigens slechts veertien spelers op het wedstrijdblad. Tegenstander RC Peer vulde de laatste naam creatief in door de 29-jarige keeperstrainer Brecht Heylen op de bank te zetten. (gsb)

KATTENBOS: Spits Jelle Van Rijswijk trekt van Excelsior Hamont naar Kattenbos (2B). Een groggy Nassim Achenteh moest na een stevige botsing met een eigen ploegmaat naar de kant. De Nederlander scoorde tien minuten eerder wel het winnende doelpunt voor Kattenbos.(gsb)

KFC HAMONT99: Ferren Peeters van Hamont (2B) moest naar de kant met een knieprobleem. (gsb)

HEUSDEN-ZOLDER: Osasuyi Wemimo van Heusden-Zolder (2B) werd vervangen met een kuitblessure.(gsb)

KADIJK: Verdediger Mannaerts van Kadijk (2B) was ondanks shockwavetherapie onvoldoende fit voor een plek op het wedstrijdblad. Jarju liep een lichte bilblessure op. (gsb)

THES B: Luca Radelicki kreeg een eerste invalbeurt bij THES B (2B).(gsb)

LUMMEN: Bij Lummen (3A) werd clubmonument Yoeri Nijs gehuldigd voor de wedstrijd . Na dit seizoen stopt hij als speler van de eerste ploeg. Met Victor Buvens en Adisio Pinas debuteerde ook weer wat jong geweld. (fava)

BOLDERBERG: Frank Meubus maakt het seizoen vol als T1 bij Bolderberg (3A). Hij debuteerde meteen met een 5-0 overwinning tegen Vechmaal en zag zijn zoon Senne scoren. (fava)

GODSHEIDE: Bij Godsheide (3A) liep Michael Peeters een spierscheurtje op tijdens de training. Dit betekent meteen het einde van zijn carrière, want na dit seizoen ging hij sowieso stoppen. (fava)

WIJCHMAAL: Volgend seizoen neemt Tom Rooyakers de sportieve leiding in handen bij Wijchmaal (3B). Momenteel is hij T1 bij reeksgenoot Kaulille. (krth)

BELISIA B: Kosta Kakaludakis moest tijdens de opwarming afhaken met een hamstringletsel. Ploegmaat Luka Pieters is out met een liesblessure. (edst)

WIEMISMEER: Arne Nijs moest met een knieletsel passen voor de match tegen Belsia B. (edst)

GENK VV A: Laurens moest naar de kant met ene kuitetsel. (edst)

GRIMBIE69: Doelman Kjen Noukens moest al vroeg vervangen worden met een enkelblessure. (edst)

MOELINGEN: De zieke Arne Vroonen moest na een kwartier worden vervangen. Ploegmaat Ben B (amps viel uit met een enkelletsel. (edst)

FUTURE WINTERSLAG A: Mustafa Hüyük was tijdig uitgeziekt. (edst)

KESSELT: Tim Lenaers zette Kesselt met twee doelpunten op weg naar het behoud. (edst)

VLIERMAALROOT: Goddet en Knapen gingen bij Vliermaalroot (4A) geblesseerd naar de kant. (kj)

TERMOLEN: Kindermans viel uit met een rugblessure. (kj)

TORPEDO B: Schildermans moest naar de kant met een liesblessure. (kj)

BREUGEL: Breugel (4B) versterkte zich met de 28-jarige Stef Vanbuel (Lindelhoeven A) en de 30-jarige Simon Fonteyn (Kattenbos). (dg)

VROENHOVEN: Jason Byloos (Unico Tongeren B) Justin Willems (Vlijtingen VV) Liam van Opstal (vrije speler), Quentin De Schrevel (Fortuna Smeermaas), Samuel De Schrevel (vrij speler), Jason Byloos (Unico Tongeren B), Justin Willems (Vlijtingen VV), Liam van Opstal (FC Warsage), Quentin De Schrevel (Fortuna Smeermaas), Samuel De Schrevel (vrije speler) en Isaac Flipkens (Eendracht Mechelen a/d Maas) hebben voor komend seizoen getekend bij Vroenhoven (4c). (ms)

