Terug naar de krant

Bert den D. krijgt na eerdere vrijspraak alsnog 12,5 jaar cel voor doden Thaise vrouw

Leeslijst Nieuws
Moordzaak Rose Sulaiman verdween in november 2007 op 37-jarige leeftijd in de Thaise regio Ranong. De Haagse rechtbank sprak D. in 2019 bij gebrek aan bewijs eerder nog vrij, maar dat bewijs is er nu wel.
Leeslijst

Het gerechtshof in Den Haag heeft de 53-jarige Bert den D. vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot 12,5 jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn vrouw Rose Sulaiman in 2007, in Thailand. De Haagse rechtbank sprak de man in 2019 nog vrij, bij gebrek aan bewijs. Dat bewijs is er nu wel.

Sulaiman verdween in november 2007 op 37-jarige leeftijd in de Thaise regio Ranong. Een klein jaar later werd haar stoffelijk overschot gevonden in de dichtgemetselde beerput in de tuin naast de woning waar ze met D. woonde. De Thaise autoriteiten droegen het onderzoek over aan Nederland, omdat Den D. Thailand in december 2007 had verlaten.

Mede doordat het lichaam van Sulaiman pas elf maanden na haar dood werd gevonden, kon de doodsoorzaak niet worden vastgesteld. Uit een reconstructie van het hof, gemaakt op basis van een onderzoeksdossier, blijkt onder meer dat de relatie tussen Den D. en Sulaiman was verslechterd en dat er sprake was van huiselijk geweld.

Drie dagen na Suleimans verdwijning belde Den D. met de moeder van het slachtoffer en zei haar dat haar dochter naar Maleisië was vertrokken. „Een verzinsel” oordeelt het hof, „om de werkelijke reden van haar verdwijning te verhullen”.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in