ME stopt protest Amsterdam: 36 arrestaties en 5 gewonde agenten, Rutte reageert

Update | met videoBij de demonstraties op het Binnengasthuisterrein van de UvA in Amsterdam en op het Rokin zijn woensdag 36 betogers aangehouden. De politie meldt dat ze zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging, vernieling, mishandeling en opruiing. Vijf agenten zijn gewond geraakt. Demissionair-president Mark Rutte veroordeelt de protesten op de UvA op X. Ook in Utrecht moest de ME optreden om pro-Palestina demonstranten uit een universiteitsgebouw te verwijderen.

  1. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na songfestival
    met video

    Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na songfesti­val

    Een week lang ontbrak elk spoor van Joost Klein (26), na zijn terugkeer vanuit het songfestival in het Zweedse Malmö. Maar zoals gepland trad hij zondagavond ‘gewoon’ op, bij het Freshtival in Enschede, voor zijn eerste concert sinds zijn veelbesproken diskwalificatie. Stipt om 20.45 uur verscheen hij uit de rook van een rookmachine en trapte hij af met een korte, extra pompende versie van Europapa. ,,My name is Klein, maar je kunt me niet klein krijgen, ouwe!’’
    Enschede
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”