Houd naast de prijs voor het vliegticket ook altijd rekening met de kosten die je maakt om op het vliegveld te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Houd naast de prijs voor het vliegticket ook altijd rekening met de kosten die je maakt om op het vliegveld te komen. © Getty Images/iStockphoto

Kosten voor tripje naar het vliegveld kunnen flink oplopen: zo maak je de slimste keuze

Met het kopen van een vliegticket ben je er meestal nog niet. Naar het vliegveld toe reizen kan ook aardig in de papieren lopen. Houd daar vast rekening mee voordat je boekt. Wat zijn de mogelijkheden?

  1. Ziek voor je pensioen: ‘Vanaf een bepaalde leeftijd kun je gebruik maken van de 80-90-100-regeling’
    PREMIUM

    Ziek voor je pensioen: ‘Vanaf een bepaalde leeftijd kun je gebruik maken van de 80-90-100-regeling’

    De groeiende werkdruk en stijgende pensioenleeftijd eisen hun tol: meer senioren raken arbeidsongeschikt. Wat nu? Twee vooraanstaande experts bieden inzicht in de opties, financiële consequenties en benodigde stappen die je kunt nemen. Waaronder vervroegd pensioen. ,,Pas op, als je je contract laat aanpassen naar minder uren, dan krijg je op termijn dus ook een lagere WIA-uitkering.”
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  3. ING stopt als laatste grote bank met langdurig rood staan: ‘Mensen beseffen niet dat je een lening aangaat’
    PREMIUM

    ING stopt als laatste grote bank met langdurig rood staan: ‘Mensen beseffen niet dat je een lening aangaat’

    Je hebt een nieuwe wasmachine nodig, maar het is het einde van de maand en je zit krap bij kas. Dan duik je toch even in de min? Als laatste van de vier grootste banken kun je sinds deze week ook bij ING niet meer voor lange tijd achter elkaar rood staan. Dit omdat een negatief saldo grote gevolgen kan hebben. Max Pijnenburg van het Nibud en financieel adviseur Oscar Noorlag leggen uit wat de gevaren zijn. Ook lees je alles over de regels die banken hanteren.