RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Let's come together!

Joost Klein geeft explosief optreden tijdens generale repetitie in Malmö

Joost Klein met Appie Mussa en Stuntkabouter. Beeld © ANP

Joost Klein (26) heeft zijn eerste songfestivaloptreden voor publiek gespeeld. Woensdag werd er tijdens de tweede doorloop van de tweede halve finale in de Malmö Arena in Malmö enthousiast gereageerd op zijn inzending 'Europapa'.

"Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wie je bent"

Net als eerder woensdag, tijdens de eerste zogeheten dress rehearsal, gaf Joost een explosief optreden. Dit keer kon de Fries echter ook de toeschouwers bespelen en daar maakte hij volop gebruik van. Zo riep Joost dat hij de meezingende fans niet goed kon horen. "Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wie je bent, let's come together!", riep hij ook voordat de break werd ingezet.

Joost
Lees ook:
Joost Klein tovert (nog) geen grote verrassing uit de hoge hoed tijdens repetitie

Vlak voor Joost aan de beurt was, trad ook de Israëlische inzending Eden Golan voor het eerst voor publiek op in Malmö. De zangeres mocht de afgelopen week nauwelijks haar hotel verlaten uit angst voor mogelijke ongeregeldheden in verband met de oorlog in Gaza.

Joost
Lees ook:
Joost Klein deelt mysterieuze foto's en bericht over songfestivalshow

De toeschouwers leken Eden het geweld in Gaza in ieder geval niet aan te rekenen: vanuit het perscentrum waren geen wanklanken te horen.

Act Joost Klein mist totaalidee: 'Vocaal niet helemaal goed'

11:12