Mozaiek Rotterdam doopte 50 mensen op één zondag. Vooral jongeren. ‘We staan erbij en kijken ernaar’

Achtergrond
Veel kerken worstelen met het aantrekken en vasthouden van jongeren. Bij Mozaiek010 lijkt dit vanzelf te gaan. De kerk groeide in korte tijd naar ruim 800 bezoekers. Wat maakt deze beginnende kerk zo aantrekkelijk?
Laura Dijkhuizen
woensdag 8 mei 2024 om 11:30 aangepast 10 mei 2024 10:28
Vijftig mensen doopte Mozaiek010 op één zondag. 'Er gebeurt gewoon iets onder jongeren.'
Vijftig mensen doopte Mozaiek010 op één zondag. 'Er gebeurt gewoon iets onder jongeren.' beeld mozaiek010

De Rotterdamse kerk Mozaiek010 heeft opvallend veel jongeren in de diensten, en ze blijven maar komen. Het grootste deel van de vijftig mensen die afgelopen maand gedoopt werden, was jonger dan 25 jaar. 

Dit is opvallend want er wordt niet actief op de doop aangestuurd tijdens de diverse bijeenkomsten, vertelt jongerenpastor Jeanine Pellegrom (35). ‘Er gebeurt gewoon iets onder jongeren, ik kan het niet uitleggen, jongeren komen tot geloof, trekken elkaar aan: ‘Hier gebeurt het’.’ Wat is er in Mozaiek010 aan de hand?

Mozaiek is een landelijke beweging van lokale ondernemende kerken. De eerste kerk startte in 2012 in Veenendaal. De vestiging in Rotterdam opende begin 2022 haar deuren en groeide binnen drie jaar naar 800 bezoekers ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Jirska Alberts: 'Ik ben ik, en ik kan alleen maar brengen wie ik ben.'

Jirska had botkanker en leidt nu de 'genezingsdienst' van Opwekking: 'Als Hij het wil, dan geneest Hij'

Ze is niet de typische gebedsgenezer. Toch staat Jirska Alberts zondagavond op de pinksterconferentie voor 50.000 bezoekers, in wat in de volksmond de ‘genezingsdienst’ wordt genoemd. ‘Ik verwacht mooie dingen.’

Een dienst in de Foursquare Gospel Church in de Nigeriaanse stad Lagos. Wereldwijd zijn de pinksterkerken de op een na grootste christelijke groep, na de Rooms-Katholieke Kerk.

Waarom bestaan er 'pinkstergemeenten'? Er zijn toch ook geen kerst- of paaskerken?

Wereldwijd horen miljoenen mensen bij een pinksterkerk. Maar waarom heten die kerken zo? Je zou denken dat Pasen het hart van het geloof is. Hoe vieren pinksterkerken Pinksteren? ‘God blaast zijn aanwezigheid op ons.’

Vijftig mensen doopte Mozaiek010 op één zondag. 'Er gebeurt gewoon iets onder jongeren.'

Mozaiek Rotterdam doopte 50 mensen op één zondag. Vooral jongeren. 'We staan erbij en kijken ernaar'

Veel kerken worstelen met het aantrekken en vasthouden van jongeren. Bij Mozaiek010 lijkt dit vanzelf te gaan. De kerk groeide in korte tijd naar ruim 800 bezoekers. Wat maakt deze beginnende kerk zo aantrekkelijk?

Owuor zegt dat hij zowel de profeet Elia als de profeet Mozes is.

Deze Keniaanse eindtijdprofeet trekt honderdduizenden mensen, zelfs Nederlanders. 'Hij is een man van God'

De Keniaanse prediker David Owuor gelooft dat hij zowel Mozes als Elia is. Hij predikt oordeel en bekering, maar velen luisteren naar hem en hij heeft het oor van presidenten. Zelfs Nederlanders reizen voor hem naar Kenia.

David de Vos is te gast bij Dick en Daniël.

De evangelische wereld moet op de schop, zegt voorganger David de Vos. Waarom vindt hij dat?

Als je voor Jezus kiest, dan worden alle problemen in je leven opgelost, was jarenlang de boodschap van evangelische voorganger David de Vos. Daar komt hij nu op terug in zijn biografie Rauw.

Pierre Sanbena: ‘Mensen willen zijn zoals David, hem aanraken, naar hem luisteren als hij preekt.’

Evangelist David de Vos is klaar met 'Halleluja, even bidden, pleister erop en dóór'

David de Vos is populair als spreker in de evangelische wereld, van Opwekking tot Afrika. Maar hij worstelde ook met depressie en is behandeld door verschillende psychologen. Nu vertelt hij daarover vanaf het podium.