FUTURE WINTERSLAG B: Future Winterslag B (4c) gaf enkele uren voor aanvang van de wedstrijd tegen Boorsem B forfait wegens te weinig spelers. (ms)

’S HERENELDEREN B: Jarne Thijs met een knieblessure, Jarne Dussaert met een blessure aan het scheenbeen en Jo Skibowski met een spierscheur van ’s Herenelderen B (4c) speelden niet mee. (ms)

OPGLABBEEK B: Bij Opglabbeek B (4D) was kapitein Lenn Awouters, tot onvrede van zijn vrouw, eerder teruggekomen uit vakantie om de derby tegen Louwel B te kunnen spelen. En dat loonde want al na twee minuten kopte hij aan de eerste bal een corner mooi tegen de netten. (bs)

LOUWEL B: Bij Louwel B (4D) moest Pignanelli omwille van krampen vervangen worden. (bs)

ELEN B: Na de 12-0 winst van vorige week schoten de aanvallers van Elen B (4D) ook dit weekend opnieuw met scherp tegen Umitspor B (7-0). De ingevallen Morlion scoorde tweemaal. (bs)

NEEROETEREN: Bij Neeroeteren (4D) kreeg Brenkus rood na een overtreding waar geel misschien eerder aangewezen was. De scheidsrechter leek daarna het Noorden kwijt en trok nog geel voor Ben Fredj, Demirbas en geel-rood voor Alkan. (bs)

MAASLAND B: Ondanks zijn blessure geraakte Robin Henkens toch voldoende fit om het laatste halfuur van de wedstrijd vol te maken. (bs)

LANKLAAR: Met Scarpato, Testani, Ibraimi en Mouham debuteerden vier spelers bij Lanklaar (4D). (bs)

MOLENBEERSEL: Molenbeersel (4D) snoepte na Leut (2-2) en Jong Meeuwen (0-0) nu ook Ellikom (3-1)als ploeg uit de top vijf punten af. Na Nieuwjaar werd er zelfs maar tweemaal verloren. (bs)

ELLIKOM: Bij Ellikom (4D) kregen Michael Put (na zes minuten doorgebroken speler neergehaald) en Brecht Schildermans (2x geel) een rode kaart onder de neus geduwd. (bs)

WOENSDAG 3 APRIL

TURKSE RANGERS/BREE-BEEK: Tayfun Arslan verruilt volgend seizoen Turkse Rangers voor GS Bree-Beek (beide eerste provinciale). (jc)

TERMIEN: Flankspeler Kerim Aykac van Eendracht Mechelen is de nieuwste aanwinst van Termien (3B). (gsb)

LANDEN B: Peter Vanmechelen volgt volgend seizoen Branco Lacroix op als hoofdtrainer van Landen B (4A). (kj)

DINSDAG 2 APRIL

BOCHOLT: Jamil Takidine heeft zijn verblijf bij Bocholt met één seizoen verlengd. Een opsteker voor de 21-jarige geblesseerde flankverdediger, die dit seizoen niet meer in actie komt. (edst)

GRAVELO: Met Christophe Slinckx (T1), Niels Frederix (T2) en Kris Vanmarsnille (KT) is de technische staf van Gravelo (3A) voor volgend seizoen compleet. (fava)

HADES B: Ook volgende spelers maken de overstap naar RC Hades B: Bartel Welkenhuysen (HW Zonhoven), Jelle Vandergraesen (Termolen), Bart Brans (Bokrijk) en Tom Thoelen (HO Heide). Vanuit de interprovinciale U19 komen Ziano Schuler, Alec Verhoeven, Christian Gruarin en Siebe Ramaekers over naar de Hades-kern in vierde provinciale. Omdat er meteen ook een reservenploeg van de vierdeprovincialer wordt opgericht, zullen er zo’n 34 spelers betrokken zijn bij Hades B. (frba)

