RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Surfers doodgeschoten

Hoofdverdachte moordzaak drie surfers aangeklaagd

Mexicaanse Nationale Garde op de plek waar de surfers kampeerden. Beeld © ANP / AFP / Guillermo Arias

De hoofdverdachte in de moordzaak van de twee Australische broers en hun Amerikaanse vriend die op surftrip waren in Mexico wordt vervolgd, heeft een Mexicaanse rechtbank gisteren besloten. Dat meldt het Openbaar Ministerie van de noordwestelijke staat Baja California, schrijft persbureau AFP.

Het zou gaan om Jesus Gerardo 'N', alias 'El Kekas', die de Australische broers Callum (33) en Jake Robinson (30) en hun Amerikaanse vriend Jack Carter (30) door het hoofd zou hebben geschoten. 

De lichamen van de mannen werden afgelopen week teruggevonden, na een vermissing van ruim een week. De drie lagen op de bodem van een 15 meter diepe put in een afgelegen gebied. 

Poging tot diefstal

Het motief van de dader zou een verkeerd afgelopen poging tot diefstal zijn, van de pick-uptruck van de drie surfers. Het voertuig werd uitgebrand teruggevonden. 

De aanklager heeft gezegd nog bewijsmateriaal te verzamelen om twee andere verdachten aan te klagen, die op dit moment in hechtenis zitten voor het bezit van methamfetamine. 

Lichamen terug naar huis

Dinsdag leverde de forensische dienst de lichamen van de slachtoffers af bij een uitvaartcentrum in Baja California. 

Vanuit hier zullen de lichamen worden overgebracht naar de Verenigde Staten, waar de families op hen wachten. 

"Het is tijd om ze thuis te brengen, naar hun familie en vrienden, en naar de oceaangolven in Australië", zei de moeder van de twee Australische broers eerder in een statement over de moord.

Ouders
Lees ook:
Ouders vermoorde surfers: 'Wereld is donkerder geworden'