Universiteiten sluiten gebouwen en hangen camera's op uit vrees voor nieuwe studentenprotesten

Universiteiten zijn bang dat de gewelddadige protesten op de Universiteit van Amsterdam overslaan naar hun eigen faculteiten. Ze nemen elk op hun eigen manier maatregelen om de steeds militanter wordende studentenprotesten te beteugelen. In Amsterdam is het puinruimen begonnen, maar is de angst voor het oplaaien van nieuw geweld allerminst verdwenen.

60 reacties

  • Paul Slinger

    5 dagen geleden
    Alle Universiteiten tijdelijk sluiten , al moet het weken duren,dan maar niet studeren,Jammer voor de goedwillende studenten, goede moeten onder de kwaden lijden. het is toch van de zotte dat studenten de gebouwen bezetten,niet opstappen en dan de boel slopen, voor een miljoen of wat schade aanrichten,er zijn ook veel buitenlandse studenten bij de protesten,en de schade moet betaald worden door de maatschappij.
  • Roald Wallage

    1 week geleden
    Totdat politie/ME ingreep schreeuwden de studenten/meelopers enthousiast mee met de agressieve, en mogelijk ook gewoon criminele leiders. Om zich vervolgens te verschuilen achter die vredelievendheid getuigt niet van jeugdige onervarenheid maar vooral van lafheid.
  • J. Hanegraaf

    1 week geleden
    heel goed!! eindelijk. wat een beschamend zooitje is daar aanwezig . laat ze opdraaien voor alle kosten.
  • ben bontjer

    1 week geleden
    Ik hoorde dat de uitkeringen inmiddels al geregeld zijn voor deze 'studenten'
  • pierre nijsen

    1 week geleden
    Het is erg jammer dat de studenten niet op een normale mannier kunnen protesteren, ze laan zich opjutten door degene die op rellen uit zijn. Dat er klappen zijn gevallen bij de ontruiming dat is de keuze die men zelf kon maken door eerder weg te gaan. De kosten van het herstellen van de schade dient verhaalt te worden op de studenten geen pardon, niet betalen van college af. Waarom moet de maatschappij (samenleving) hiervoor opdraaien.
  1. Omstanders hinderen hulpverleners bij onwelwording, agenten gebruiken geweld om menigte weg te drijven
    met video
    66

    Omstanders hinderen hulpverle­ners bij onwelwor­ding, agenten gebruiken geweld om menigte weg te drijven

    Hulpverleners zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gehinderd bij een onwelwording in de buurt van station Den Haag Centraal. De politie rukte groots uit: in korte tijd stond het centrum vol met politieauto's en hondengeleiders. Agenten hebben een charge uitgevoerd en wapenstokken ingezet om de menigte te verdrijven. ,,Mensen beseffen niet wat ze hiermee doen”, zegt Ramon Meijerink, hoofdbestuurder van politievakbond ACP.
    Den Haag