Demonstranten UvA-bezetting worden aangehouden en afgevoerd

Nieuws
Meerdere demonstranten die het Binnengasthuisterrein van de UvA blokkeerden, worden opgepakt en afgevoerd door de ME. Dat is te zien op de livestream van AT5. De barricades die ze hadden opgeworpen zijn zo goed als helemaal doorbroken door de politie.
anp
woensdag 8 mei 2024 om 18:20
Afbeelding
beeld anp

Ook op de livestream is te zien dat enkele mensen gewond worden weggedragen. Volgens Het Parool zijn er zeker twee mensen gewond afgevoerd.

De demonstranten zijn richting het UvA-gebouw gedreven, waar agenten soms ook met wapenstokken slaand door de menigte dringen. Aan de overkant van de gracht staan honderden medestanders, die leuzen zoals ‘shame on you’ and ‘free free Palestine’ roepen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rusland stuurt reddingsteam na helikopterongeluk president Iran

Rusland stuurt een team van bijna vijftig gespecialiseerde reddingswerkers naar Iran om mee te helpen zoeken naar de verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

Afbeelding

Reddingswerkers zoeken door naar helikopter Iraanse president

Ondanks de eerdere melding dat de neergestorte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi was gevonden, gaat de zoektocht verder.

Afbeelding

Joost Klein bedankt publiek Freshtival voor liefde

Joost Klein heeft zondag in Enschede de bezoekers van het festival Freshtival bedankt voor hun 'liefde'. Hij deed dat ongeveer vijftien minuten nadat hij zijn show op het muziekevenement was begonnen.

Afbeelding

Verongelukte helikopter Iraanse president Raisi is gevonden

De zondag verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi, is gevonden door reddingsteams. Dat meldt de Iraanse staatstelevisie.

Afbeelding

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgt volgens spoorbeheerder ProRail voor een 'onveilige situatie'.

Afbeelding

Afgestudeerden tonen Biden hun onvrede over VS-steun Israël

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag te maken gekregen met zichtbaar protest tijdens een toespraak voor pas afgestudeerden op het Morehouse College.