Alle Picnic-bezorgers in Alphen nemen voortaan net als Danny de lege flessen weer mee terug. Menno (r) is blij met de proef; hij hoeft nu niet in de regen naar de glasbak.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle Picnic-bezorgers in Alphen nemen voortaan net als Danny de lege flessen weer mee terug. Menno (r) is blij met de proef; hij hoeft nu niet in de regen naar de glasbak. © Merel Klijzing

Deze supermarkt gaat glas hergebruiken: ‘Glasbak verleden tijd’

Flessen in een glasbak gooien en laten omsmelten tot een nieuw product? Wel duur, niet duurzaam. Daarom begint Picnic vandaag in Alphen met het inzamelen van glazen verpakkingen voor hergebruik. ,,Glas kun je eindeloos blijven hergebruiken zonder dat de kwaliteit afneemt.”

  1. Bijna elke week een verkeersboete: VVN pleit voor alcoholslot en afpakken voertuigen
    2

    Bijna elke week een verkeers­boe­te: VVN pleit voor alcohol­slot en afpakken voertuigen

    Nederlanders die bijna elke week een verkeersboete door de brievenbus krijgen, hebben een hardere aanpak nodig, stellen verkeersdeskundigen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) pleit voor diverse maatregelen, waaronder persoonsgerichte waarschuwingen, herinvoering van het alcoholslot en als dat niet werkt: het afpakken van voertuigen. ,,Zóveel boetes op één kenteken is onacceptabel. Dit overschrijdt alle grenzen”, zegt woordvoerder Willemijn Pomper tegen deze site.
  2. Tijdens de livestream van marteling Nederlander klinkt gejuich en gelach: ‘Steel van mij en zie wat er gebeurt’
    PREMIUM

    Tijdens de livestream van marteling Nederlan­der klinkt gejuich en gelach: ‘Steel van mij en zie wat er gebeurt’

    Het woord ‘dief’ in het voorhoofd gekerfd, enkele vingers geamputeerd. Via een videoverbinding op Facetime wordt de marteling van Nederlander Henri W. (37) in een loods in Antwerpen aangemoedigd. De dertien minuten durende horrorvideo die daarvan werd gemaakt, schokt woensdag alle aanwezigen in de Belgische rechtszaal. Vooral het gelach en gejuich van de opdrachtgevers-op-afstand.