Terug naar de krant

Joselu schiet Real Madrid in zinderende slotfase naar finale Champions League

Leeslijst Nieuws
Voetbal Real Madrid versloeg Bayern München met 2-1 door een inhaalslag in de tweede helft te danken aan invaller Joselu. De club gaat daarmee door naar de finale van de Champions League.
Leeslijst

Joselu heeft Real Madrid tijdens een zinderende slotfase van het thuisduel met Bayern München naar de finale van de Champions League geschoten. De invaller profiteerde in de 88e minuut van een foutje van de verder uitstekend spelende keeper Manuel Neuer. De Spaanse aanvaller trof in blessuretijd nogmaals doel (2-1). Het eerste duel tussen beide ploegen in de halve eindstrijd eindigde vorige week onbeslist (2-2).

Alphonso Davies, ingevallen voor de geblesseerde Serge Gnabry, schoot Bayern in de 68e minuut op voorsprong in een volgepakt Estadio Santiago Bernabéu. Real speelt op 1 juni op Wembley een finale tegen Borussia Dortmund, dat dinsdag net als een week eerder met 1-0 van Paris Saint-Germain won.

Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui, Marokkaans international maar geboren in Leiderdorp, hadden beiden een basisplaats bij Bayern. De Nederlanders Ian Maatsen en Donyell Malen staan onder contract bij Dortmund. (ANP)