RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Bayern München start met De Ligt en Mazraoui tegen Real Madrid

Matthijs de Ligt begint met Bayern München aan de uitwedstrijd tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League. De verdediger is op tijd hersteld van een knieblessure om aan de aftrap te staan in Estadio Santiago Bernabéu.

De 24-jarige De Ligt miste vorige week het thuisduel van Bayern met Real (2-2). Zijn vervanger Kim Min-jae zag er niet goed uit bij beide treffers van de bezoekers. De Zuid-Koreaan zit om 21.00 uur op de bank als de ontmoeting van start gaat. Noussair Mazraoui heeft ook weer een basisplaats bij Bayern. De international van Marokko, geboren in Leiderdorp, speelt opnieuw als linksback.

De basisploeg van Real Madrid kent geen verrassingen. Dani Carvajal keert als rechtsback terug in de basisformatie. Hij miste vorige week de uitwedstrijd door een schorsing en krijgt weer de voorkeur boven Lucas Vázquez.

De winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Real en Bayern speelt de finale tegen Borussia Dortmund op 1 juni op Wembley. Dortmund schakelde Paris Saint-Germain uit in de halve finales door twee overwinningen van 1-0.

Bron: ANP