© Serge Minten

Plus ArtikelBasketbal Limburgse reeksen

BASKETBAL CLUBNIEUWS APRIL. De belangrijkste nieuwtjes over de Limburgse basketbalclubs

In deze rubriek bundelen we de belangrijkste nieuwtjes van de Limburgse basketbalclubs.

Raf Comans, Johnny Peeters, Guy Volders

ZONDAG 28 APRIL

TONGEREN - Bo Ramaekers (Hasselt) gaat naar Tongeren. Hij zal er voor de B-ploeg (2de landelijke) spelen en meetrainen met de A-ploeg. (jope/rac)

LEUVEN - Limburger Victor Vanderstraeten (Kangoeroes) speelt volgend seizoen voor Leuven. Wen Mukubu zou dezelfde overstap maken, maar wil dat nog niet bevestigen. (jope/rac)

ANTWERP - Jill Lorent wordt volgend seizoen assistentcoach bij Antwerp Giants. (jope)

HADES - Thomas Wirix (Stevoort D) keert terug naar Hades in tweede landelijke waar hij eerder al actief was. (guvo)

VANWIJN - Hans Vanwijn kwam niet in actie met Hapoel Holon dat nipt met 83-84 won van Maccabi Ironi Ramat Gan. (guvo)

OPTIMA - Vince Nijs zag het kampioenenfeest voor een stuk aan zich voorbijgaan. Hij blesseerde zich na de wedstrijd aan een fles en diende op spoed genaaid te worden. (guvo)

LEOPOLDSBURG - Cas Wolters verlaat eersteprovincialer Leopoldsburg en trekt naar kampioen Optima, dat naar landelijke promoveert. Kevin Van Poppel en Rob Vranken speelden tegen Tongeren C hun laatste match. (guvo)

ZONDAG 28 APRIL

FUSIE - Derde provincialers Orly Hasselt en Alken fusioneren. De fusieclub zal verder gaan onder de naam Orly Hasselt en zal nog met één seniorenploeg in Alken blijven spelen. Ze hebben zich ook kandidaat gesteld om te promoveren naar tweede provinciale. (jope)

TONGEREN – Ondanks het late forfait van Aarschot organiseerde Basket Tongeren (TDM2) een leuke galawedstrijd met een mix van A, B en C-ploeg voor 550 supporters/jeugdspelers. Er was ook het afscheid van Oskar Giltay (A-ploeg), Wim Vandewal (B-ploeg), Martijn Buckinx (C-ploeg) en jeugdcoach Jo Ghysens. (guvo)

MIDWEEK - In eerste landelijke speelt Hasselt dinsdag (20.30u) in Kangoeroes Mechelen B. Op 1 mei (17.30u) staat in tweede landelijke dames de derby Lummen B - Stevoort op het programma. (guvo/rac)

ZONDAG 21 APRIL

ZOLDER - Dario Clemente hangt na dit seizoen zijn schoenen aan de haak. Jan Poelmans twijfelt of hij zal stoppen of zoals Tom Schoofs naar de B-ploeg trekt. Michiel Quetin zal enkel nog voor A-ploeg spelen. (guvo)

HADES - Maarten Kesters verlaat Hades en trekt naar Hasselt BT. (guvo)

EERSTE PROVINCIALE - Tom Johnson wordt volgend seizoen de nieuwe coach van de mannen van Lummen. Jeffrey Bogaerts zal Optima B coachen, dat hoopt te promoveren naar 1ste als de A-ploeg naar 2de landelijke promoveert. Tongeren C zal niet meer aantreden in 1ste provinciale. (jope)

DONDERDAG 18 APRIL

LUMMEN: Janiek Van Veen verlaat Athenas Lummen (Top Divisie Vrouwen) en speelt volgend seizoen bij Phantoms Boom. (jope)

Zondag 14 april

BNXT - Met een 66-63-overwinning tegen Landstede Hammers komt Charleroi naast Limburg United postvatten in het klassement van de Elite Gold. De Limburgers staan wel positief t.o.v. de Karolingers. (rac/guvo)

Hasselt/Houthalen - Jeroen Bijnens volgt Mark De Wit op als coach van de TDM2-ploeg van Hasselt BT. Bijnens blijft ook actief bij de dames van Houthalen, waar hij assistent wordt van Steven Hellings die hem vervangt als head-coach. (rac)

Beker van Limburg - Donderdag (20.30u) staat de halve finale Sint-Truiden - Lommel op het programma. De winnaar komt in de finale uit tegen Hasselt. (guvo)

Indonesië - Thomas Roijakkers, ex-assistent-coach van Leuven, Charleroi en Limburg United, wordt coach van de Indonesische eersteklasser Rans Simba Bogor in West-Java. (rac)

Hans Vanwijn - Hapoel Holon verloor met 91-82 van leider Maccabi Tel Aviv. Vanwijn kwam niet in actie als overtollige buitenlander. Holon staat op de vierde plaats in de rangschikking. (guvo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer