Terug naar de krant

NRC Vandaag

In NRC Vandaag praten presentatoren Floor Boon, Egbert Kalse en Gabriella Adèr je binnen twintig minuten helemaal bij over één onderwerp. Dat doen ze samen met de redactie van NRC.

vr - 10 mei 2024
Is het grondoffensief in Rafah begonnen?

Is het grondoffensief in Rafah begonnen?

Leeslijst podcast NRC Vandaag

Een evacuatiebevel, aanhoudende luchtaanvallen en de inname van de Rafah-grensovergang. Deze week lijkt Israël begonnen te zijn aan een grondoffensief in Rafah, ondanks internationale druk en een onderhandeling over een staakt-het-vuren. Voor de 1,4 miljoen mensen in Rafah is het nergens veilig, ziet correspondent Lucia Admiraal.

Lees ook Met de inname van een grensovergang blokkeert Israël alle noodhulp voor Gaza. Is de grondinvasie van Rafah begonnen?
Lees ook Hamas ging akkoord met de deal. Maar niet met de deal die Israël voor ogen had
Rook in Rafah na een luchtaanval op dinsdag 7 mei
Lees ook Ontheemden in Gaza zijn verlamd van angst: ‘Het is nergens veilig’
Gazanen vluchten vanuit het oosten van Rafah richting Khan Younis.

Aanvulling: in deze aflevering wordt gezegd dat de onderhandelingen tussen Israël en Hamas nog altijd gaande zijn. Na de opname van de aflevering maakte een Israëlische regeringswoordvoerder bekend dat de gesprekken over een wapenstilstand voor nu voorbij zijn en het Israëlische offensief in Rafah doorgaat “zoals gepland”.

Gast:
Lucia Admiraal
Presentatie:
Gabriella Adèr
Redactie:
Nina van Hattum, Liz Dautzenberg
Montage:
JP Geersink
Coördinatie:
Henk Ruigrok van der Werven
Foto:
EPA/ Haitham Imad

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in