RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Noodlijdend Vitesse is benaderd door verschillende partijen

Vitesse is in een poging de club te redden in gesprek met een investeringsmaatschappij uit Bahrein die banden zou hebben met fondsen uit de Verenigde Staten. Dat meldt De Gelderlander op basis van bronnen bij de noodlijdende club uit Arnhem.

Vitesse gaat voorlopig niet in op namen, zo laat een woordvoerder weten. Hij wil wel kwijt dat Vitesse benaderd is door verschillende partijen, ook vanuit een internationale hoek.

De Gelderse club kampt met een schuld van zo'n 19 miljoen euro en moet voor 17 mei een reddingsplan presenteren. Lukt dat niet, dan gaat de licentiecommissie van de KNVB over tot intrekking van de vergunning voor betaald voetbal en mag de gedegradeerde vereniging volgend seizoen ook niet in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen.

De Amerikaanse zakenman Coley Parry mag Vitesse definitief niet overnemen, zo maakte de beroepscommissie van de KNVB dinsdag bekend. Dat hoeft geen slecht nieuws voor Vitesse te zijn als het de aandelen van de Russische eigenaar Valeri Oyf onder kan brengen in de stichting Vitesse voor Altijd. Met de Rus als eigenaar wil ING namelijk niet de bankier van Vitesse blijven en kan een accountantskantoor de jaarrekening van de club niet goedkeuren.

Parry heeft nog voor ruim 14 miljoen euro aan leningen, rente en boetes uitstaan bij Vitesse. Hij wil dat geld niet aan de club uit Arnhem schenken maar via mogelijk nieuwe investeerders terugkrijgen.

Bron: ANP