Pro-Palestijns lawaaiprotest bij verkiezingsdebat TU Eindhoven

Nieuws
Pro-Palestijnse demonstranten verstoren met een lawaaiprotest een debat van EU-lijsttrekkers op de campus van de TU Eindhoven. Een ANP-verslaggever ziet zo'n 25 betogers met Palestijnse vlaggen zwaaien. Een deel van hen draagt gezichtsbedekking.
anp
dinsdag 14 mei 2024 om 17:03
Afbeelding
beeld anp

De demonstranten staan buiten de ruimte waar het debat wordt gehouden. De deuren van die ruimte zijn afgesloten in verband met het protest. De betogers slaan op de deuren, schreeuwen en roepen leuzen als "stop de genocide" en "EU schande, bloed aan je handen".

Volgens een woordvoerder van de universiteit gaat het debat binnen vooralsnog gewoon door, hoewel de herrie volgens hem storend is. "Het volume is iets hoger gezet", laat hij weten. Het gaat om het zogeheten Europees Innovatiedebat, waarbij zeven EU-lijsttrekkers met elkaar in debat gaan over de koers van Europa op het gebied van innovatie en technologie. Onder hen zijn Bas Eickhout (GroenLinks), Malik Azmani (VVD) en Jessika van Leeuwen (BBB).

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Interim-premier Haïti opgenomen in ziekenhuis

De onlangs benoemde interim-premier van Haïti, Garry Conille, is opgenomen in een ziekenhuis. Volgens het lokale radiostation Radio Metronome werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij onwel was geworden.

Afbeelding

Kindertransporten vanuit Kamp Vught herdacht

Op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught worden de kindertransporten van juni 1943 herdacht. Op 6 en 7 juni werden bijna 1300 joodse kinderen gedeporteerd naar het vernietigingskamp Sobibor in het bezette Polen.

Afbeelding

Stil protest MH17 met lege stoelen voor Russische ambassade

De Werkgroep Waarheidsvinding MH17 houdt zondag voor de zevende keer een stil protest in Den Haag. Net als voorgaande jaren plaatst de werkgroep 298 lege stoelen tegenover de Russische ambassade.

Afbeelding

Na exitpolls komen nu de uitslagen voor Europese verkiezingen

Voor een aantal politieke partijen wordt het zondag nog een paar uur nagelbijten, wachtend op de voorlopige uitslagen van de Europese verkiezingen.

Afbeelding

Sterk verdeeld België kiest ook nationaal parlement

De Belgen stemmen zondag niet alleen voor het Europees Parlement, maar ook voor het nationale parlement en voor de parlementen van hun gewest: Vlaanderen, Brussel of Wallonië. De verschillen tussen die gewesten worden er volgens opiniepeilers niet kleiner op.

Afbeelding

Levering hulpmiddelen vanaf tijdelijke pier Gaza hervat

De Verenigde Staten hebben zaterdag een kleine 500 ton aan hulpgoederen aan Gaza geleverd via de tijdelijke pier. Die werd vrijdag opnieuw geïnstalleerd, nadat de drijvende haven voor de kust van de Gazastrook eind mei was weggesleept voor reparaties vanwege stormschade.