Joost Klein
Volledig scherm
Joost Klein © AFP

Volle zaal doet Joost Klein goed in Malmö: tweede dress rehearsal is levendig

Update/met videoJoost Klein heeft woensdagavond voor het eerst zijn songfestivalact laten zien voor een volle zaal in Malmö. De 26-jarige zanger kwam beter voor de dag dan 's middags, toen er alleen journalisten in de zaal waren. Een volle Malmö Arena met ruim 12.000 aanwezigen deed de Nederlandse inzending duidelijk goed.

  1. Joost Klein gediskwalificeerd voor finale: ‘Werd tegen afspraken in gefilmd, maakte daarna dreigende beweging’

    Joost Klein gediskwali­fi­ceerd voor finale: ‘Werd tegen afspraken in gefilmd, maakte daarna dreigende beweging’

    Joost Klein is door organisator European Broadcasting Union (EBU) gediskwalificeerd voor het Eurovisie Songfestival nadat hij een dreigende beweging maakte naar de camera na zijn optreden in de halve finale donderdag. De zanger zou tegen afspraken in zijn gefilmd, liet AvroTros zaterdag weten, terwijl hij herhaaldelijk had aangegeven dat niet te willen. De omroep betreurt de gang van zaken.
  2. Zo zag de eerste repetitie van Joost Klein eruit: blauwe kip, hakken en visuals met curryworst
    met video
    62

    Zo zag de eerste repetitie van Joost Klein eruit: blauwe kip, hakken en visuals met curryworst

    ‘Je gaat ook bij een goochelaar de repetities niet filmen, toch?’ Het waren de woorden van Joost Klein vlak voor zijn vertrek naar Malmö, maar toch moest hij vandaag voor het eerst iets prijsgeven van de act die hij donderdag 9 mei doet op het Eurovisie Songfestival. Het eerste beeld dat uitlekte is opvallend: de Nederlandse inzending wordt vergezeld door een blauwe kip. In de video via TikTok zien we Klein ook hakken op het eurovisiepodium.