RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Lenteweekend

Tot 25 graden op Moederdag, mooi wandelweer met Hemelvaart

Het Flevopark in Amsterdam afgelopen zondag. Beeld © ANP / Katrien Mulder

Het is de komende dagen zacht en droog in Nederland. Zondag wordt de warmste dag met ongeveer 25 graden. "Zowel morgen met Hemelvaart als zondag op Moederdag is het in het hele land droog en fijn wandelweer", zegt Buienradar-meteoroloog Magdel Erasmus.

Vandaag verloopt de dag wisselend bewolkt, zegt Erasmus. De zon kan af en toe door het wolkendek schijnen. In de ochtend alleen nog in het oosten en noordoosten, vanmiddag misschien ook elders in het land. Het is vandaag zo'n 13 graden, iets frisser dan de voorbije dagen. In het oosten is het vandaag iets warmer, tot 18 graden.

Insmeren op Moederdag

"De komende dagen loopt de temperatuur langzaam weer op", zegt de meteoroloog. "Vannacht klaart het op en kan er mist ontstaan. Die verdwijnt morgenvroeg, de ochtend van Hemelvaart, dan snel als de zon verschijnt. Het is overwegend bewolkt, maar de temperatuur loopt op naar zo'n 18 of 19 graden, en het blijft droog, dus perfect weer voor een wandeling."

Dat weer houden we vrijdag ook: dan is het rond de 20 graden, droog, wisselend bewolkt. Er staat weinig wind.

In het weekend blijft het verder droog en laat de zon zich vaker zien, zegt Erasmus. Zaterdag blijft het droog en warm, rond de 21 graden. Op zondag kan de temperatuur in het zuiden en zuidoosten wel oplopen tot 25 graden. "Dus Moederdag is de mooiste dag voorlopig. Als je naar buiten gaat, kan het verstandig zijn je in te smeren omdat de zonkracht dan oploopt. Alleen langs de grens met België zou er laat op de dag een enkel buitje kunnen vallen. Na het weekend wordt het wisselvalliger."

Zonnig
Lees ook:
Zonnig en rustig: waarom we zo gelukkig worden van dit lenteweer