RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nalatige planning

Schikking in merendeel zaken dodelijk drama Astroworld

Travis Scott Beeld © ANP

Evenementenorganisator Live Nation heeft een schikking getroffen in het merendeel van de zaken die door nabestaanden waren aangespannen na het drama op het festival Astroworld in 2021. Bij dat evenement kwamen destijds tien mensen om het leven.

Op Astroworld ontstond chaos toen een grote mensenmassa bij het podium probeerde te komen tijdens een optreden van rapper Travis Scott. Door verdrukkingen kwamen mensen om het leven en raakten nog meer mensen gewond. Medeorganisator Travis en Live Nation werden door de nabestaanden verantwoordelijk gehouden. Zij stelden dat de problemen op het festival onder meer waren veroorzaakt door nalatige planning.

Rechter
Lees ook:
Rechter wil Travis Scott niet uit rechtszaak Astroworld schrappen

Volgens tijdschrift Variety zijn nu negen van de tien zaken van nabestaanden geschikt. Alleen de zaak die betrekking heeft tot de dood van het jongste slachtoffer, de 9-jarige Ezra Blount, is nu nog in behandeling. Het nieuws van de schikkingen komt op een moment dat één van de rechtszaken op het punt stond te beginnen. Details over de schikkingen worden op last van de rechtbank geheim gehouden.