Omzetdaling Warner Bros. door stakingen en minder advertenties

Nieuws
Entertainmentconcern Warner Bros. Discovery had het afgelopen kwartaal last van een zwakke advertentiemarkt en stakingen van acteurs in Hollywood. Hierdoor daalde de omzet tot minder dan 10 miljard dollar (9,3 miljard euro). Dat is 7 procent minder vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar, werd donderdag bekend.
anp
donderdag 9 mei 2024 om 14:09 aangepast 14:49
Afbeelding
beeld anp

Het nettoverlies kwam uit op 966 miljoen dollar, deels veroorzaakt door herstructureringskosten. De resultaten van het bedrijf achter filmstudio's, tv-zenders CNN en Discovery en streamingplatform HBO Max, waren beneden de verwachtingen van marktkenners.

Het entertainmentconcern had in het laatste kwartaal van vorig jaar ook al een tegenvallende driemaandsperiode achter de rug door stakingen in Hollywood. Hierdoor kwamen de opnames van een aantal nieuwe films en series stil te liggen.

Computergames

De verkoop van computergames ging in het eerste kwartaal volgens Warner Bros. Discovery "aanzienlijk" omlaag. Deze daling schrijft het bedrijf toe aan de sterke prestaties in hetzelfde kwartaal vorig jaar, vooral door de populariteit van Hogwarts Legacy, een spel gebaseerd op de Harry Potterboeken. Daarbij vielen de inkomsten uit een nieuwe game, Suicide Squad: Kill the Justice League, tegen. Ook de inkomsten uit advertenties bij de tv-zenders van het concern liepen terug.

Volgens persbureau Bloomberg heeft topman David Zaslav zijn medewerkers opdracht gegeven om naar extra mogelijkheden te zoeken om kosten te besparen. Dat kan betekenen dat er nog een ontslagronde aankomt. Vorig jaar schrapte het bedrijf al meer dan 2000 banen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Atoomagentschap wil betere bescherming radioactief materiaal

Het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) heeft opgeroepen tot een betere bescherming van radioactief materiaal wanneer dit wordt vervoerd. Volgens de organisatie meldden 31 landen vorig jaar in totaal 168 gevallen waarin radioactief materiaal werd gestolen, verloren ging of an..

Afbeelding

Storing bij Marktplaats is volgens het platform opgelost

De storing bij Marktplaats is verholpen, laat een woordvoerster van het onlineplatform weten. Wie tweedehandsspullen wilde zoeken op Marktplaats kon maandagochtend problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen.

Afbeelding

ANWB aangedaan door ongeval Eindhoven, werkt mee aan onderzoek

De ANWB zal volledig meewerken aan het onderzoek naar de fatale aanrijding tussen een bestelbus van de Wegenwacht en een fietser in Eindhoven, afgelopen donderdagmiddag. Dat laat de vereniging maandag weten. Volgens de politie was mogelijk opzet in het spel.

Afbeelding

Aanklager ICC vraagt arrestatiebevel voor Netanyahu en Hamas-top

De aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) Karim Khan vraagt om arrestatiebevelen voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de Israëlische defensieminister Yoav Gallant en drie Hamasleiders.

Afbeelding

Nieuwe Chinese sancties om wapenlevering aan Taiwan

China heeft sancties opgelegd aan drie Amerikaanse defensiebedrijven. Het gaat om een grotendeels symbolische actie die aangeeft dat het land niet tevreden is met de Amerikaanse wapenverkoop aan Taiwan, op dezelfde dag dat het eiland een nieuwe leider installeerde.

Afbeelding

Allestoringen.nl: duizenden meldingen van storing bij Marktplaats

Wie tweedehandsspullen wil zoeken op Marktplaats kan maandag problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Bij de website allestoringen.nl zijn maandagochtend meer dan 10.000 meldingen binnengekomen van mensen die zeggen dat Marktplaats bij hen niet goed werkt.