RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Super Trouper

ABBA hint op opwachting Eurovisiesongfestival na TikTokfilmpje

ABBA Beeld © ANP

Fans van ABBA hopen nog altijd dat de Zweedse popgroep toch zijn opwachting maakt op het Eurovisiesongfestival in Malmö. Die hoop werd nog verder aangewakkerd door een filmpje op TikTok, dat dinsdag op het officiële kanaal van ABBA werd gepubliceerd.

"De vier zullen er niet persoonlijk zijn"

In het korte fragment is te horen: "oké jongens, we zijn terug. Hebben jullie ons gemist? Want we hebben jullie gemist." De Zweedse krant Expressen benaderde de manager van ABBA, maar die zei niets te weten over het filmpje. Ook temperde zij de verwachtingen voor een terugkeer.

Jan
Lees ook:
Jan Smit en Kees Tol ontmoeten ABBA-lid Björn Ulvaeus

"Ik kan 100 procent, volledig bevestigen dat ze er niet zullen zijn. De vier zullen er niet persoonlijk zijn", zei manager Görel Hanser tegen de krant. Fans speculeren al dat in dat geval mogelijk virtuele versies van de ABBA-leden zullen verschijnen, zoals bij de ABBA Voyage-concerten in Londen.

Benny
Lees ook:
Benny Andersson van ABBA componeert melodieën voor radiozender

Björn Ulvaeus en Benny Andersson hadden eerder al gezegd dat ABBA niet zou optreden tijdens het evenement. Vorig jaar rees meteen na de winst van de Zweedse Loreen al de vraag of ABBA iets tijdens het Eurovisiesongfestival in Zweden zou doen. Het is dit jaar namelijk ook vijftig jaar geleden sinds de groep won met het lied 'Waterloo'.