© KH

E313 weer volledig open in beide richtingen na zwaar ongeval met vrachtwagen

Hasselt -

Vrijdagochtend zijn twee personen lichtgewond geraakt bij een botsing tussen een vrachtwagen en een bestelwagen op de E313 ter hoogte van Hasselt-West. De snelweg raakte in beide richtingen versperd, wat de hele voormiddag voor verkeerschaos zorgde. Intussen is de E313 weer volledig open.

Olivier Simons

Het ongeval gebeurde rond 7 uur in de richting van Luik. Om een nog onbekende reden week een vrachtwagen uit en sleurde die de bestelwagen mee. De twee voertuigen knalden door de middenberm en botsten tegen een verlichtingspaal.

De federale wegpolitie Limburg kwam ter plaatse, net als de brandweer Zuid-West Limburg. Zij werden ter plaatse geroepen voor een bevrijding, maar uiteindelijk zat er niemand geklemd. De twee inzittenden van de bestelwagen waren zelf uit het voertuig geraakt, maar de vrachtwagenchauffeur had de hulp van de brandweer nodig. De twee bestuurders van de vrachtwagen en de bestelwagen raakten lichtgewond en werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeerschaos

Omdat de vrachtwagen door de middenberm ging, raakte ook de E313 richting Lummen versperd. In beide richtingen moest het verkeer over de pechstrook, wat voor een loodzware ochtendspits zorgde. Richting Luik ontstond er een monsterfile van ruim een uur. Het verkeer stond stil vanaf Beringen. Richting Lummen was het tot een halfuur aanschuiven. Auto’s werden omgeleid, maar ook op de kleine wegen tussen Hasselt en Lummen was het bijzonder druk.

Na een voormiddag vol verkeerschaos was de E313 ruim vier uur na het ongeval weer vrijgemaakt, zowel richting Luik als richting Lummen.

© ME

© ME

© ME

© 112Meldingen

© KH

© KH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer