RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
No Harm was done while filming

Harm Edens vond Make Up Your Mind een lijdensweg: 'Tenen waren bloedbad'

Harm Edens Beeld © ANP / Rob Jacobs

Harm Edens (62) schopte het als Gladiola Holt bijna tot het einde in dragshow 'Make Up Your Mind'. De presentator vond het echter een lange pijnlijke lijdensweg, vertelt hij in de podcast 'Dit Was De Radio'.

"Ik dacht: laat ik nou een keer meedoen voor het goede doel"

Daarin bespreekt Harm onder meer waarom hij 'ja' zei tegen het programma. "Ik dacht: laat ik nou een keer meedoen voor het goede doel, voor de community, voor intolerantie in de samenleving en de verrechtsing. Het mag allemaal wel eens leuker in dit land", legt Harm uit.

In de eerste aflevering waarin Harm te zien is, maakte hij een flinke smakkerd. "Wat schetst mijn verbazing: ik overleef show één. Want er was ineens een soort schaduwaflevering", zegt hij.

Jurre
lees ook:
Jurre Geluk emotioneert jury met speech na winnen Make Up Your Mind

Harm laat doorschemeren dat hij het niet zo erg had gevonden om na één aflevering al het strijdtoneel te verlaten. "Mijn tenen waren al veranderd in een bloedbad. Het is echt loeizwaar", blikt hij terug. "Toen bleef ik er maar in. Het was een lijdensweg voor het goede doel."

Al met al heeft Harm een gedeelde vierde plaats bereikt. De winst ging dit jaar naar Jurre Geluk, die schuilging achter het dragpersonage Miss Showbee. Met zijn winnaarsspeech wist hij veel mensen te ontroeren:

Jurre Geluk emotioneert jury met speech na winnen Make Up Your Mind

02:32
Dit
lees ook:
Dit is de winnaar van Make Up Your Mind 2024