RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Verdrietig

Willeke Alberti kreeg stemproblemen na verlies dochter: 'Gevoelens drukken mijn keel dicht'

Willeke Alberti Beeld © ANP

Willeke Alberti (79) heeft een zware periode achter de rug. De zangeres heeft afscheid moeten nemen van meerdere zeer dierbare mensen in haar leven. Zo is niet alleen haar broer komen te overlijden, maar ook haar dochter Daniëlle van 't Schip. In 'Libelle' blikt Willeke voorzichtig terug op deze vreselijke tijd.

"Een kind kwijtraken is het grootste verlies dat je kunt meemaken"

Willeke vertelt bij aanvang van het gesprek dat ze het moeilijk vindt om terug te blikken op het verlies van haar dochter. Dat heeft meerdere redenen, legt ze uit. "Een kind kwijtraken is het grootste verlies dat je kunt meemaken. Het heeft me diep geraakt en nog steeds vind ik het moeilijk om erover te praten, om er woorden aan te geven. Het zou haar tekortdoen om het erover te hebben. Dat voelt te privé en intiem." Om die reden houdt ze het liever voor zichzelf. 

Daarbij is er nog een reden waarom ze het liever niet heeft over de zware tijd die ze achter de rug heeft. Een 'fysieke reden', vertelt ze. "Heftige emoties zorgen er namelijk voor dat ik stemproblemen krijg. Al die gevoelens drukken letterlijk mijn keel dicht, dat heb ik de laatste maanden ervaren door het overlijden van mijn dochter en ook door het plotselinge verlies van mijn jongere broer Tonny." Daarom wilt ze zichzelf niet 'opnieuw in die situatie brengen'. 

 

Dochter
Lees ook:
Dochter Willeke Alberti, Daniëlle van 't Schip (55), overleden

Het is niet de eerste keer dat Willekes stem haar in de steek liet. Eerder maakte ze dat ook mee in moeilijke periodes. "Dan kan ik het gewoon even niet meer. Het kost een hoop moeite om daar weer uit te komen." 

Alsof de zangeres het al niet zwaar genoeg had, is ze vlak voor het interview ook nog ongelukkig ten val gekomen. "Ik had mijn lieve hondje Mickey uitgelaten en wilde haar weer binnenlaten. Dus ik bukte om haar halsband los te maken en viel zo, boem, plat op mijn neus." In het ziekenhuis hebben ze haar neus helemaal in het verband gewikkeld. "Maar je hoort me niet klagen hoor, ik ben goed behandeld." 

Gelukkig klimt Willeke langzaam maar zeker weer uit haar dal. "Mijn leven is geen drama, ik ben hartstikke blij met het pad dat ik tot nu toe heb mogen bewandelen. Mijn stemproblemen zijn voorbij en ik mag weer doen wat ik het allerliefste doe: optreden." Hoewel ze alleen intieme concerten zal geven voor mensen in de zorg en grote shows dus zal overslaan, geniet Willeke er met volle teugen van. 

Broer
Lees ook:
Broer Willeke Alberti overleden op 73-jarige leeftijd

Willeke Alberti pakt draad weer op na overlijden dochter en broer: 'Giga grote verliezen'

02:46