In Kingdom of the Planet of the Apes zijn dieren precies als mensen. Met alle gevolgen van dien

Film
Liefhebbers van de ‘Apenplaneet’ kijken al zeven jaar uit naar een nieuw vervolg. Maakt The Kingdom of the Planet of the Apes de verwachtingen waar? Of rest er te weinig onverkend terrein in deze vaak bereisde wereld?
Kingdom of the Planet of the Apes
genre:
aanbieder:
  • In de bioscoop
Michiel van Hout
woensdag 8 mei 2024 om 17:54
Proximus treedt in naam en tekens in het voetspoor van Caesar, maar overspeelt zijn hand, net als vele megalomane Romeinse keizers na Julius Caesar.
Proximus treedt in naam en tekens in het voetspoor van Caesar, maar overspeelt zijn hand, net als vele megalomane Romeinse keizers na Julius Caesar. beeld 20th Century Studios

Wie voor het eerst naar de Apenplaneet reist, zou met dit nieuwe deel vers in kunnen stappen. Wel vraag je je dan af hoe de apen kunnen denken en praten. En wie is toch die Caesar, de legendarische leider wiens herinnering de apen hooghouden? Kingdom of the Planet of the Apes begint met zijn crematie, om de tijdlijn enkele generaties verder weer op te pakken, als de apenkolonies hun eigen culturen hebben gevormd. Voor de context eerst een duik in de geschiedenis van de Apenplaneet.

De eerste Planet of the Apes verschijnt in 1968, slechts vijf jaar na de publicatie van de roman van de Franse auteur Pierre Boulle. De intrigerende sciencefiction waarin de mensapen de mensheid blijken te hebben ingehaald is direct een klassieker. De ..