Jongeren zijn niet bang voor soa's en gebruiken daarom geen condoom.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren zijn niet bang voor soa's en gebruiken daarom geen condoom. © Getty Images

Studenten zijn ‘soa-superspreaders’: ‘Ze zijn niet bang en doen alsof het een verkoudheid is’

In de hitte van het moment je vrijpartij onderbreken om een condoom te pakken: studenten doen het liever niet. Bijna de helft van alle jongeren sekst zonder. Het zit vervelend, voelt minder lekker, is ongemakkelijk en ze zijn duur, aldus studenten. Maar de gevolgen zijn groot: seksueel overdraagbare aandoeningen verspreiden zich daardoor razendsnel. ,,Als je er een krijgt, neem je een kuurtje en ben je er vanaf.”

61 reacties

  • Danny Wildheer

    1 week geleden
    In de jaren negentig kon je in ieder jongerencentrum gratis condooms krijgen. Ook allebei wegbezuinigd...
  • Carlo Blom

    1 week geleden
    bij een cz kun je zo gratis 50 condooms krijgen als je daar je zorgverzekering afsluit. De huidige generatie studenten en overige leeftijdsgenoten denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en dat zij wel 'even' gaan bepalen hoe de wereld moet gaan worden maar helaas. Onbeschermde sex en een soa oplopen is niet stoer, het verpest de vrijpartij voor beide en ja een kuurtje en we kunnen weer maar het virus blijft in je lichaam dus later kun je nogmaals 'plezier' hebben van je keuzes vroeger.
  • V.O. van Antwerpen

    1 week geleden
    kan me er echt niet druk overmaken, men weet wat de risico's zijn van onveilig sex, geniet van de lusten en draag de rest van je leven de lasten, ik zal er geen dag slechter door slapen.
  • piet Schievink

    1 week geleden
    16 jaar als de meid,(!) goed verzorgd is dan......en hij dan ? Ongelofelijk .
  • joep sijtsma

    1 week geleden
    en in de jaren 60 had men geen sex? man wat een veroordelingen hier van mensen die de jaren 60 en 70 bewust hebben beleefd
  1. Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’
    PREMIUM

    Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’

    Veel Nederlandse kinderen kennen de basisregels van lezen en rekenen niet meer, blijkt uit recent onderzoek. Maar is het eigenlijk erg als je niet gelijk weet hoeveel 3/4 liter melk is? Een zoektocht langs acht (praktijk)experts leidt naar de problemen van het Nederlandse onderwijs én naar een oplossing. Die oplossing heet geen ChatGPT, ‘want die is er heel blij mee als we niet meer kunnen schrijven’, stelt een van de deskundigen.
  2. Verklaring Eritrese relschopper zorgt voor gelach in zaal: ‘Steen weggehaald zodat niemand zou struikelen’
    PREMIUM
    rechtszaak

    Verklaring Eritrese relschop­per zorgt voor gelach in zaal: ‘Steen weggehaald zodat niemand zou struikelen’

    De elf Eritrese mannen die betrokken zouden zijn bij ernstige rellen rondom een Haags zalencentrum noemen zichzelf ‘demonstranten’. Ze zouden op vreedzame wijze willen strijden tegen het Eritrese totalitaire regime. ,,We willen dat de Nederlandse regering aan onze kant staat.” Toch liep het die avond compleet uit de hand. Voor de rechter deelden ze voor het eerst hun kant van het verhaal.
    Den Haag