Dit zijn de acht bekende fotografen voor ‘Het perfecte plaatje’

Acht bekende Vlamingen trekken binnenkort met een camera ten strijde voor ‘Het perfecte plaatje’. Onder meer actrice Barbara Sarafian, realityfiguur Astrid Coppens en Tiktoker Jonatan Medart zijn fotografen van dienst.

Ook kunstexperte Bie Baert, acteur Filip Peeters, presentatrice Ingeborg, choreagraaf Joffrey Anane en chocolatier Julius Persoone doen mee mee. In Het perfecte plaatje moeten ze elke week uitdagende fotografie-opdrachten tot een goed einde brengen, en hun creativiteit en technische skills tonen.

(Lees verder onder de foto)

© Play4

Hun resultaten leggen ze achteraf voor aan de vakjury met kunstkenner Sofie Van De Velde en topfotograaf Zeger Garré. “Er moet een verhaal in de foto zitten, met emotie, passie en vooral veel eigenheid. Ik wil de fotograaf leren kennen via zijn of haar foto”, aldus Van De Velde. “Een foto moet je meteen vastgrijpen en ontroeren, maar hij moet vooral beginnen inspireren”, vult Garré aan.

Naaktfotografie

De meeste kandidaten hebben geen ervaring, al zijn er twee uitzonderingen. “Veertig jaar geleden heb ik wel eens fotografieles gevolgd, al was dat met heel antieke toestellen die niet meer te vinden zijn”, zegt Ingeborg. Persoone maakt af en toe wel foto’s van zijn pralines, “maar foto’s van mensen of dieren is toch andere koek”.

(Lees verder onder de foto)

Ingeborg volgde veertig jaar geleden al eens lessen fotografie.© Play4

Filip Peeters is dan weer heel gemotiveerd: “Uiteraard doe ik mee om te winnen, maar ik hoop stiekem toch vooral dat ik het overleef tot aan de aflevering met naaktfotografie”, klinkt het met een knipoog. Medart is het dan weer gewend foto’s te maken met zijn gsm. “Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan met één klik op de gsm”, vraagt hij zich af. “Maar ik ben benieuwd of dit programma mij kan overtuigen om vaker een fototoestel te gebruiken.”

De presentatie is in handen van Manu Van Acker. Een exacte uitzenddatum maakte Play4 nog niet bekend. (eadp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer