Besi ontvangt grote order voor hybride bondingsystemen

Nieuws
Chiptoeleverancier Besi heeft een "aanzienlijke" bestelling ontvangen van een niet nader genoemde grote fabrikant. Het gaat om 26 zogeheten hybride bondingsystemen van Besi, die in het vierde kwartaal van 2024 en het eerste kwartaal van 2025 geleverd worden. Financiële details werden niet gegeven.
anp
donderdag 9 mei 2024 om 08:37 aangepast 09:08
Afbeelding
beeld anp

Met de hybride bondingsystemen van Besi worden meerdere geïntegreerde circuits direct aan elkaar gekoppeld en gestapeld. Daarmee kunnen verschillende types chips met elkaar worden verbonden. Zo kunnen bijvoorbeeld geheugenchips aan of op een microprocessor worden geplaatst. Besi verwacht daarnaast meer orders te ontvangen voor zijn systemen van andere klanten in het tweede kwartaal.

"De ontvangst van deze belangrijke order onderstreept de toewijding van een tweede toonaangevende fabrikant om de hybride bonding-assemblagetechnologie te gebruiken voor hun meest geavanceerde datacentertoepassingen", verklaarde topman Richard Blickman. Volgens hem bevestigt de order daarnaast de "gunstige langetermijnvooruitzichten" voor Besi's hybride bondingsystemen.

Koersdruk

Bij de publicatie van de kwartaalcijfers in april stelde Besi nog dat de instroom van orders is gedaald. Het bedrijf uit Duiven kampte onder meer met zwakte in verschillende eindmarkten voor halfgeleiders zoals smartphones en de autosector. Besi verklaarde destijds wel dat de vooruitzichten voor de vraag naar zijn producten op het gebied van toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI) gunstig zijn, nu chipbedrijven veel geld investeren in chips voor AI-gebruik.

In maart kwam het aandeel Besi nog onder grote koersdruk te staan. Dat kwam door mediaberichten dat grote chipproducenten als SK Hynix, Micron Technology en Samsung zouden overwegen om bepaalde normen rond de dikte van de verpakkingen van nieuwe generatie geheugenchips te versoepelen. Volgens marktkenners zou dat een impact kunnen hebben op de vraag naar de hybride bondingsystemen van Besi, doordat de chipproducenten dan minder genoodzaakt zouden zijn om over te stappen op deze nieuwere technologie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

De Iraanse president Ebrahim Raisi is omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam om het leven bij de crash.

Afbeelding

Helikopter Iraanse president gevonden, reddingswerkers onderweg

De verongelukte helikopter met de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord, is gevonden. Het hoofd van hulporganisatie de Iraanse Rode Halve Maan maakte dat maandagochtend vroeg bekend, en meldde daarbij dat de situatie 'niet goed' is.

Afbeelding

Lai Ching-te ingezworen als nieuwe president van Taiwan

Lai Ching-te is maandag in Taipei ingezworen als de nieuwe president van Taiwan. Ook zijn vice-president Hsiao Bi-khim ving tijdens de ceremonie officieel haar ambtstermijn aan.

Afbeelding

Rusland stuurt reddingsteam na helikopterongeluk president Iran

Rusland stuurt een team van bijna vijftig gespecialiseerde reddingswerkers naar Iran om mee te helpen zoeken naar de verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

Afbeelding

Reddingswerkers zoeken door naar helikopter Iraanse president

Ondanks de eerdere melding dat de neergestorte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi was gevonden, gaat de zoektocht verder.

Afbeelding

Joost Klein bedankt publiek Freshtival voor liefde

Joost Klein heeft zondag in Enschede de bezoekers van het festival Freshtival bedankt voor hun 'liefde'. Hij deed dat ongeveer vijftien minuten nadat hij zijn show op het muziekevenement was begonnen.