Rijden in de regen leidt tot een veel hoger verbruik, zo blijkt uit onderzoek.
Volledig scherm
Rijden in de regen leidt tot een veel hoger verbruik, zo blijkt uit onderzoek. © RV

Een flinke regenbui beïnvloedt de actieradius van elektrische auto's nog meer dan gedacht

Niet alleen kou en hitte beperken de actieradius van elektrische auto's, ook regen is een factor die niet kan worden genegeerd. De mate waarin een flinke regenbui de actieradius beïnvloedt, is hoger dan gedacht.

41 reacties

  • Taurus

    1 week geleden
    Veel reacties die getuigen van weinig elementaire natuurkunde kennis. Toegenomen weerstand door het weer werkt even hard door voor elk voertuig, ongeacht welke aandrijving dan ook. Meer dan 20 jaar en ruim 850.000 km op brandstof gereden. Nu zo'n 5 jaar op electrisch en ruim 225.000 km verder kan ik wel zeggen dat electrisch rijden zuiniger, goedkoper en beter is. En nee, ik heb geen leaseauto en laad gewoon aan de openbare laadpaal.
  • Maarten van Maanen

    1 week geleden
    Ik lees veel reacties met een bijna stuitend gebrek aan BEV-kennis. Natuurlijk verbruikt een BEV méér bij regen, Net als een ICE-auto. So? Rij inmiddels 5 jaar in een EV en ga echt niet terug. En nee, heb geen zonnepanelen, geen oprit en laad gewoon bij openbare palen. Accu's gaat kort mee? Tegendeel is al lang aangetoond. Servicebeurten duur? In 95.000 km krap 1000 Euro onderhoud gehad incl. een set banden. Net 3000 km vakantietrip achter de rug voor krap 11,7 cent per km.
  • D Otter

    1 week geleden
    Mijn laatste auto Peugeot 508 SW (diesel) was bij een km. stand van 180.000 helemaal op. De onderhoudskosten waren torenhoog met uitschieters tot €3500,= Ik rij nu een aantal jaar elektrisch en zou niet, ondanks het het verschil in bereik tussen zomer en winter, terug willen naar een auto met verbrandingsmotor. De service beurten zijn helemaal niet extreem duur en de accu's worden ook steeds beter. De accu/motor van mijn auto gaat in iedergeval veel langer mee dan de motor van mijn vorige auto.
  • Ramon Putzfeld

    1 week geleden
    Ik rij met mijn ev voor 15 euro per 400km. Geen eigen laadpaal. Trek daar 20% vanaf, prima, dan nog beter voor de natuur (check het artikel van Tweakers) en je portemonnee.
  • Rick Hol

    1 week geleden
    Elektrisch rijden is een flop! En 90% van de elektriciteit wordt fossiel opgewekt!