Onduidelijk of UvA-gebouwen maandag weer opengaan

Nieuws
Het is nog onduidelijk of de gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) maandag weer opengaan. Woensdag liet de universiteit weten dat alle UvA-gebouwen in elk geval tot maandag dicht blijven. Wat er daarna gebeurt, hangt van de omstandigheden af, legt een woordvoerder van de UvA vrijdag uit.
anp
vrijdag 10 mei 2024 om 12:12
Afbeelding
beeld anp

Volgens de woordvoerder wordt er dit weekend over gesproken.

Afgelopen maandagmiddag begon een reeks protesten bij gebouwen van de UvA. Demonstranten willen afdwingen dat de universiteit alle banden met Israëlische organisaties verbreekt. Betogers zetten onder meer tenten op de Roeterseilandcampus op en brachten een nacht door op het Binnengasthuisterrein. De politie heeft tientallen betogers opgepakt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Regering Sint-Maarten verliest meerderheid na 17 dagen

Zeventien dagen na de beëdiging van een nieuwe regering op Sint-Maarten, heeft de coalitie haar meerderheid in het parlement alweer verloren.

Afbeelding

Ex-fixer Cohen bekent in rechtszaal Trump te hebben bestolen

Donald Trumps voormalige fixer Michael Cohen heeft in de rechtszaal bekend dat hij geld heeft gestolen van het bedrijf van de voormalige Amerikaanse president. Cohen is een belangrijke getuige van de aanklagers in het zwijggeldproces waarin Trump is verwikkeld.

Afbeelding

Netanyahu: besluit ICC-aanklager absurd en vorm van antisemitisme

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemt het besluit van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om een arrestatiebevel tegen hem en defensieminister Yoav Gallant te vragen 'absurd' en een vorm van 'nieuw antisemitisme', zo schrijft de Israëlische krant Haaretz.

Afbeelding

Laadpalenmaker Alfen heeft tijdelijke financieel directeur gevonden

Alfen, producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet, heeft een tijdelijke financieel directeur gevonden. Onno Krap gaat vanaf dinsdag die functie op interim-basis vervullen bij het bedrijf dat dan op zoek gaat naar een vaste financieel directeur.

Afbeelding

VS veroordelen 'gelijkstellen' Israël en Hamas door ICC-aanklager

De Amerikaanse president Joe Biden heeft het verzoek van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om arrestatiebevelen uit te vaardigen tegen zowel leiders van Israël als Hamas veroordeeld. Biden noemde de beslissing van Karim Khan 'schandalig'.

Afbeelding

VN-baas condoleert Iran voor verlies president

VN-secretaris-generaal António Guterres heeft zijn condoleances overgebracht aan de familie van de overleden Iraanse president Ebrahim Raisi, de regering en de bevolking van Iran. Een woordvoerder zei dat het nieuws over zijn overlijden Guterres 'verdrietig' maakte.