Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Extra geld vragen aan bezitters van zonnepanelen niet verboden, zegt toezichthouder

Energiebedrijven mogen extra kosten in rekening brengen bij eigenaren van zonnepanelen, zolang die maar redelijk zijn. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek.

259 reacties

  • Andreas Arts

    2 dagen geleden
    Peter Bouwmeester Waarom hoor je nooit iemand over de teruglevering van stroom op momenten dat de prijs wel hoog is. Bijvoorbeeld tussen 17 en 19u lever ik best veel stroom terug, die de elektriciteitsleverancier voor hoge prijzen kan leveren. En daar zou je dan ook voor moeten betalen? De focus ligt telkens alleen maar op die paar uren in begin van de middag als de zon het hoogst staat.
  • de Swart

    5 dagen geleden
    " Volgens de toezichthouder veroorzaken huishoudens met zonnepanelen hogere kosten voor energiebedrijven dan huishoudens zonder zonnepanelen" De acm gaat er aan voorbij dat huishoudens met zonnepanelen ervoor zorgen dat huishoudens zonder zonnepanelen in elk geval in de zomer kunnen profiteren van de goedkope stroom die de zonnepanelenbezitters leveren. De stroom is door al de zonnepanelenbezitters stukken goedkoper geworden, voor iedereen. Waar zien de panelenbezitters dat in terug?
  • Julia van Damme

    1 week geleden
    @M. Visser: Airco en milieu???
  • A. Bosch

    1 week geleden
    ik lees in het stuk een groot aantal keren over de eigenaar van de zonnepanelen. hoe zit dat dan wanneer iemand zonnepanelen huurt? wordt de afgenomen stroom dan bij de gebruiker in rekening gebracht, en de kosten voor teruglevering bij de eigenaar?
  • A.R. Ykema

    1 week geleden
    Wij betalen toch ook mee aan voorzieningen waar we nooit gebruik van maken. Denk aan subsidie voor kinderopvang huurtoeslag ed, maar moeten wel net zoveel belasting betalen als mensen die er wel gebruik van maken.