Situatie neergeschoten Slowaakse premier Fico ernstig, maar stabiel na urenlange operatie

Met videoDe toestand van de Slowaakse premier Robert Fico is stabiel, maar nog steeds ernstig. Het ziekenhuis waar hij behandeld wordt, laat dit weten. Volgens media in het land is hij weer bij bewustzijn. Hij werd woensdag urenlang geopereerd, nadat hij ‘s middags werd neergeschoten. Volgens de Slowaakse vicepremier is Fico ‘niet meer in levensgevaar’.

  1. Noa, het gezicht van 7 oktober, ziet na bloedige bevrijdingsactie terminaal zieke moeder weer: ‘Ik ben erg ontroerd’
    met video

    Noa, het gezicht van 7 oktober, ziet na bloedige bevrij­dings­ac­tie terminaal zieke moeder weer: ‘Ik ben erg ontroerd’

    De Israëlische Noa Argamani (26) werd het gezicht van de aanval van Hamas op 7 oktober. Achterop een motor werd ze van een muziekfestival meegenomen door Palestijnse militanten, terwijl ze smeekte om haar leven te sparen. Zaterdag werd ze met drie andere gijzelaars in Gaza bevrijd, terwijl het Israëlische leger een ‘slachting’ onder burgers aanrichtte in Nuseirat.
  2. Is het uitschakelen van je zonnepanelen een slimme truc om te besparen op je energierekening?
    PREMIUM
    Berekening

    Is het uitschake­len van je zonnepane­len een slimme truc om te besparen op je energiere­ke­ning?

    Nogal wat zaken veranderen op de energiemarkt en dat brengt onrust. Door het voornemen van de nieuwe coalitie om de salderingsregeling af te schaffen en de eerder ingestelde ‘terugleverboetes’ worden zonnepanelen een stuk minder aantrekkelijk. Is het dan een goed idee om je zonnepanelen soms maar uit te zetten? Twee experts rekenen uit in welke situatie het je geld kan besparen.