Chinese BYD overweegt bouw van tweede Europese autofabriek

Nieuws
BYD, een grote fabrikant van elektrische auto’s in China, overweegt volgend jaar een tweede assemblagefabriek voor auto’s in Europa te bouwen, zegt Michael Shu, directeur van de Europese tak van het concern. Volgens hem wil BYD tegen 2030 een toonaangevende producent van elektrische voertuigen in Europa zijn. ‘We hebben er vertrouwen in dat we tegen die tijd een leidende positie kunnen innemen’, stelt Shu.
anp
donderdag 9 mei 2024 om 13:43
Afbeelding
beeld anp

Waar die fabriek zou komen te staan heeft de topman niet gezegd. BYD, dat voluit Build Your Dreams heet, kondigde in december aan dat het een fabriek voor elektrische auto’s in Hongarije gaat bouwen. Daarmee wordt het de eerste grote Chinese autofabrikant met een productiebasis in Europa. BYD heeft al een fabriek voor elektrische bussen in het land.

Hongarije is onder de rechtse premier Viktor Orbán een belangrijke handels- en investeringspartner voor China geworden, in tegenstelling tot sommige andere Europese landen. Ook de Chinese accufabrikant CATL, de grootste in zijn soort ter wereld, is actief in Hongarije. Het concern heeft een enorme accufabriek in de oostelijk gelegen stad Debrecen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Allestoringen.nl: duizenden meldingen van storing bij Marktplaats

Wie tweedehandsspullen wil zoeken op Marktplaats kan maandag problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Bij de website allestoringen.nl zijn maandagochtend meer dan 10.000 meldingen binnengekomen van mensen die zeggen dat Marktplaats bij hen niet goed werkt.

Afbeelding

China ziet geen veranderingen met komst nieuwe president Taiwan

China ziet geen veranderingen wat Taiwan betreft nu daar een nieuwe president aan de macht is. 'Het verandert niets aan het historische en juridische feit dat beide zijden van de Straat van Taiwan tot één China behoren', aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlands..

Afbeelding

Plasterk wordt geen premier namens de PVV in nieuw kabinet

Ronald Plasterk is niet langer beschikbaar om minister-president te worden in het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. De voormalig PvdA-minister, die als verkenner en informateur meehielp dit kabinet tot stand te brengen, bevestigt op X een bericht met die strekking van De..

Afbeelding

Israël wil grondoffensief in Rafah verder uitbreiden

Israël is nog altijd van plan het grondoffensief in Rafah verder uit te breiden. De Israëlische defensieminister Yoav Gallant heeft dat gezegd tegen de Amerikaanse veiligheidsadviseur Jake Sullivan, die in Israël is.

Afbeelding

Duurzame bedrijven pleiten voor meer subsidie voor warmtenetten

Om het gebruik van stadswarmte op korte termijn voor huishoudens aantrekkelijker te maken, is er meer subsidie nodig om burgers tegemoet te komen bij aansluiting op een collectief warmtenet.

Afbeelding

Oud-president Zuid-Afrika mag toch niet meedoen aan verkiezingen

De Zuid-Afrikaanse oud-president Jacob Zuma mag toch niet meedoen aan de parlementsverkiezingen. Het constitutionele hof heeft dat maandag besloten, nadat een lagere rechtbank Zuma's deelname vorige maand juist had goedgekeurd na een eerdere uitsluiting door de kiescommissie.