Direct naar artikelinhoud
Songfestival

Eurovisie-act van Joost Klein is supersnel en verwarrend

Verwarrende visuals bij de act van Joost Klein.Beeld AFP

Na het zien van Joost Kleins Europapa tijdens de eerste openbare repetitie liggen de puzzelstukjes nog niet op zijn plek.

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival werd woensdagmiddag voor het eerst in zijn geheel gerepeteerd in de Malmö Arena. De pers was aanwezig bij de doorloop en kon ook de act van de Nederlandse Joost Klein voor het eerst zien. Zijn lied Europapa schalt tijdens de uitzending morgen als laatste door de luidsprekers.

Zoals was beloofd door creatief leider Gover Meit werden alle ledschermen op het podium en de ledvloer ingezet om beelden te tonen. En dat waren er veel, die in zo’n hoog tempo voorbij trokken dat het moeilijk was om er een touw aan vast te knopen. Misschien dat de TikTok-generatie er goed op gaat, maar voor veel andere mensen is de act onbegrijpelijk.

Daarbij oogde Klein gespannen, waardoor het nummer niet echt los kwam. Dat kan ook te maken hebben met de kleine hoeveelheid publiek dat voornamelijk bestond uit kritische journalisten. Vanavond tijdens de tweede volledige repetitie zullen er wel mensen in de zaal zitten, en Klein is op zijn best als hij een feestje kan bouwen met publiek.

Act van Joost Klein.Beeld AFP

Winstkansen opnieuw geslonken

Vooraf was er al veel te doen om het pak van Kleins vriend Appie Mussa, die verkleed als een blauwe vogel op het toneel staat. Volgens artistiek leider Gover Meit zou alles op zijn plek vallen als de volledige act bekend was, maar voorlopig lijkt de podiumpresentatie de verwarring nog verder aan te wakkeren.

Morgenavond is de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival waarvan de tien beste landen doorgaan. Die keuze is volledig aan de mensen thuis en met de hype die er is ontstaan rond Kleins liedje Europapa gaat het waarschijnlijk wel lukken om een finaleplek te bemachtigen. Maar de kans dat Nederland op zaterdagavond tijdens de finale gaat winnen lijkt opnieuw geslonken.

Winstkansen opnieuw geslonken
Beeld ANP

Lees ook:

Veel favorieten in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival

In de tweede halve finale van het Songfestival, donderdagavond, zien we welke landen het Joost Klein met zijn eurodance-happyhardcorehutspot Europapa moeilijk gaan maken.