Auto-expert Niek Schenk.
Volledig scherm
Auto-expert Niek Schenk. © Joost Hoving / Mercedes-Benz AG

Waarom mag je als oudere geen auto huren?

auto-expertPure leeftijdsdiscriminatie lijkt het: op hoge leeftijd is het vaak niet meer toegestaan om een auto te huren. Lezer Anna Wagenmans vraagt zich af waarom dat is. Onze auto-expert Niek Schenk geeft antwoord.

45 reacties

  • Wim ter Velde

    1 week geleden
    75 jaar kan ik enigszins begrijpen, maar je ziet ook veel lagere leeftijden zoals 65 en zelfs 60. Daarboven kun je niet meer huren of alleen tegen forse meerprijs. Het kan een forse beperking van je vrijheid geven, zeker omdat je net tijd hebt om meer te reizen na je pensioen.
  • albert hoogendoorn

    1 week geleden
    Albert Hoogendoorn Woon in Canada , huur bij hetzelfde bedrijf ieder jaar een auto , ze weten mijn leeftijd ( dik over 80 , maar hebben er altijd een auto op Schiphol. Excellent verhuurder ,maar als ik geen auto meer kan huren , wel er zijn bussen of ik koop een auto. Geen probleem.
  • Peet Markus

    1 week geleden
    Anko, dus voor jouw leeftijdsgroep zie je het als pure discriminatie. Voor de groep jongeren onder de 25 is dit dan toch ook het geval? Lees je je hypocrisie in je verhaal?
  • Rens Janson

    1 week geleden
    Leo Haas dus jij doet aan leeftijd discriminatie ik ben 73 en kan nog menigeen een lesje leren dus niet iedereen over een kam scheren
  • Leo Haas

    1 week geleden
    Het risico is te groot! Net zoals veel bedrijven niet verhuren aan bestuurders onder de 25. Precies dezelfde reden. De statistieken bewijzen dat mensen in deze leeftijdscategoriën meet ongelukken veroorzaken. Als verhuurders dit risico wettelijk zouden moeten nemen (bijvoorbeeld omdat dit leeftijdsdiscriminatie is en een wet dat verbiedt), gaan de huurprijzen en de autoverzekeringsprijzen voor iedereen gegarandeerd omhoog. Willen we dat?
  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”