RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Olé, Olé, Olé

Spaanse aanklagers willen tweede belastingfraudezaak Shakira seponeren

Shakira Beeld © ANP

Spaanse aanklagers hebben woensdag gevraagd om een tweede belastingfraudezaak tegen de Colombiaanse zangeres Shakira (47) te seponeren. De zangeres trof eind vorig jaar nog een schikking in een andere fraudezaak.

Ook in het belastingjaar 2018 zou Shakira fraude hebben gepleegd, maar dat kan volgens de aanklagers niet hard gemaakt worden. Eerder werd de zangeres beschuldigd van belastingontduiking tussen 2012 en 2014, toen zij in Spanje woonde met haar toenmalige vriend, voetballer Gerard Piqué. Shakira zou de Spaanse fiscus toen voor 14,5 miljoen euro hebben opgelicht. In deze zaak trof ze eind vorig jaar een schikking, waardoor ze een eventuele gevangenisstraf zou ontlopen.

Shakira
Lees ook:
Shakira gaat komend najaar op wereldtournee: 'Kan niet wachten'

In eerste instantie moest de Colombiaanse in de eerste zaak een boete van ruim 23 miljoen euro betalen en minimaal acht jaar de gevangenis in. Door de schikking die ze vorig jaar trof, werd de boete verlaagd naar zo'n 7 miljoen euro en hoefde Shakira nog maar drie jaar de gevangenis in. Door een extra boete van 432.000 euro te betalen, omzeilde ze de celstraf helemaal.

'Zorgen
Lees ook:
'Zorgen om relatie van Shakira met Emily in Paris-acteur'

Clarice Stenger geeft antwoord: hoe kroop Shakira door oog van de naald in belastingfraudezaak?

04:47