RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Ik ben echt alles kwijt, behalve de tijd

It's now or never: zo laat moet je klaarzitten voor Joost Klein in tweede halve finale songfestival

Joost Klein tijdens de dress rehearsal voor de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival Beeld © ANP

Na weken voorbereiding is het vanavond zover: Joost Klein (26) treedt voor het oog van heel Europa - en daarbuiten - op in Malmö met 'Europapa'. Wij vertellen je hoe laat je precies klaar moet zitten zodat je niks mist van zijn nu al veelbesproken optreden.

Joost treedt donderdag op tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. De uitzending begint om 21.00 uur, maar dan duurt het nog wel even voordat het 'friesenjung' het podium van de Malmö Arena betreedt. Joost is namelijk pas als zestiende aan de beurt, als allerlaatste act. Going out with a bang, moet de EBU wellicht gedacht hebben. Dus hoe laat moeten we écht klaarzitten?

Wat
Lees ook:
Wat denk jij: gaat Joost Klein de finale van het songfestival halen?

De tijden van het Eurovisiesongfestival zijn altijd onder voorbehoud, omdat het zo'n grote liveproductie is, die vaak uitloopt. De show start in elk geval om 21.00 uur en duurt naar verwachting tot ongeveer 23.20 uur. Wil je puur en alleen Joost zien? Dan hoef je zeker vóór 22.00 uur nog niet de tv aan te zetten. Joost was tijdens de dress rehearsal anderhalf uur na de start te zien. Hij zal dus naar verwachting rond 22.30 uur op het Zweedse podium staan.

Waarom
Lees ook:
Waarom alles erop wijst dat Käärijä de verrassingsact van Joost Klein is

Voor de echte songfestivalfans start het feest overigens al om 20.28 uur op NPO 1 met een voorbeschouwing. Rik van de Westelaken blikt vooruit op het songfestival, Cornald Maas en Jacqueline Govaerts delen het laatste nieuws vanuit Malmö en Hila Noorzai maakt reportages achter de schermen. 

Op
Lees ook:
Op deze songfestivalacts moet je vanavond letten naast Joost Klein

Ga jij naar het commentaar van Cornald Maas en Jacqueline Govaert luisteren op NPO 1, of schakel je naar de BBC voor de komische kritiek van Graham Norton?

Aran Bade treft een enthousiaste Joost op de grote dag: 

Joost Klein is klaar voor halve finale van het songfestival: 'In touch met m'n emoties'

00:53