Deelnemers aan de Drentse Fietsvierdaagse tijdens hun fietstocht op de derde dag.
Volledig scherm
Deelnemers aan de Drentse Fietsvierdaagse tijdens hun fietstocht op de derde dag. © ANP

Praat mee: goede zaak als ministeries straks meer verspreid worden over het land

de kwestie In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: het zou goed zijn als ministeries meer verspreid worden over ons land. Reageer hieronder op deze kwestie.

135 reacties

  • Louk Teunissen

    7 dagen geleden
    Het verspreiden van ministeriële diensten over het land lijkt mij prima om de bevolkingsdruk op het westen te verminderen. Bouw dan ook vooral nieuwe huizen buiten de Randstad en plaats geen asielzoekers in het westen. Om de regio's meer invloed te geven op het Rijksbeleid zou je 2 dingen moeten doen: 1. de 1ste Kamer regionaal kiezen en bevolken zoals de Senaat in de VS. 2. Rijksbeleidsambtenaren om de 4 jaar verplicht in de uitvoering van beleid in een regio zetten. Louk Teunissen
  • Anke de Krieger-Neervoort

    1 week geleden
    Tja, in het verleden waren ministeries ook verspreid buiten Den Haag, niet eens zo ver, naar Zoetermeer en Leidschendam en later ook Rijswijk. Bleek toch lastig omdat men regelmatig naar de Tweede Kamer moest en toen waren files nog een uitzondering
  • Gerard van der Linden

    2 weken geleden
    Het afbraak kabinetje in dat gave landje heeft totaal niets van het verleden geleerd. Ruim een halve eeuw geleden werden er ook ministeries verplaatst vanuit Den Haag naar elders. Het slot van het liedje was, dat deze ministeries weer terugkeerden naar Den Haag. De verhuizingen hebben de medewerkers van die ministeries alleen maar handenvol geld gekost ! En..., zijn alle andere méér urgente problemen al opgelost ?
  • M. Thorn

    2 weken geleden
    Goed plan, nu nog een coalitie.
  • W Neervoort

    2 weken geleden
    Dit kabinet heeft heel NL al verziekt. Moet er nog meer verziekt worden?
  1. Minister maakt noodscenario’s om universiteitssluiting te voorkomen: ‘Veiligheid van studenten onder druk’
    PREMIUM
    interview

    Minister maakt noodscenario’s om universi­teits­slui­ting te voorkomen: ‘Veiligheid van studenten onder druk’

    Er liggen noodscenario’s klaar om het onderwijs op universiteiten door te laten gaan als nieuwe pro-Palestijnse demonstraties uit de hand lopen. Door de lessen online of op beveiligde locaties te geven, moet worden voorkomen dat universiteiten als de UvA opnieuw moeten sluiten. Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf: ,,Het is niet te verantwoorden als een onderwijsinstelling geen onderwijs meer kan geven.”
  2. Wendell C. roept zijn dochter naar huis, daarna opent de politieagent het vuur op z’n gezin
    PREMIUM
    Reconstructie

    Wendell C. roept zijn dochter naar huis, daarna opent de politie­agent het vuur op z’n gezin

    Op zijn badslippers loopt Wendell (35) het politiebureau in, pakt zijn dienstwapen, en gaat naar huis. Daar schiet hij zijn twee jonge dochters dood. Om daarna zijn vrouw Maryori (27) te vermoorden - en ten slotte zichzelf. Dit is het verhaal over hoe een politieagent met PTSS in slechts enkele minuten vele levens kon verwoesten. En hoe moeder en oma Margarita Gressman nog altijd strijdt voor gerechtigheid. ,,Ik ben als een clown, ik heb een grote glimlach maar van binnen huil ik.”
    Dordrecht