MAANDAG 1 APRIL

HADES: Hades heeft verdediger Merono Broggio (21) van de Nederlandse amateurclub RKSV Minor aangetrokken. De Belg speelde tijdens zijn jeugd voor gerenommeerde clubs als Standard, Lierse, Club Brugge en KAA Gent. Aanvaller Ato Morgan (26) komt over van Sporting Hasselt waar hij één seizoen actief was. Tenslotte maakt ook doelman Noah Jorissen (19) van THES Sport binnenkort de overstap naar Hades. (frba)

ESP. PELT/GR. HEIDE/SP. LILLE: Voetbalclubs Esperanza Pelt, Grote Heide en Sparta Lille organiseren samen met de gemeente Pelt, Voetbal Vlaanderen en G-Sportcentrum Dommelhof op dinsdag 2 april op de Roosen een initiatiedag G-voetbal voor jongens en meisjes van 6 tot 13 jaar. (path)

KVK BERINGEN: Op 3 april organiseert KVK Beringen haar jaarlijks toernooi voor U8 & U9 op de Motbemden met deelname van onder meer KRC Genk, STVV, KVC Westerlo, RSC Anderlecht, RC Hades, THES Sport, Beerschot en Beveren. (jmu)

STOKKEM: Om de toekomst van de jeugdspelers van Stokkem VV (2A) te verzekeren, voert de club voor volgend seizoen enkele structurele wijzigingen door. Davy Schetz stopt als trainer van de ploeg in tweede provinciale en zal naast het trainerschap van de B-ploeg in vierde provinciale zich ook als technisch directeur over de volledige werking van de club ontfermen. Voor de jeugdwerking kan hij rekenen op de ondersteuning van Edy Moers en Yarne Geurts. (bs)

LINKHOUT: Linkhout (3A) versterkt zich volgend seizoen met volgende spelers: Gert Delvaux (Zelem), Brecht Manshoven (Zepperen-Brustem), Mike Geybels (Heusden -Zolder), Giovanni Vandenbroek (Houtem Oplinter), Niels Martens (Hoeselt), Jenne Goosens (Meeuwen), Jasper Van Holm (Zelem) en Nick Tuteleers (Rapide Wezemaal). (fava)

ZELO B: Dries Mues stopt met onmiddellijke ingang als trainer van Zelo B (4A), kapitein Sam Roosen neemt tot het einde van het seizoen over. (kj)

3C: GRIMBIE69 1 – VELDWEZELT 3

GRIMBIE69: Bodson, Schuermans, Kuypers, D. Tommissen, R. Dexters (70’ Louwette), Jeurissen, Erol (70’ Drutti), Oleksy (70’ Kocaslan), Geuns, Hamers, Bernard.

VELDWEZELT: Silkens, Tomsin, Verkennis, Aelberts, Swennen (58’ Ospitalieri), K. Brouns, K. Buntinx (74’ Jackers), Habex, Geurts (80’ G. Buntinx), Blomert (80’ Janssen), M. Brouns.

DOELPUNTEN: 30’ Jeurissen 1-0, 38’ Habex 1-1, 48’ Geurts 1-2, 63’ Verkennis 1-3.

SCHEIDSRECHTER: Bex.

TOESCHOUWERS: 100. (edst)

4C: SK TONGEREN B - 0 EIGENBILZEN 1

EIGENBILZEN: Idmansour, Christiaens, Forbah, Schaeken, Moës, Euben, Rocca (73’ Erguige), Bierwerst, Dreshaj (73’ Civino), Delanoy, Renwa.

SK TONGEREN B: Van Gompel, Moors, Hansen, Withofs, Vandebosch, Lismont, Jacobs (85’ Lenaers), Pahaut, Van Den Berg, Poesen, Streignart (46’ Vangronsveld).

DOELPUNTEN: 60’ Jacobs 0-1.

GELE KAARTEN: Withofs, Dreshaj, Moës, Delanoy.

TOESCHOUWERS: 80.

SCHEIDSRECHTER: Alen. (ms)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer