Gestrande reizigers slapen op het vliegveld van Gran Canaria.
Volledig scherm
Gestrande reizigers slapen op het vliegveld van Gran Canaria. © REUTERS

Gestrande reizigers met uren vertraging terug uit Gran Canaria: ‘We zijn helemaal kapot’

De gestrande Nederlanders uit Gran Canaria zijn inmiddels weer allemaal thuis. Het laatste deel van de groep vloog vannacht naar Amsterdam. Met een paar uur vertraging kwamen ze vanochtend om 06.00 uur aan op Schiphol, waarna ze met een pendelbus naar Eindhoven Airport werden gebracht.

  1. Hebben de universiteiten in Nederland wel banden met Israël en welke zijn dat dan? ‘Dit ligt zó gevoelig’
    PREMIUM

    Hebben de universi­tei­ten in Nederland wel banden met Israël en welke zijn dat dan? ‘Dit ligt zó gevoelig’

    De demonstranten die de afgelopen dagen gebouwen van de Universiteit van Amsterdam en Utrecht bezetten, eisen dat de universiteit alle academische en economische samenwerkingen met Israël verbreekt. Ook de universiteiten van onder meer Nijmegen en Leiden hebben banden met collega's in Israël. In hoeverre werken die precies samen met onderwijsinstellingen uit Israël? Vijf vragen en antwoorden.
  2. Nederlandse vakantiegangers gestrand op Gran Canaria: ‘Chaos en ellende hier’
    Play
    MET VIDEO

    Nederland­se vakantie­gan­gers gestrand op Gran Canaria: ‘Chaos en ellende hier’

    Een groep van ruim honderd Nederlanders is gisteren gestrand op het Spaanse eiland Gran Canaria. De vakantiegangers zouden ‘s middags terugvliegen naar Eindhoven, maar kregen na ruim acht uur te horen dat hun vlucht toch niet doorging en werden vervolgens ondergebracht in verschillende hotels. Tot overmaat van ramp kon vanochtend slechts een deel van de groep vertrekken. ,,Het is totale chaos en ellende hier.”