Eerste pro-Palestijnse activisten uit bezet UU-pand gehaald

Nieuws
anp
woensdag 15 mei 2024 om 23:58
Afbeelding
beeld anp

De politie heeft woensdagavond de eerste pro-Palestijnse activisten verwijderd uit het pand van de Universiteit Utrecht dat door hen werd bezet. Een ANP-verslaggever ter plaatse heeft zeker 25 mensen naar buiten zien komen. Zij worden met een stadsbus afgevoerd. Hoeveel betogers er nog in het gebouw aanwezig zijn, is niet bekend.

Buiten zijn veel demonstranten vertrokken. Eerder op de avond stonden voor het gebouw zo’n 150 sympathisanten, rond 23.30 uur waren dat er nog geen vijftig.

De mobiele eenheid is ook ter plaatse, maar heeft buiten vooralsnog niet ingegrepen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Eurostar verkoopt bijna de helft meer treinkaartjes in EK-periode

Spoorbedrijf Eurostar ziet grote interesse in treinkaartjes naar het EK voetbal in Duitsland. Van 14 juni tot 14 juli, de periode van het toernooi, zijn vergeleken met een jaar eerder bijna de helft meer kaartjes verkocht, laat een woordvoerster weten.

Afbeelding

Hoogste temperatuur ooit in India: 52,3 graden

In de Indiase hoofdstad New Delhi is de temperatuur gestegen naar 52,3 graden, meldt het India Meteorological Department (IMD). Dat is de hoogste temperatuur die ooit gemeten is in het land.

Afbeelding

Uitzendlicenties EK-wedstrijden weer in trek bij horecabazen

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Afbeelding

Opnieuw forse loonsverhoging voor personeel van Defensie

Het personeel van Defensie krijgt opnieuw een forse loonsverhoging. Het ministerie en de militaire vakbonden zijn een nieuwe cao overeengekomen. Daarin staat onder meer dat de salarissen met 7 procent stijgen. Ook krijgt het personeel een eenmalige uitkering van 850 euro bruto.

Afbeelding

EK-koorts laait op in zoekopdrachten Marktplaats

Met het EK voetbal in aantocht, neemt de Oranjekoorts toe op Marktplaats. Dat valt op te maken uit het aantal oranjegerelateerde zoekopdrachten op het onlineplatform voor tweedehandsspullen. In de afgelopen maand (van 25 april tot 26 mei) werd meer dan 24.

Afbeelding

OM onderzoekt of aangifte tegen Booking.com tot rechtszaak leidt

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of het de aangifte tegen Booking.com voor de rechter brengt. Dit meldt een woordvoerster van het Landelijk Parket, dat de aangifte van vier mensenrechtenorganisaties tegen het boekingsplatform heeft ontvangen over het aanbieden van vakant..